search
Vaagheid ten top: is deze hitserie nu wel of niet op HBO Max te streamen?!
Series / Nieuws

Vaagheid ten top: is deze hitserie nu wel of niet op HBO Max te streamen?!

Deze hooggewaardeerde superheldenserie was opeens van de streamer verdwenen zonder voorafgaande aankondiging.

Van Alan Moore's stripserie The Watchmen werd eerder al een film gemaakt. In 2019 volgde een miniserie met negen afleveringen die positief werd ontvangen. Damon Lindelof, onder andere bekend van Lost, schreef het verhaal als een vervolg op de oorspronkelijke strips.

Op maandag 11 december bleek de serie opeens van de streamer verdwenen. Sommigen dachten dat er wellicht sprake was van een verhuizing naar een ander platform, het bleek echter om een technische fout te gaan.

Dertig jaar later


Het verhaal van Watchmen speelt zich in dezelfde alternatieve realiteit af als de strips en de film, maar de gebeurtenissen vinden ruim dertig jaar later plaats. In 2019 werkt Angela Abar (Regina King) in Tulsa als politieagente. Nadat een racistische groep genaamd de Seventh Kavalry een aanslag pleegt op het politiebureau lopen agenten rond in een masker en vertellen niemand over hun beroep.

Angela is een van de weinige overlevenden van deze aanslag. Ze komt een aantal complotten op het spoor, zowel die van de Seventh Kavalry als van anderen. Een en ander blijkt samen te hangen met een tragische gebeurtenis in de geschiedenis van Tulsa.

Verhuizing?


Toen de serie in eerste instantie verdwenen bleek dachten sommigen dat er misschien sprake was van een verhuizing naar een ander platform. Warner Bros. Discovery heeft dit soort afspraken immers al eerder gemaakt. In die gevallen bleek het echter te gaan om een aanvullend platform waarbij de serie ook nog gewoon op (HBO) Max te zien was.



Vulture bericht nu dat er sprake was van een technisch probleem waardoor de serie tijdelijk niet te streamen was. Twee dagen later is de serie gewoon weer te zien. Voor iedereen die geïnteresseerd is valt Watchmen gewoon weer te bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen