search
'Bridgerton': is Eloise een echte feminist of roept ze alleen loze woorden?
Series / Nieuws

'Bridgerton': is Eloise een echte feminist of roept ze alleen loze woorden?

Eloise werd heel snel gezien als een feminist, maar is ze dat eigenlijk wel?

De liefdesverhalen van Bridgerton zijn geweldig om bij weg te zwijmelen, maar de serie laat ook een glimps van de harde realiteit voor vrouwen uit die tijd zien. Het was dan ook de bedoeling dat Eloise een krachtige vrouw zou zijn die vecht voor haar rechten. Maar is ze dat wel?

Veel fans maken zich namelijk zorgen over het personage en zijn van mening dat haar feminisme eenzijdig is. Bovendien vinden ze haar heel erg egoïstisch overkomen, wat natuurlijk niet helpt.

Een sterke wil


Eloise weet wat ze wel en niet wil, maar haar acties om dit voor elkaar te krijgen zijn niet echt sympathiek. Dit is echter niet het grootste probleem dat fans hebben met Eloise. Dat is de manier waarop ze praat.

Ze krijgt voortdurend van haar moeder, broers en zussen te horen dat ze niet goed genoeg is. Dit is natuurlijk heel erg vervelend, maar Eloise kan nooit het juiste moment vinden om hier tegenin te gaan.

Heel generaliserend


Bovendien generaliseert ze vrouwen en in plaats van dat ze hun kleine keuzes viert, stampt ze hen in de grond, omdat zij het niet met hen eens is. Ze roept van alles over feminisme, maar tot nu toe zijn het loze woorden zonder daden.

Bekijk op instagram


Dit is dan ook de reden dat Penelope/ Lady Featherington haar uitdaagt, aangezien zij juist wel iets doet. Eloise is zeker geen verloren zaak. Nu ze weet wie Lady Featherington echt is, kan seizoen 3 haar de mogelijkheid geven om iets nuttigs te doen met haar tijd en kennis.

Te streamen op Netflix


Stream Bridgerton op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen