search

Ons nieuws van maandag 11 december 2023

Recensie Netflix-serie 'Odio il Natale' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Odio il Natale' seizoen 2

Voorspelbare romantische kerstkomedie biedt weer volop sfeer maar weinig originaliteit.

Regie: Clemente De Muro, Davide Mardegan, Laura Chiossone | Cast: Pilar Fogliati (Gianna), Beatrice Arnera (Titti), Glen Blackhall (Umberto), Fiorenza Piere (Margherita), Massimo Rigo (Pietro), Nicolas Maupas (Davide), Simonetta Solder (Paola), Pierpaolo Spollon (Filippo) e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 29-35 minuten | Jaar: 2023

In aanloop naar de feestdagen verschijnt het tweede seizoen van Odio il Natale ('ik haat kerst'). Waar Gianna in het eerste seizoen nog de vrijgezel was waarvan iedereen zich afvroeg wanneer ze eindelijk ging trouwen, denkt ze dit jaar de ware liefde te hebben gevonden. Het kerstdiner moet de kers op haar romantische taart worden.

Maar al snel valt deze droom in duigen. Iedereen lijkt dit jaar tégen het huwelijk te zijn. De relatiebreuken vliegen je in de eerste aflevering dan ook om de oren. Gianna kan dit niet verkroppen en weigert haar magische kerstdiner hierdoor te laten verpesten. Seizoen twee volgt de weken die voorafgaan aan dit etentje.

Daarmee wijkt de verhaallijn duidelijk af van die van het eerste seizoen . Wel zijn er volop herkenbare elementen, zoals sommigen castleden, en is ook dit seizoen opgezet als een romantische komedie met een hoop klassieke feelgoodelementen, zoals liefde en gezelligheid. De aankleding doet daar nog een schepje bovenop. De stad is gehuld in prachtige kerstsferen, met romantische bruggetjes voorzien van duizenden lampjes. Hoewel een witte kerst in Italië allesbehalve vanzelfsprekend is, dwarrelen de sneeuwvlokken in grote hoeveelheden naar beneden.

Het begin is wat rommelig en verwarrend. De nadruk ligt daarin iets meer op het komische deel dan op de romantiek, waardoor je een beetje op het verkeerde been wordt gezet. Je zou je bijna afvragen of deze serie wel serieus te nemen is. Gelukkig blijft dit beperkt tot de eerste aflevering en wordt het verhaal daarna al snel romantisch en interessanter.

Het tweede seizoen bevat enkele nieuwe gezichten. Filippo en zijn dochter nemen hun intrek in het appartement naast dat van Gianna en al gauw trekken ze veel met elkaar op. Wat Gianna nog niet in de gaten lijkt te hebben, maar wat je als kijker overduidelijk kunt zien, is dat er tussen hen iets moois opbloeit.

Het verhaal staat daarmee bol van de zoetsappigheid. Veel diepgang en spanning hoef je dan ook niet te verwachten. Het plot blinkt uit in voorspelbaarheid en voor de hand liggende wendingen. Oude liefdes die elkaar terugvinden, een kind dat een volwassene laat inzien wat echt belangrijk is in het leven en jeugdliefdes niet zonder elkaar blijken te kunnen; de clichés volgen elkaar in rap tempo op.

Voor een dramatisch of verdrietig einde hoef je dan ook niet bang te zijn. Zoals je van een romantische komedie in kerstsferen kunt verwachten komt aan het einde alles goed en overheerst de kerstgedachte. En laten we eerlijk zijn: dat is voor velen stiekem toch wel de reden om zo'n serie te kijken, nietwaar?

★★★☆☆

Odio il Natale is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire NPO-serie 'Swanenburg' keert voor de kerst terug met tweede seizoen
Series / Trailer

Populaire NPO-serie 'Swanenburg' keert voor de kerst terug met tweede seizoen

Rond de kerst stort de familie Praal zich nog dieper in het ongeluk.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eind december keert de familie Swanenburg in de gelijknamige dramaserie terug naar de televisie. De populaire dramaserie krijgt daarmee een vervolgseizoen over de perikelen van de rijke familie Praal.

Het eerste seizoen van Swanenburg kwam niet tot stand zonder slag of stoot. Het twintigdelige eerste seizoen werd in 2019 al opgenomen, maar diens geplande releasedatum in de zomer van 2020 werd uitgesteld door de coronacrisis. In 2021 kwam Swanenburg uit, en nu volgt seizoen 2.

Plot


Na de spannende gebeurtenissen uit het eerste seizoen probeert nu de familie Praal het leven weer op te pakken na de tragische dood van vader Jack.

Tijdens een warm en gezellig kerstfeest ontvangt de familie echter een schokkend bericht waardoor alles weer op scherp komt te staan.

Release


Het tweede seizoen van Swanenburg wordt van 25 december t/m 5 januari elke doordeweekse dag uitgezonden op NPO1 en NPO Start. Vanaf 25 december zal de gehele serie te streamen zijn op NPO Plus.



Bekijk vast het eerste seizoen van Swanenburg bij NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste reacties op de Marvel-serie 'Echo': kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste reacties op de Marvel-serie 'Echo': kijken of skippen?

De volgende live action-serie van Disney+ en Marvel Studios verschijnt binnenkort online.

Na het wat minder goed ontvangen Secret Invasion en het over het algemeen sterke tweede seizoen van Loki is het binnenkort tijd voor de volgende serie in het Marvel Cinematic Universe: Echo, de spin-off van Hawkeye.

Echo is de eerste serie in het MCU onder het label 'Marvel Spotlight'. Dit betekent dat de serie niet noodzakelijk is om de grotere verhaallijn van het MCU te begrijpen. Het lijkt voornamelijk een herkomstverhaal te zijn over het personage Maya Lopez.

Eerste reacties


Nu zijn de eerste online reacties verschenen van recensenten die de eerste twee van de vijf afleveringen hebben gezien. En die reacties zijn hoopvol!

"Genoten van de eerste twee afleveringen van Echo, met een ongelooflijke (en gewelddadige) vechtscène die ik keer op keer zou willen bekijken. Het geluid is geweldig," aldus Emily Murray van Total Film. "De briljante Alaqua Cox boeit me voortdurend, maar ik vind de verhaallijn en het tempo wankel. Ik ben benieuwd naar de rest!"

Meer reacties


Hieronder zie je meer online reacties over de serie van showrunner Marion Dayre. Sydney Freeland, bekend van onder andere Star Trek: Strange New Worlds en de film Drunktown's Finest, regisseerde de eerste aflevering. Op 10 januari zet Disney+ de complete miniserie online.










Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory': Bernadette had nooit kinderen moeten krijgen
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory': Bernadette had nooit kinderen moeten krijgen

Bernadette leek wel altijd zwanger te zijn, maar ze wilde toch eigenlijk helemaal geen kinderen?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zitten vooral veel mannelijke personages in The Big Bang Theory en dat is helemaal niet zo verrassend. De serie heeft twee mannelijke makers en een groot mannelijk publiek. Hier is uiteraard niets mis mee, maar het deed helaas wel afbreuk aan de vrouwelijke personages.

The Big Bang Theory liet vooral zien dat allerlei verschillende soorten mannen de kans hadden om een leuke vrouw te ontmoeten en uiteindelijk een relatie met hen te krijgen. Dit is een hele positieve boodschap, maar in de praktijk kwam dit iets anders over.

Het probleem van Bernadette


Hoewel de serie relaties positief wilde benaderen, is dit niet gelukt. Het ergste was toen het onderwerp van kinderen ter sprake kwam. Bernadette was altijd heel duidelijk: ze wilde geen kinderen.

Dit kwam doordat ze vroeger haar ouders moest helpen bij het opvoeden van haar broers en zussen. Ze wilde dus geen kinderen, omdat ze nu eindelijk tijd had om op zichzelf te focussen, zonder afleidingen.

