search
Gecancelde HBO-serie verhuist naar Netflix inclusief het nieuwste seizoen
Series / Nieuws

Gecancelde HBO-serie verhuist naar Netflix inclusief het nieuwste seizoen

De Britse thriller werd slachtoffer van HBO's beleid maar Netflix biedt uitkomst.

Het Britse thriller-drama met Jamie Dornan in de hoofdrol is inmiddels toe aan seizoen 2. Dornan speelt de hoofdrol van een man die in Australië zijn geheugen kwijtraakt.

UPDATE: inmiddels is gebleken dat The Tourist voorlopig alleen in de VS naar Neflix verhuist. In Nederland kun je het eerste seizoen op HBO Max streamen.

De Man, zoals hij genoemd wordt, wordt van de weg gereden door een vrachtwagen wanneer hij onderweg stopt voor een toiletbezoek. Wanneer hij in het ziekenhuis bijkomt is dat het begin van de zoektocht naar zijn verleden.

Ternauwernood ontsnapt


Het enige spoor dat hij heeft betreft een briefje in de zak van zijn spijkerbroek. Hierin wordt De Man verteld om naar een bepaald café te komen voor een afspraak. Wanneer hij dit doet ontsnapt hij echter maar ternauwernood aan de dood.

Een vrouw die zich Luci (Shalom Brune-Franklin) noemt weet hem weg te krijgen voordat in het desbetreffende café een bom ontploft. De Man gaat in seizoen 1 met Luci in Australië op onderzoek uit. Het tweede seizoen speelt zich af in Ierland en gaat op 1 januari 2024 in première op BBC iPlayer.

Korte tussenpoos


Netflix heeft inmiddels de streamingrechten van beide seizoenen aangeschaft. Onlangs heeft het bedrijf aangekondigd dat de twee seizoenen met een korte tussenpoos online gezet zullen worden. Het eerste seizoen van The Tourist zal vanaf 1 februari 2024 te zien zijn, aan het einde van de maand volgt het nieuwste seizoen. Jammer genoeg geldt dit momenteel alleen voor de Verenigde Staten.



Je kunt het eerste seizoen van The Tourist in Nederland voor nu streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen