search
De chaotische tijdlijn van 'The Walking Dead' haalt de serie naar beneden
Series / Nieuws

De chaotische tijdlijn van 'The Walking Dead' haalt de serie naar beneden

De verhaallijn van The Walking Dead is de grootste vijand van de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
10 jaar en 11 seizoenen. Dat is hoe lang The Walking Dead duurt. De serie heeft een complex narratief gecreëerd dat fans jarenlang in hun greep hield. Er is alleen één heel groot probleem.

Alles begint met Rick die wakker wordt uit een coma ongeveer twee maanden nadat de hele maatschappij ingestort is. En hierna begint meteen de hele puzzel. Seizoen 1 tot en met 8 (voor de tijdsprong) duurt ongeveer 18 maanden.

Een grote tijdsprong


De eerste paar seizoenen duren dus niet langer dan twee jaar. Om het nog duidelijker te maken: seizoen 4 duurt maar twee weken. Er gebeurt zoveel in al deze seizoenen en kijkers moeten geloven dat dit allemaal nog geen twee jaar duurt.

Is dit echt een groot probleem? Eigenlijk wel. Als kijker is het namelijk belangrijk dat je een emotionele connectie hebt met de personages om je zo helemaal in te kunnen leven in het verhaal. Deze valt weg als je als kijker helemaal geen idee hebt waar je je in het verhaal bevindt.

Cruciale momenten worden onbelangrijk


Even een concreet voorbeeld om alles wat duidelijker te maken: Maggie verloor Hershel en Beth in minder dan een week tijd. Voor ons als kijker kwam dit niet zo hard aan als voor Maggie, aangezien dit voor ons meer dan een jaar later was.Stream The Walking Dead op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen