search
TV-serie 'Succession' schrijf geschiedenis met ongekend aantal Golden Globe-nominaties
Series / Nieuws

TV-serie 'Succession' schrijf geschiedenis met ongekend aantal Golden Globe-nominaties

Het HBO-drama Succession haalt negen nominaties bij de Golden Globe-awards en breekt het record voor meeste nominaties

Het HBO-familiedrama Succession haalde maar liefst negen nominaties in de TV-categorieën van de prestigieuze Golden Globe-awards. Daarmee breekt het drama het record voor meeste nominaties op de Golden Globes in één jaar.

De nominaties zijn voor het vierde seizoen van het drama, dat begin dit jaar uitkwam. Het seizoen kreeg internationale erkenning en sleepte eerder al 27 nominaties binnen op de Primetime-Awards.

Verschillende categorieën


De serie werd genomineerd in elke categorie waarvoor het in aanmerking kwam, inclusief de 'hoofdprijs' voor beste dramaserie. Vooral in de acteurscategorieën scoort de serie sterk.

De dominantie was het meest prominent in de mannelijke categorieën, met drie nominaties voor Beste Acteur (voor Brian Cox, Jeremy Strong en Kieran Culkin) en Acteur in een Bijrol op TV (voor Matthew Macfadyen, Alexander Skarsgård en Alan Ruck). Sarah Snook werd ook genomineerd voor beste vrouwelijke hoofdrol. Al deze acteurs haalden eerder ook al Emmy-nominaties binnen en maken van het laatste seizoen een ware overwinningsronde.

Recordpoging?


Succession breekt dus nu al het record voor meeste nominaties ooit. Dat stond eerder op naam van L.A Law, dat in 1990 acht nominaties haalde. Als het al deze nominaties verzilverd, wordt het uiteraard ook de meest succesvolle serie in de geschiedenis van de awards. Wie nog niet bekend is met de vuilgebekte familie-Roy, kan de serie nog steeds bekijken op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen