search
Met deze eisen wil 'Doctor Who' ster Christopher Eccleston misschien wel terugkeren naar de populaire sci-fi serie
Series / Nieuws

Met deze eisen wil 'Doctor Who' ster Christopher Eccleston misschien wel terugkeren naar de populaire sci-fi serie

"Ontsla Russell T Davies en zijn team, kunnen jullie dat regelen?"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Toen Doctor Who in 2005 terugkeerde was het de taak van Christopher Eccleston en Billie Piper om de serie, die sinds de jaren '80 niet meer op TV te zien was, weer nieuw leven in te blazen.

Eén seizoen lang was Christopher Eccleston de Doctor en maakte toen plaats voor David Tennant. Billie Piper ging nog een paar seizoenen door, en was ook te zien in de 50ste verjaardagsspecial. Maar Christopher Eccleston is nooit meer teruggekomen.

Gemengde gevoelens


Eccleston is altijd heel terughoudend geweest over zijn tijd bij Doctor Who. De acteur houdt ervan om met de serie geassocieerd te worden, maar kijkt met gemengde gevoelens naar die tijd terug.

"Ik houd er gewoon niet van geassocieerd te worden met die mensen en de politiek die in het eerste seizoen speelde. Het eerste seizoen was een puinhoop, en het had niets te maken met mij of Billie [Piper], het had te maken met de mensen die het moesten maken."

Kritiek


Ook is Christopher Eccleston in de loop der jaren erg kritisch op Doctor Who geweest. Zo heeft hij regelmatig John Barrowman bekritiseerd op zijn gedrag op de set. Ook had Eccleston kritiek op enkele regisseurs van dat eerste seizoen.



Tijdens een fan event waar Eccleston te gast is, is de acteur voor het eerst open over een eventuele terugkeer naar Doctor Who: "Ontsla Russell T Davies. Ontsla Jane Tranter. Ontsla Phil Collinson. Ontsla Julie Gardner. En ik kom terug. Kunnen jullie dat regelen?"

IJdele hoop


Met Russell T. Davies terug in het zadel als showrunner en een groot deel van het originele team ook weer deel uitmaakt van de vernieuwde serie lijkt een terugkeer van Christopher Eccleston als de Negende Doctor voor nu nog ijdele hoop.



Ondertussen kunnen we de Vijftiende Doctor, Ncuti Gatwa, samen met Millie Gibson als Ruby Sunday, op 25 december zien terugkeren in The Church on Ruby Road op BBC iPlayer en Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen