search
Deze hilarische en unieke comedy serie heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Nieuws

Deze hilarische en unieke comedy serie heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Creatieve verteltechnieken en een oersterke cast zorgen voor verrassingen en vermaak

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zijn weinig comedy series die het genre echt weten te veranderen. The Office was er één, die bracht briljante series als Parks & Recreation voort. Ook Community wist zijn stempel op het sitcom genre te drukken.

In Community volgen we de levens van verschillende studenten aan de fictieve Greendale Community College. De serie begint wanneer Jeff Winger (Joel McHale) wordt gedwongen om terug te keren naar school nadat zijn diploma ongeldig blijkt te zijn. Als (voormalig) advocaat weet Jeff al snel een studiegroep te organiseren om indruk te maken op medestudent Britta (Gillian Jacobs).

De studiegroep


Deze studiegroep is de spil van de serie. Door hen krijg je een indruk van Greendale en alle bijzondere personages die daar les geven of les volgen. De cast is dan ook het belangrijkste: Donald Glover, ook bekend als rapper Childish Gambino, speelt Troy Barnes, een voormalig football ster.

Allison Brie speelt Annie Edison, de streber van de groep, en ook de jongste. Dani Pudi is Abed Nadir, een personage op het Autisme spectrum zit, praat in film-verwijzingen en dikke vrienden is met Troy. Yvette Nicole Brown is Shirley Bennett, een gelovige vrouw van kleur die na haar scheiding wil leren een eigen bedrijf op te zetten. En als laatste is daar de oudste van de groep, de excentrieke Pierce Hawthorne, gespeeld door SNL-legende Chevy Chase.

Meta-humor


De kracht van Community is ook dat het zichzelf niet serieus neemt. Doormiddel van Abed breekt de serie ook vaak de fourth wall, de vierde muur, naar het publiek. Bijvoorbeeld door te laten blijken dat hij weet wat voor aflevering het gaat worden, of opmerkingen over gebeurtenissen waaruit blijkt dat hij weet dat hij en de rest van de groep in een TV-serie zitten.



Ook bestaat Community uit verwijzingen naar talloze films. De aflevering Modern Warfare is een ode aan actiefilms. Advanced Dungeons & Dragons speelt zich compleet af in het fantasy genre. Met aflevering als Remedial Chaos Theory laat de show ook zijn creatieve verteltechnieken zien en introduceert hier ook alternatieve tijdlijnen.

#SixSeasonsAndAMovie


Community heeft een enorme schare fans en ook onder de recensenten heeft de serie positieve reacties. De serie werd geprezen vanwege zijn originaliteit, scherpe humor en vermogen om traditionele sitcom stijlen te overstijgen.



De hashtag sixseasonsandamovie is tot leven geroepen toen de serie vroegtijdig gecanceld werd. Dankzij de fans zijn er uiteindelijk zes seizoenen gekomen en wordt er op dit moment hard gewerkt aan een Community film.

De serie is in zijn geheel op Netflix te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen