search
Hitsige jaren 90-film wordt definitief een TV-serie: eerste actrice bekend

Hitsige jaren 90-film wordt definitief een TV-serie: eerste actrice bekend

Het klassieke verhaal krijgt een gloednieuw jasje op Amazon Prime.

Nienke Sterken
Een van de meest populaire cultfilms uit de jaren 90 is de boekverfilming Cruel Intentions uit 1999. De film was een onverwachts commercieel succes, en er volgde zowel een prequel als een sequel. Maar daar stopt het verhaal niet.


Amazon Prime heeft een gloednieuwe serie aangekondigd gebaseerd op de film uit 1999. De officiële plotomschrijving zegt dat de serie het verhaal vertelt van een roekeloze stiefbroer en stiefzus die alles zullen doen om aan de top van de sociale hiërarchie te blijven.

Boek


Het verhaal is gebaseerd op een 18e-eeuws boek van de schrijver Pierre Choderlos de Laclos, getiteld Les Liaisons Dangereuses – letterlijk vertaald 'Riskante Relaties'.

Dat boek is al talloze malen verfilmd. Opvallend genoeg kwam vorig jaar ook al een serie gebaseerd op het boek uit. Die werd na het eerste seizoen gecanceld.

Cruel Intentions


Wat betreft de cast is in ieder geval actrice Sarah Catherine Hook gestrikt. Voor een premièredatum zullen we nog even moeten wachten. Tot dan kunnen fans, naast het lezen van het originele boek van Laclos, ook de film bekijken op Prime Video

Aanbevolen artikelen