Toch kinderen


Dit heeft ze duidelijk uitgesproken tegen Howard, maar toen werd ze ineens zwanger. Het was een heel erg cliché verhaal en de twee hebben niet eens gekeken naar andere opties dan het houden van de baby. Wat nog erger was, was toen Bernadette oprecht blij was met haar tweede baby.



Het leek alsof haar hele jeugd ineens uitgewist was en alleen fans hier nog vanaf wisten. Alsof dat alles nog niet genoeg was, werd Bernadette ook nog eens boos tegen Penny. Bernadette vond dat Penny egoïstisch was, omdat ze geen kinderen wilde.

Een belachelijke twist


Uiteraard mag Bernadette haar mening veranderen over het hebben van kinderen, maar ze werd een compleet ander personage. Als je dit drama nog een keer wil zien, stream dan The Big Bang Theory op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meemaw uit 'The Big Bang Theory' and 'Young Sheldon' zijn eigenlijk helemaal niet zo verschillend
Series / Nieuws

Meemaw uit 'The Big Bang Theory' and 'Young Sheldon' zijn eigenlijk helemaal niet zo verschillend

Meemaw is wel heel anders in beide series... of toch niet?

De beste beslissing van de afgelopen jaren? Het creëren van Young Sheldon, natuurlijk. De prequel-serie gaf fans de mogelijkheid om meer te weten te komen over het leven van Sheldon. Bovendien hoefden fans geen afscheid te nemen van de lieve intellectueel.

De twee series zijn compleet verschillend. Zo focust The Big Bang Theory zich op het leven van volwassenen en Young Sheldon op gezinskwesties. Toch hebben de series heel veel met elkaar gemeen.

Meemaw


Het beste van Young Sheldon is misschien wel Meemaw van Annie Potts. Ze is heel anders dan Meemaw uit The Big Bang Theory (June Squibb), maar toch zijn de verschillen niet zo heel erg groot.

Meemaw van June Squibb is redelijk knorrig, maar dat is eigenlijk heel logisch. Ze is ongeveer 20 jaar ouder dan in Young Sheldon en ze is heel ver gekomen om haar kleinzoon te zien. Hoewel ze nog steeds heel veel van Sheldon houdt, is ze simpelweg niet meer zo positief en energiek als eerst.

Alles heeft een reden


Dit is dan ook de reden waarom ze Amy zo behandelde. Ze kon misschien heel vijandelijk overkomen naar Amy toe, maar eigenlijk was dat niets meer dan voorzichtigheid.



Ze is dus zeker nog steeds dezelfde persoon, alleen een beetje jonger (of ouder… hoe je het wil bekijken). Sommige fans beweren zelfs dat Meemaw het enige consistente personage is in beide series.

Te streamen op HBO Max


Young Sheldon is te streamen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is hoe Michael Scott uit 'The Office' een succesvolle carrière kreeg: tips voor het echte leven
Series / Nieuws

Dit is hoe Michael Scott uit 'The Office' een succesvolle carrière kreeg: tips voor het echte leven

Michael was niet de beste manager, maar toch kan je heel veel van hem leren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Geen enkele serie kan de chaos en humor van The Office evenaren. De serie verlegt de grenzen van wat een sitcom kan zijn en toont verschillende kanten van de personages. Hoewel alles fictie is, zijn er toch wel wijze levenslessen uit de sitcom te halen.

Dan hebben we het niet over: "Niet alles is een les, soms faal je gewoon." Uiteraard is dat een hele belangrijke les, maar dat is deze keer niet de focus.

Een wijze les voor in het echte leven


Velen van ons zouden liever niet in een bedrijf als Dunder Mifflin willen werken, maar de werkelijkheid is dat niet iedereen een keuze heeft. The Office kan dan hele goede tips geven.

Michael Scott van Steve Carell had wel wat moeite met het vervullen van zijn functie als manager, maar zijn motivatie hierachter is hartverscheurend. Hij legde aan Ryan uit dat hij alleen maar vrienden wilde maken. Dat is het enige wat hij met zijn leven wilde.

Vrienden maken


Hierdoor probeerde hij zoveel mogelijk over de andere personages (en klanten!) te weten te komen. Hij herinnerde zich alles over de persoonlijke levens van de anderen. Zo onthield hij bijvoorbeeld dat de dochter van Turtles Guy allergisch is.



De precieze reden achter waarom hij dit doet valt te betwisten, maar het werkt heel goed. Zijn bezorgdheid om mensen zorgde ervoor dat iedereen zijn verkoopvaardigheden waardeerde. Ook al was hij niet de beste manager.

Te streamen op Netflix


The Office is te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 1 seizoen gecanceld: De nieuwe serie van 'Breaking Bad'-acteur Bob Odenkirk
Series / Nieuws

Na 1 seizoen gecanceld: De nieuwe serie van 'Breaking Bad'-acteur Bob Odenkirk

De serie 'Lucky Hank' kreeg positieve reacties, maar er waren helaas niet genoeg kijkers.

Hoewel er slechts één seizoen is uitgezonden, is de serie Lucky Hank gecanceld. Het eerste seizoen van de serie met acteur Bob Odenkirk bestond uit acht afleveringen, en daar zal het nu dus helaas bij blijven.

Lucky Hank kreeg na zijn release positieve reacties, maar had simpelweg niet genoeg kijkers om een tweede seizoen mogelijk te maken. De serie volgt William Henry “Hank” Devereaux Jr. (Odenkirk), de voorzitter van de afdeling Engels op een universiteit in Pennsylvania.

Vervolg op Saul Goodman


In de serie zien we ook Mireille Enos als Lily, de vrouw van Hank. Wanneer het leven van Hank ontspoort, begint Lily zich af te vragen of de keuzes die ze in haar leven heeft gemaakt wel de juiste waren.

Odenkirk zag de serie als de perfecte kans om wat afstand te nemen van zijn iconische rol als Saul Goodman in Better Call Saul: "Ik hou van de toon [van de serie]. Het is komischer. Ik heb het gevoel dat ik me verhoud tot de hoofdpersoon, die een misantroop is. Hij is een chagrijnige kerel, maar je vindt hem leuk".

Geen tweede seizoen


Hoewel Odenkirk dus heel enthousiast was over de serie, heeft netwerk AMC toch besloten geen tweede seizoen te maken: "We zijn trots op Lucky Hank en dankbaar voor het werk van iedereen die deze unieke, speelse en menselijke serie naar de kijkers heeft gebracht, van het getalenteerde creatieve team tot onze partners bij Sony en natuurlijk Bob, Mireille en de hele cast en crew", aldus het netwerk.



"Helaas kunnen we niet doorgaan met een tweede seizoen, maar we zijn blij dat deze acht afleveringen op AMC+ bestaan en nieuwe fans zullen blijven vinden – of opnieuw gezien zullen worden door kijkers die terugkomen om meer tijd door te brengen met Hank, Lily en de vermakelijke cast van personages op Railton College".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt series in één bepaald genre terwijl ze juist ongelooflijk succesvol zijn
Series / Featured

Netflix cancelt series in één bepaald genre terwijl ze juist ongelooflijk succesvol zijn

De redenen voor bepaalde keuzes van de streaming-gigant zijn niet altijd even duidelijk.

Netflix heeft de nodige bovennatuurlijke teen series gecanceld terwijl deze grote aantallen kijkers trekken. Denk hierbij aan fantasyseries als The Chilling Adventures of Sabrina en Warrior Nun. Fans voerden fanatiek actie voor de laatstgenoemde serie.

In bepaalde gevallen was het cancelen begrijpelijk, maar soms blijf je als kijker met een vraagteken zitten. Zo ging bijvoorbeeld bij Lockwood & Co de stekker eruit, maar komt er vervolgens akkoord voor een gelijksoortige serie zoals Dead Boy Detectives.

Niche-categorie


De reden dat The Chilling Adventures of Sabrina werd beëindigd kwam door de Covid-pandemie. In andere gevallen wordt er geen duidelijke reden gegeven.

De bovennatuurlijke teen series zijn weliswaar een niche-categorie, maar Netflix lijkt nog steeds genoeg van dit soort series te maken. Het platform ziet er dus wel degelijk brood in het genre.

Parallellen


Lockwood & Co is een goed voorbeeld wat dit betreft. De serie over tieners die een bovennatuurlijk detective-bureau runnen werd uitstekend ontvangen. Desondanks kreeg de serie geen tweede seizoen.



Apart genoeg zal Dead Boy Detectives binnenkort te zien zijn, welke in hetzelfde genre valt. Ook zijn er qua verhaallijn parallellen te trekken met het gecancelde Lockwood & Co.

Welke nog meer?


Er zijn zoals gezegd meer series waaraan voortijdig een einde kwam. Zo is daar Shadow and Bone, terwijl er eerder zelfs spin-offs gepland stonden. Tegelijkertijd kwam er een abrupt einde aan de spin-offs. Mike Flanagans The Midnight Club zou een afsluitend tweede seizoen krijgen, maar ook dit ging niet door. Flanagan postte vervolgens het einde van de serie op zijn Tumblr blog.



Netflix lijkt voorlopig geen duidelijk uitgestippeld beleid te hebben wat dit populaire genre betreft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nostalgische jaren 90-serie scoort 94% op Rotten Tomatoes en krijgt officieel een tweede seizoen!
Series / Nieuws

Deze nostalgische jaren 90-serie scoort 94% op Rotten Tomatoes en krijgt officieel een tweede seizoen!

Het publiek heeft duidelijk gesmuld en dit wordt beloond met nieuwe belevenissen.

De Playstation-franchise doet het zo te zien prima. De actiekomedie Twisted Metal is gebaseerd op de populaire game en is uitstekend ontvangen. Het tweede seizoen is om die reden officieel akkoord.

Anthony Mackie speelt John Doe die een pakketje moet afleveren in een post-apocalyptische wereld. De clown Sweet Tooth (Joe Seanoa) is slechts een van de vele kleurrijke figuren die hij hierbij tegen het lijf loopt.

Opnieuw op pad


Mackie maakte het nieuws bekend tijdens de The Game Awards. Twisted Metal was genomineerd in de categorie Beste Verfilming.

Kort hierna deed showrunner Michael Jonathan Smith de volgende uitspraak: "Ik wil vooral alle fans ontzettend bedanken. De liefde, het enthousiasme en de steun waren hartverwarmend, en ik kan niet wachten om opnieuw op pad te gaan met de hele club".

Niet de enigen


Twisted Metal is niet de enige succesvolle game-verfilmingen van 2023. Het andere overbekende voorbeeld is The Last of Us, welke ook een tweede seizoen heeft gekregen.



Anders dan bij The Last of Us is het verhaal voor het nieuwste seizoen nog niet bekend. De kijkers kunnen echter rekenen op meer chaos, actie en humor in dit nostalgische jaren 90-verhaal.

Waar te bekijken?


Twisted Metal is in de VS te streamen op Peacock. Het is nog niet bekend of, en zo ja wanneer, de serie in Nederland te zien zal zijn.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt de vloek op de Featheringtons eindelijk opgeheven in 'Bridgerton' seizoen 3?
Series / Nieuws

Wordt de vloek op de Featheringtons eindelijk opgeheven in 'Bridgerton' seizoen 3?

De familie Featherington heeft het de afgelopen seizoenen niet makkelijk gehad in 'Bridgerton'...

Fans wachten al bijna twee jaar op een nieuw seizoen van het romantische kostuumdrama Bridgerton. Het derde seizoen zal zich focussen op het liefdesverhaal tussen Penelope en Colin, en fans zijn maar al te benieuwd of hun verhaal net zo spectaculair wordt als dat van hun voorgangers.

Dat is echter niet alles waar fans nieuwsgierig naar zijn. Aangezien Penelope Featherington een grote rol gaat spelen in dit seizoen, geldt hetzelfde voor de gehele familie Featherington. In de afgelopen seizoenen heeft deze familie alleen maar ellende doorgemaakt, dus hopen fans dat er dit seizoen wat positiviteit voor hen te wachten staat.

Controversieel


In de boeken van Julia Quinn wordt lang niet zoveel aandacht gevestigd op de Featheringtons als Shonda Rhimes de afgelopen seizoenen heeft gedaan. Dit was een van haar meest controversiële beslissingen over de serie, omdat veel kijkers vonden dat dit de aandacht weg nam van de hoofdpersonages.

Toch lijkt het nu seizoen 3 eraan komt terecht te zijn geweest, omdat we zonder de verhaallijnen van de Featheringtons te weinig achtergrondinformatie over Penelope hadden gehad. In de afgelopen twee seizoenen heeft de Featherington-familie veel meegemaakt. Eerst kwam Marina Thompson in hun leven, die vanwege haar moeilijke situatie vooral de wereld van Penelope op zijn kop zette.

Slechte reputatie


En in het tweede seizoen werd de familie opgelicht door hun neef Jack, die hun reputatie bijna nog verder naar beneden haalde. Hoewel de familie er al met al nog goed uit is gekomen, zijn de relaties onderling ook niet geweldig.



Hopelijk is de meeste ellende inmiddels achter de rug voor de Featheringtons en pakt seizoen 3 goed voor hen uit. Bekijk Bridgerton op Netflix. De releasedatum van het nieuwe seizoen is nog niet bekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kit Harington komt in 2024 eindelijk terug op HBO - maar niet als Jon Snow
Series / Nieuws

Kit Harington komt in 2024 eindelijk terug op HBO - maar niet als Jon Snow

Wordt 2024 het jaar van een glorieuze comeback voor de acteur?

De Britse acteur Kit Harington speelde met zijn personage Jon Snow in Game of Thrones een van de meest beroemde TV-personages ooit. Het is dus niet gek dat HBO de acteur graag wil terugbrengen in die rol.

Sinds Game of Thrones eindigde in 2019 vernamen we relatief weinig meer van Harington. Zijn bekendste rol was nog wel zijn verschijning in Marvel-film Eternals.

Jon Snow


Ook werd er onthuld dat er een Jon Snow spin-off ontwikkeld wordt, maar daar is nog niets officieel van bevestigd. Het is dus nog afwachten of we Harington terug gaan zien in zijn iconische rol.

Toch kunnen we Harington in 2024 in ieder geval wel in een HBO-productie gaan zien. De acteur zal namelijk verschijnen in het derde seizoen van de serie Industry. Die serie gaat over de levens van een stel jonge bankiers die hun weg proberen te vinden in het Londense financiële leven.

Game of Thrones


Bekijk hieronder de HBO-trailer voor 2024 waarin een glimps van Kit Harington te zien is in zijn gloednieuwe rol. Tot het zover is kun je hem in actie zien in alle seizoenen van Game of Thrones op Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 16 nieuwe afleveringen waaronder het tweede deel van 'The Crown'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 16 nieuwe afleveringen waaronder het tweede deel van 'The Crown'

Kijk deze week naar de ontknoping van 'The Crown' en nog veel meer op Netflix.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.



Car Masters: Rust to Riches (seizoen 5)



Verschijnt op: Woensdag 13 december
Genre: Reality-TV
Kijk op: Netflix

Synopsis: Het team van Gotham Garage renoveert een bonte verzameling auto's en trucks die ze steeds inruilen om uiteindelijk een prachtauto te bouwen en voor veel geld te verkopen.





Kuş Uçuşu (seizoen 2)



Verschijnt op: Donderdag 14 december
Genre: Drama
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een jonge fan wurmt zich naar binnen bij de redactie van een ervaren presentator. Ze krijgt te maken met de donkere kant van ambitie, afgunst en gezien willen worden.





The Crown (seizoen 6 - deel 2)



Verschijnt op: Donderdag 14 december
Genre: Biografie / Drama / Geschiedenis
Kijk op: Netflix

Synopsis: Op waargebeurde feiten gebaseerde fictieve dramaserie over het leven van koningin Elizabeth II en over de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar bewind hebben gevormd.





Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

12 december: Love Like a K-Drama (seizoen 1 - aflevering 8-9) - Spelprogramma / Reality-TV / Romantiek - Vier Japanse actrices verhuizen naar Zuid-Korea om auditie te doen voor rollen in een reeks liefdesverhalen en samen met Koreaanse acteurs te spelen. Zal er echte romantiek ontstaan?

12 december: Single's Inferno (seizoen 3) - Reality-TV - Op een verlaten eiland zoeken flirtende singles naar de liefde, want alleen als stelletje kunnen ze het eiland verlaten voor een romantische date in het paradijs.

12 december: Under Pressure: The U.S. Women's World Cup (seizoen 1) - Documentaire / Sport - Deze docuserie deelt de beproevingen en overwinningen van het Amerikaanse vrouwenelftal tijdens het FIFA wereldkampioenschap 2023, op weg naar hun derde opeenvolgende titel.

13 december: 1670 (seizoen 1) - Komedie / Geschiedenis - In deze satirische comedy kampt een maffe edelman met familievetes en boze boeren op zijn missie om de grootste beroemdheid van Polen te worden.

13 december: Glow Up: Britain's Next Make-Up Star (seizoen 5) - Spelshow / Reality-TV - In deze wedstrijd gaan aankomende make-upartiesten kleurrijke uitdagingen aan om een carrière in de schoonheidsindustrie te winnen.

13 december: Se Eu Fosse Luísa Sonza (seizoen 1) - Documentaire / Biografie / Muziek - De meest polariserende zangeres uit Brazilië vertelt in deze docu openhartig over haar liefdesleven, carrière, de controversen rond haar persoon en het maken van een nieuw album.

14 december: Cristo y Rey (seizoen 1 - aflevering 6) - Biografie / Drama - In het Spanje van de jaren 80 vielen tv- en filmster Bárbara Rey en circuspersoonlijkheid Ángel Cristo voor elkaar. Dit is het verhaal van hun tumultueuze relatie.

14 december: Yu yu hakusho (seizoen 1) - Actie / Avontuur / Komedie - Tienercrimineel Yusuke Urameshi komt om tijdens een onbaatzuchtige daad en wordt gekozen tot geestendetective. Nu moet hij zaken rond slechte yokai onderzoeken.

15 december: Archer (seizoen 14) - Animatie / Action / Komedie - De bijdehante superspion Sterling Archer en zijn ontspoorde geheim agenten maken laten over heel de wereld gevaarlijke missies in de soep lopen.

15 december: Carol & The End of the World (seizoen 1) - Animatie / Komedie / Drama - Nu een wereldwijde apocalyps dreigt, heeft een vrouw moeite met het chaotische einde der tijden. Ze zoekt naar betekenis in haar laatste maanden op aarde.

15 december: Yoh! Christmas (seizoen 1) - Komedie / Romantiek - Omdat de 30-jarige Thando onder druk wordt gezet omdat ze geen vriend heeft, liegt ze tegen haar familie. Nu heeft ze 24 dagen om er een te vinden voor kerst. Zal het haar lukken?

15 & 16 december: My Demon (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Komedie / Drama / Fantasy - Een genadeloze demoon verliest zijn krachten nadat hij een regeling heeft getroffen met een ijzige erfgename die mogelijk de sleutel tot een oplossing en tot zijn hart heeft.

16 & 17 december: Welcome to Samdal-ri (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Romantiek - Een fotografe valt uit de gratie en keert terug naar haar geboorteplaats. Daar komt ze haar jeugdvriend tegen en wordt hun liefde opnieuw aangewakkerd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spionagehit 'The Night Agent' op Netflix introduceert nieuwe Hollywoodster in seizoen 2
Series / Nieuws

Spionagehit 'The Night Agent' op Netflix introduceert nieuwe Hollywoodster in seizoen 2

De succesvolle thriller krijgt er in het volgende seizoen een ster van formaat bij.

In maart van dit jaar verscheen voor het eerst de Netflix-original The Night Agent en bleek zodanig succesvol dat er binnen no-time een tweede seizoen besteld werd. Netflix heeft voor seizoen twee alvast een nieuwe Hollywoodster binnengehaald.

Momenteel staat The Night Agent op de zesde plaats in de Netflix Most Popular TV-lijst, met 168,7 miljoen uur bekeken in de eerste paar dagen na de release. Hoofdrolspelers Gabriel Basso en Luciane Buchanan hopen met nieuwe aanwinst Amanda Warren een net zo succesvol tweede seizoen te maken.

Meters gemaakt


Warren is ook wel bekend van haar rol naast Jamie Foxx in het veelgeprezen juridische drama The Burial. Naar verluidt krijgt ze in het door Shawn Ryan gecreëerde The Night Agent een grote rol.

Ryan heeft wel eens aangegeven dat elk seizoen van de serie een op zichzelf staand verhaal zal zijn, met nieuwe verhaallijnen en personages. Warren zal het personage van Catherine Weaver vertolken, een veteraan van het topgeheime Night Action-onderzoeksprogramma, dat verschillende Night Agents traint en overziet.

Een echte spionage-thriller


De spionagehit The Night Agent van Netflix is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Matthew Quirk en volgt FBI-agent Peter Sutherland (Basso), die de telefoon in de kelder van het Witte Huis beheert, tot deze plots overgaat, waardoor hij betrokken raakt bij een gevaarlijk complot dat uiteindelijk leidt naar de Oval Office.



Kijk alle afleveringen van The Night Agent op The Night Agent.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze hilarische en ontroerende serie over rouw heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

Deze hilarische en ontroerende serie over rouw heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Ricky Gervais breekt alle grenzen van humor in 'After Life'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Denk je aan Ricky Gervais, denk je al snel aan harde grappen, droge humor en een bodemloze put van sarcasme. After Life is dit, maar ook zoveel meer.

Wanneer hoofdpersoon Tony (Gervais) zijn vrouw Lisa verliest aan kanker komt hij in een depressie terecht. In zijn strijd om de zin van het leven weer te vinden besluit hij zichzelf geen blad meer voor de mond te nemen en eerlijk te zijn, zelfs als dat pijnlijk is voor anderen.

Humor als medicijn


Gervais gebruikt humor en sarcasme om de pijn van zijn hoofdpersoon te maskeren. Maar dit levert ook hilarische momenten op. Uiteindelijk is After Life een verhaal van herstel.

Dit geldt niet alleen voor Tony, maar ook voor de andere personages. Door Tony's ontwikkeling zien we ook zijn omgeving veranderen.

Cast


After Life bestaat, naast Gervais, uit een cast van Britse topkwaliteit. Zo is daar Doctor Who en Downton Abbey-ster Penelope Wilton, David Bradley (Game of Thrones, Doctor Who en vele anderen.



Elk seizoen, er zijn er drie, benadrukken een nieuwe stap in Tony's reis naar herstel en zijn rouwverwerking. Dat dit gepaard gaat met de nodige harde grappen, sarcasme en droge hilariteit is alleen maar een bonus.

Prijzen


After Life wordt wereldwijd geprezen om hoe de serie omgaat met de oprechte benadering van rouw en het belang van menselijk contact. De serie won de National Film Awards UK in 2021 en de National Television Awards in 2022, allebei voor beste comedy serie.



After Life is een kleine serie van maar drie seizoenen, maar het is een absolute aanrader. After Life komt hard aan, maar blijft lang hangen. De serie is in zijn geheel te zien op Netflix


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen