search
Eerste officiële blik op de 'Talented Mr. Ripley'-serie van Netflix
Series / Nieuws

Eerste officiële blik op de 'Talented Mr. Ripley'-serie van Netflix

Bekijk de eerste foto's van de langverwachte Ripley-serie van Netflix.

De nieuwste serie gebaseerd op het werk van schrijver Patricia Highsmith, deed er heel lang over om gemaakt te worden. Nu zijn de eerste beelden te zien voor Ripley, en het wachten was het zeker waard.

Schrijver, regisseur en producent Steven Zaillian, vooral bekend van Schindler’s List, Moneyball en The Irishman, is de man achter de serie die ons een nieuwe blik geeft op de avonturen van het personage Tom Ripley.

Problemen bij de serie


De serie werd in 2019 aangekondigd, maar helaas traden er wat uitdagingen op. Deze hadden vooral te maken met dat de serie op Showtime zou verschijnen. Enkele maanden voordat Showtime op zou gaan in Paramount+ werd de serie in het geheim verkocht aan Netflix.

Andrew Scott neemt de rol van Tom Ripley op zich, Johnny Flynn zal Dickie Greenleaf tot leven brengen en Dakota Fanning gaat schitteren als Marge Sherwood. De psychologische thriller bestond oorspronkelijk uit acht afleveringen en vermoedelijk is dit aantal niet veranderd.

De synopsis


Het verhaal is gebaseerd op de beststellers van Patricia Highsmith. Ze schreef vijf boeken waarin Tom Ripley het hoofdpersonage is. Tom is een oplichter en wordt ingehuurd door een rijke man om zijn reizende zoon Dickie Greenleaf ervan te overtuigen om naar huis te komen. Voordat Tom het doorheeft, raakt hij verstrikt in een complex leven van bedrog, fraude en moord.






Tom Ripley zagen we eerder in The Talented Mr. Ripley, de film van regisseur

Te streamen op Netflix


Ripley zal in 2024 in première gaan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen