search
Gruwelijke truecrimeserie 'The Hunt for Raoul Moat' bijna uit bij NPO Plus

Gruwelijke truecrimeserie 'The Hunt for Raoul Moat' bijna uit bij NPO Plus

De spannende serie volgt een dodelijke klopjacht op een gevaarlijke misdadiger.

Mitchell van Vuren
Een nieuwe, bloedstollende truecrimeserie is op weg naar NPO Plus: The Hunt for Raoul Moat. Gebaseerd op een waargebeurde klopjacht in Engeland, vertelt het verhaal over de misdadiger Raoul Moat en zijn gewelddadig treffen met de politie.

Onlangs heeft de NPO een spanende trailer gepubliceerd, die de eerste details loslaat over wat de kijker van de truecrimeserie te wachten staat.

Plot


In de dramaserie is Samantha Stobbart uitermate bezorgd over haar ex-vriend Raoul Moat. Pas vrijgelaten uit de gevangenis besluit de man zijn ex weer op te komen zoeken.

Dit escaleert in de serie bijzonder gauw, met een fatale afloop en een grote klopjacht die Moat tot het uiterste zal drijven.

Waargebeurd


Het verhaal is gebaseerd op de daadwerkelijke klopjacht van de Northumbria Police in 2010 met als doel de voortvluchtige Raoul Moat aan te houden.Na het doden van één persoon en het verwonden van twee anderen tijdens een tweedaagse schietpartij, was de ex-gevangene bijna een week voortvluchtig.

Release


The Hunt for Raoul Moat is vanaf 6 januari wekelijks te zien op NPO Start, maar al vanaf 4 januari in zijn geheel op NPO Plus.

Aanbevolen artikelen