search
Megaklapper verovert Netflix als geen andere film deed in 2023
Films / Nieuws

Megaklapper verovert Netflix als geen andere film deed in 2023

Leave the World Behind is een enorm succes op Netflix met indrukwekkende kijkcijfers

De mysterieuze rampenfilm Leave the World Behind doet het goed op Netflix. De film staat sinds de release bovenaan de Netflix Top 10 en weet flink wat kijkers naar de streamer te trekken.

De film van regisseur Sam Esmail, bekend van de hitserie Mr. Robot, staat sinds de release op 8 december bovenaan de toplijst met films op Netflix. Nu blijkt dat de film een jaarrecord geeft neergezet wat betreft de kijkcijfers.

Grote hit


Volgens Netflix zouden maar liefst 41,7 miljoen huishoudens de film hebben aangezet in de eerste vier dagen na de release afgelopen vrijdag. De film is in die periode 98,7 miljoen uur afgespeeld. Geen enkele film kan tippen aan deze cijfers.

Gedurende dezelfde periode behaalde de kerstkomedie Family Switch 18,6 miljoen views, met 32,9 miljoen kijkuren. De Netflix-animatiefilm Leo, de bioscoophit The Super Mario Bros. Movie en de kerstfilm Catering Christmas maken de top vijf compleet.

Gekke ontvangst


De ontvangst onder de kijkers is wat wisselend. Op Rotten Tomatoes zien we een audience score van 35 procent, maar de IMDb noteert een betere 6,6/10 ma bijna 60K stemmen. De Tomatometer-score staat op 75 procent, wat betekent dat de meeste recensenten de film positief hebben ontvangen.Je kunt Leave the World Behind hier streamen en de synopsis luidt: Het familie-uitje naar een luxueus huurhuis neemt een onheilspellende wending wanneer een cyberaanval al hun apparaten uitschakelt en twee vreemden aan de deur verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen