search
'Warrior Nun'-maker: waarom is hij compleet uitgesloten van de nieuwe filmtrilogie?
Series / Nieuws

'Warrior Nun'-maker: waarom is hij compleet uitgesloten van de nieuwe filmtrilogie?

Simon Barry onthult eindelijk waarom hij niet betrokken is bij het vervolg.

Na het cancelen van Warrior Nun volgde een hartstochtelijke fancampagne die uiteindelijk effect had. Er kwam een officiële aankondiging dat de geliefde fantasyserie door zou gaan. In oktober van dit jaar tweette Simon Barry echter dat hij er op geen enkele manier bij betrokken is.

In een recent gesprek met The OCS Newsletter ging Barry dieper in op de reden die hier achter steekt. Hij is nooit benaderd, maar daarnaast ziet de maker de filmtrilogie als een commerciële zet. Tot op heden heeft Barry geen duidelijkheid of hij wel past bij dit vervolg.

Geen kans


Warrior Nun werd in december 2022 na twee seizoenen gecanceld, tot grote teleurstelling van velen. Barry: "We kregen niet de kans [als serie] om te groeien. Netflix' beleid was toendertijd vrij streng, ik heb de indruk dat ze dat beleid inmiddels hebben veranderd".

De bedenker wilde doen wat hij kon om de fans te helpen bij hun campagne, hoewel hij deze dus niet heeft georganiseerd. Er volgde een petitie met maar liefst 123.000 handtekeningen, en er werden enorme billboards neergezet.

Aanschaf filmrechten


Barry vertelt vervolgens dat de uitvoerend producent Dean English hem mededeelde dat Netflix geen filmrechten op Warrior Nun in bezit had. Het filmbedrijf dat momenteel bezig is met het ontwikkelen van de films heeft Barry echter nooit benaderd.



Barry: "Dit speelde allemaal voor ik ook maar iets online had gezegd. Aangezien ik een freelancer ben heb ik alles via via vernomen, ik ben geen onderdeel van het bedrijf in kwestie. Van Dean [English] hoorde ik dat dit bedrijf de filmrechten ging aanschaffen, en ik was voornamelijk blij voor de fans ". Zijn tweet was dus bedoeld om duidelijkheid te verschaffen naar het fandom.

Commerciële reden


De maker is sinds het cancelen voornamelijk bezig geweest met andere projecten, aangezien "ik ook mijn rekeningen [moet] betalen". Barry beseft dat het maken van de filmtrilogie overwegend een commerciële reden heeft. In die zin kan er dus een totaal andere invulling gegeven worden vergeleken met het verhaal dat de tv-serie vertelt.



"Ze kunnen er mee doen wat ze willen, ik heb er geen enkele invloed op. Mocht ik er op een passende manier bij betrokken kunnen worden, dan sta ik daar wel voor open. Op dit moment weet ik alleen niet waar ze mee bezig zijn," besluit Barry. Je kunt Warrior Nun streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen