search
De 'Hunger Games'-filmreeks: gerangschikt van slecht tot goed

De 'Hunger Games'-filmreeks: gerangschikt van slecht tot goed

Op dit moment is de nieuwste film The Ballad of Songbirds & Snakes een groot succes.

Bram de Groot
Na een redelijke ontvangst draait The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes alweer even in de Nederlandse bioscopen. De film doet het goed en houdt de zalen gevuld. Hieronder een blik op de ontvangst van de complete serie.

In 2012 verscheen het eerste deel, The Hunger Games. Deze scifi-avonturenfilm is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Suzanne Collins. In de jaren daarna volgden nog drie films.

Dikke kluiten


Financieel gezien deden de films het uitstekend. Met name het tweede deel, Catching Fire uit 2013 deed het financieel ijzersterk met een wereldwijde opbrengst van $865 miljoen.

In totaal haalden de vier films over vooral Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) bijna $3,0 miljard op aan de wereldwijde box office. The Ballad of Songbirds and Snakes staat nu op bijna $200 miljoen wereldwijd, na pas twee weekenden.

Ontvangst


De ontvangst van de vierdelige reeks onder de recensenten en de prequel laat wisselende percentages op de Tomatometer van Rotten Tomatoes zien. Hieronder een opsomming van de cijfers op Rotten Tomatoes, met als eerste de score op de Tomatometer en daarna de score op de Audience Score, met tussen haakjes de gemiddelde beoordeling.


The Hunger Games: 84 procent (7,30/10) | 81 procent (4/5)
Catching Fire: 90 procent (7.60/10) | 89 procent (4.3/5)
Mockingjay - Part 1: 70 procent (6.30/10) | 71 procent (3.8/5)
Mockingjay - Part 2: 70 procent (6.50/10) | 66 procent (3.6/5)
The Ballad of Songbirds and Snakes: 66 procent (6.40/10) | 90 procent (4.4/5)


Opvallend


Van de originele reeks is overduidelijk Catching Fire de best ontvangen film, maar nog opvallender is de ontvangst van het nieuwe deel The Ballad of Songbirds and Snakes. Dit deel scoort van alle films het zwakst onder de recensenten. Het publiek is juist erg tevreden, gezien de 90 procent als publieksscore.Wil je de serie van vier films over Katniss Everdeen graag zien, dan vind je deze nu hier op Netflix. De recente prequelfilm draait dus in de bioscopen.

Aanbevolen artikelen