search
Deze 3 splinternieuwe films zijn echte (kerst)sfeermakers op Netflix en Prime Video
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films zijn echte (kerst)sfeermakers op Netflix en Prime Video

Een bescheiden meesterwerkje, kerstversiering op de hak genomen, en het leven van Jon Batiste.

Met kerst voor de deur stromen de grote streamingdiensten langzaam vol met kerstfilms. De recensenten van FilmTotaal duiden welke ervan de moeite waard zijn, en tippen ook de andere aanwinsten op Netflix en Prime Video.

Catering Christmas



Recensent Terence Shea vond zowaar een bescheiden meesterwerkje tussen alle Netflix-kerstfilms. Met een puik script en beter acteerwerk blijkt het een aardige film te zijn over een cateringbedrijf tijdens de feestdagen, met alle conservatieve en welbekende elementen die een kerstfilm sieren. Oordeel: 3.5 ster.

Shea deelde: "Op een [...] manier zijn al deze televisiekerstfilms fout. Ook hier is er geen set te bekennen die geen kerstversiering heeft. Alle muziek is een variant op bestaande kerstmuziek. Het zou niet compleet zijn zonder een momentje op een bankje ergens buiten met een mok warme chocolademelk. 'Catering Christmas' heeft alle ingrediënten."

Lees de rest van de recensie.

Candy Cane Lane



Het versieren van voortuinen in de VS is een steevast onderdeel van de kersttraditie, die in deze Prime-kerstfilm met Eddy Murphy flink op de hak wordt genomen. Het levert volgens Marta Kuijken een vermakelijke en grappige zit op voor een kerstfilm, waarbij het genre zelf ook niet wordt gespaard. Oordeel: 3 sterren.

Kuijken vond: "Uiteindelijk blijft dit een overdreven Amerikaanse kerstfilm met een gimmick. Maar er zit duidelijk wel ambitie en passie in het project, met soms zowaar interessante beeldcomposities. Kerstclichés worden in de zeik genomen maar toch is het ook een warme familiefilm voor de koude dagen."

Lees de rest van de recensie.

American Symphony



In deze biografische Netflix-documentaire staat het leven van muzikant Jon Batiste centraal, dat niet altijd over rozen ging. De documentaire biedt een inkijkje in de relatie tussen de componist en zijn zieke partner, wiens non-verbale communicatie door de grote visuele aanwezigheid van mondkapjes soms moeilijk te lezen is volgens Tim Bouwhuis. Oordeel: 3.5 ster.

Bouwhuis zei over het einde van de documentaire: "De apotheose van 'American Symphony' loont, al helemaal als de planning van het liveoptreden in de war wordt geschopt door weigerende techniek. Het voelt op dat moment alsof het zo had moeten zijn. Als een overweldigend succes door persoonlijk leed wordt overschaduwd, kan juist een imperfect, maar betekenisvol optreden het gevoel van perfectie benaderen."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen