search
Nieuw 'Game of Thrones' boek: uitspraken van George Martin zorgen voor bezorgdheid bij fans
Series / Nieuws

Nieuw 'Game of Thrones' boek: uitspraken van George Martin zorgen voor bezorgdheid bij fans

De Game of Thrones-franchise is gebaseerd op de boeken van George Martin, maar de schrijver is na 12 jaar nog steeds niet klaar met zijn volgende boek.

De Game of Thrones-franchise heeft alles te danken aan de boeken van George R.R. Martin. Op dit moment is de schrijver druk in de weer voor het volgende boek: The Winds of Winter. Maar hier is hij al 12 jaar mee bezig.

Martin gebruikt een bijzondere techniek en dit zorgt ervoor dat het lang duurt voordat hij een boek geschreven heeft. Bovendien is de schrijver extreem kieskeurig en daarom herschrijft hij heel veel.

Meer dan een decennia


Fans hadden verwacht (maar vooral gehoopt) dat Martin ondertussen wel klaar zou zijn met het volgende boek, maar helaas. In een interview met The Late Show with Stephen Colbert liet de schrijver weten dat dit niet het geval is.

"Ik denk dat het een heel groot boek gaat worden, van meer dan 1.500 pagina’s en ik denk dat ik nu ongeveer driekwart heb. De personages zijn allemaal met elkaar verweven en ik ben met sommige personages wel klaar en met sommige niet."

Waarom duurt het zo lang?


Naast dat de schrijver heel secuur te werk gaat, heeft hij nog talloze andere projecten waar hij aan werkt. Zo is hij bijvoorbeeld betrokken als uitvoerend producent bij de Game of Thrones-spin-off.De schrijver heeft eerlijk toegegeven dat hij er moeite mee heeft en dat het misschien slimmer was geweest als hij kleinere boeken zou schrijven. Hij heeft voor The Winds of Winter zijn keuze gemaakt en in belang van de Game of Thrones-franchise, moet Martin wel een klein beetje vaart zetten achter zijn boek.

Te streamen op HBO


Stream Game of Thrones op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen