search
Welke streamingsdienst is nu eigenlijk de grote cancelkoning?

Welke streamingsdienst is nu eigenlijk de grote cancelkoning?

Welke streamingsdienst cancelt nu de meeste tv-series zo door de jaren heen?

Bas de Kramer
Wie cancelt nu eigenlijk de meeste tv-series. Op de één of andere manier heeft Netflix de naam erg veel tv-series te cancelen. Maar cancelen zij daadwerkelijk meer dan andere streamingsdiensten?

Uit onderzoek van Variety blijkt dat andere streamingsdiensten veel vaker cancelen. Eerste staat HBO Max, deze dienst cancelde maar liefst 26,9% van haar series. De tweede, derde en vierde plaatsen werden ingenomen door Disney Plus (21,1%), Paramount (16,9%) en Hulu (15,2%). Netflix staat slechts op de vijfde plaats met 10,2%.

HBO Max


HBO Max heeft een veel kleiner aanbod dan Netflix maar heeft wel nodig dat het aanbod ook scoort. Sommige series worden vanwege te lage populariteit gecanceld. Het eens zo populaireWestworld was uiteindelijk te duur voor de studio, in verhouding tot de dalende kijkcijfers en werd gecanceld.

Een ander succesvol project dat onlangs door HBO Max is gecanceld, betreft Gossip Girl. De remake van de beroemde tienerreeks werd begin dit jaar gecanceld na het twee seizoen..

Besparing


Bovendien besloot CEO David Zaslav na de fusie van Discovery en WarnerMedia maar liefst $3,5 miljard te besparen. Als gevolg daarvan heeft het bedrijf het aantal series dat zij in ontwikkeld verminderd en sommige series zijn zelfs tijdens de productie daarvan alsnog gecanceld. Zo veroorzaakte de annulering van Batgirl, die al was gefilmd en al in postproductie was, de nodige ophef.

Aanbevolen artikelen