search
Charlie Sheen over 'Two and a Half Men': "Ik heb alles verpest"
Series / Nieuws

Charlie Sheen over 'Two and a Half Men': "Ik heb alles verpest"

"Op een dag besloot ik dat de regels niet meer op mij van toepassing waren"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Charlie Sheen was ooit de best betaalde acteur op televisie tot hij, in 2011, ontslagen werd van de hitserie Two and a Half Men, waar hij een van de hoofdpersonen speelde.

Tijdens het vertrek van Sheen was Two and a Half Men immens populair en bereikte de serie hoogtepunt na hoogtepunt qua kijkcijfers.

Geen half werk


"We werkten echt keihard," vertelt Sheen, "Op elk aspect: van de productie, van de schrijverskamer tot de crew, tot de cast. Iedereen. We wisten wat we hadden. We wisten dat we, door de tijd te nemen, de serie op de juiste manier konden maken."

"Het is een teaminspanning. Het naleven van de regels is cruciaal," zegt Sheen. Maar toch lapte de acteur die regels op een gegeven moment aan zijn laars. "Ergens, op een dag, besloot ik dat de regels niet meer op mij van toepassing waren. En dat was niet eerlijk tegenover het team.”

Hulp zoeken


De acteur, die met een alcohol- en drugsverslaving kampte besloot tegen het einde van seizoen 7 hulp te zoeken. "Er waren een paar momenten dat ik mezelf eruit trok. Ik ging hulp zoeken, werd beter en kwam terug en toen ... ja, ik weet niet waarom het me niet lukte om dat vol te houden," zegt Sheen.



En dan komt er een telefoontje om opnieuw te onderhandelen voor een achtste seizoen. "Ik heb het gevoel dat we hier ons maximum hebben bereikt," vertelde Sheen zijn agent, "en ik hoorde nee, nee, nee, man, er zijn nog zoveel meer verhalen te vertellen. Vertaling: geld te verdienen voor hen."

Desastreuze gevolgen


Ook voor Sheen was het een ton geld, hij zou $1,8 miljoen per aflevering ontvangen voor dat seizoen. "Het was veel geld. Maar mijn gevoel schreeuwde dat als ik terugging, dat desastreuze gevolgen zou hebben. Dat het vreselijk mis zou gaan."

Ondanks Sheen's voorgevoel wordt er toch een nieuwe deal gesloten. Uiteindelijk blijkt Sheen gelijk te hebben gehad. "Iedereen was blij... en toen ging alles verschrikkelijk."

Bookie


Na een lange tijd komen Chuck Lorre, bedenker van Two and a Half Men en Charlie Sheen weer bij elkaar voor de comedy serie Bookie. De serie, met Sebastian Maniscalco in de hoofdrol, gaat over een Bookmaker (iemand die het mogelijk maakt om ergens op te gokken) in Los Angeles waar wedden op sport legaal is geworden. Sheen zal zichzelf spelen.



De eerste zes afleveringen van Bookie staan nu op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen