search
'Stranger Things'-bedenkers huilden voor de dood van dit personage
Series / Nieuws

'Stranger Things'-bedenkers huilden voor de dood van dit personage

De dood van Bob viel de 'Stranger Things'-bedenkers zwaar : "Ze hebben er om gehuild".

Sean Astin speelde maar een seizoen mee in Stranger Things, maar zijn personage Bob liet toch een diepe indruk achter. Als het knuffelbare vriendje van Joyce (Winona Ryder) veroverde hij de harten van de fans, en van de schrijvers.

Het was voor veel fans dan ook een enorme schok toen Bob aan het einde van seizoen 2 op gruwelijke maar moedige wijze stierf. Het blijft een van de meest memorabele momenten uit de razend populaire serie.

Een tragische dood


Niet alleen de fans vonden de dood van Bob een bijna-traumatische ervaring. Acteur Sean Astin vond het zelf ook verschrikkelijk. In een panel van Collider bespreekt hij zijn teleurstelling over het lot van zijn personage. Al zegt hij ook te begrijpen waarom het belangrijk was voor het scenario.

Astin benadrukt bovendien hoe leuk hij de Stranger Things-ervaring vond. In het panel zegt hij: "Het is altijd leuk om deel uit te maken van iets groot en episch". Het brengt Bob niet terug, maar het is wel mooi om de acteur zo te zien reflecteren over zijn rol.

Gebroeders duffer


Astin onthult echter ook dat de gebroeders Duffer, de bedenkers van de hitserie, het moeilijk vonden om de scène te schrijven en te regisseren. In het panel zegt Astin: "Je weet wel, de Duffers, ik zei: 'Deed het pijn om het te schrijven?' En hij zegt: 'Ik was aan het snikken, ik was aan het snikken terwijl ik het schreef'." Wie de video hieronder bekijkt, begrijpt onmiddellijk waarom.

[Video]PxtWXOeeBrw[/Video]

Het vijfde seizoen van Stranger Things is op komst, maar wanneer het verschijnt is nog onduidelijk. Ondertussen zijn de vorige seizoenen van de blockbuster-serie nog steeds te bekijken op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen