search
Netflix cancelt series in één bepaald genre terwijl ze juist ongelooflijk succesvol zijn
Series / Featured

Netflix cancelt series in één bepaald genre terwijl ze juist ongelooflijk succesvol zijn

De redenen voor bepaalde keuzes van de streaming-gigant zijn niet altijd even duidelijk.

Netflix heeft de nodige bovennatuurlijke teen series gecanceld terwijl deze grote aantallen kijkers trekken. Denk hierbij aan fantasyseries als The Chilling Adventures of Sabrina en Warrior Nun. Fans voerden fanatiek actie voor de laatstgenoemde serie.

In bepaalde gevallen was het cancelen begrijpelijk, maar soms blijf je als kijker met een vraagteken zitten. Zo ging bijvoorbeeld bij Lockwood & Co de stekker eruit, maar komt er vervolgens akkoord voor een gelijksoortige serie zoals Dead Boy Detectives.

Niche-categorie


De reden dat The Chilling Adventures of Sabrina werd beëindigd kwam door de Covid-pandemie. In andere gevallen wordt er geen duidelijke reden gegeven.

De bovennatuurlijke teen series zijn weliswaar een niche-categorie, maar Netflix lijkt nog steeds genoeg van dit soort series te maken. Het platform ziet er dus wel degelijk brood in het genre.

Parallellen


Lockwood & Co is een goed voorbeeld wat dit betreft. De serie over tieners die een bovennatuurlijk detective-bureau runnen werd uitstekend ontvangen. Desondanks kreeg de serie geen tweede seizoen.Apart genoeg zal Dead Boy Detectives binnenkort te zien zijn, welke in hetzelfde genre valt. Ook zijn er qua verhaallijn parallellen te trekken met het gecancelde Lockwood & Co.

Welke nog meer?


Er zijn zoals gezegd meer series waaraan voortijdig een einde kwam. Zo is daar Shadow and Bone, terwijl er eerder zelfs spin-offs gepland stonden. Tegelijkertijd kwam er een abrupt einde aan de spin-offs. Mike Flanagans The Midnight Club zou een afsluitend tweede seizoen krijgen, maar ook dit ging niet door. Flanagan postte vervolgens het einde van de serie op zijn Tumblr blog.Netflix lijkt voorlopig geen duidelijk uitgestippeld beleid te hebben wat dit populaire genre betreft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen