search
'Peaky Blinders' krijgt twee compleet verschillende spin-offs op Netflix
Series / Nieuws

'Peaky Blinders' krijgt twee compleet verschillende spin-offs op Netflix

De misdaadserie Peaky Blinders werd begin 2022 afgerond met het zesde en laatste seizoen.

Begin 2022 verscheen het zesde en laatste seizoen van de hitserie Peaky Blinders van BBC. Er zou al een film in ontwikkeling zijn met Cillian Murphy als Thomas "Tommy" Shelby, maar nu wordt duidelijk dat Netflix twee spin-offs wil lanceren.

Bloomberg komt met het nieuws dat de grote streamer zijn zinnen heeft gezet op meer Peaky Blinders. De twee series die in ontwikkeling zouden zijn volgen compleet andere verhaallijnen.

Vervolg en prequel


De eerste serie zou een direct vervolg zijn op het einde van de originele serie en zich afspelen in Boston. Er zou gekeken gaan worden naar de decennia die daarna volgen. Verdere details zijn helaas nog niet bekend.

De twee serie in het Peaky Blinders-universum is een prequelserie over het personage Polly Gray, in de originele serie gespeeld door actrice Helen McCrory. Zij overleed in 2021 en kon niet terugkeren voor het laatste seizoen. Gray is de tante van de Shelby's en tevens stammoeder van de criminele organisatie van Tommy.

Hoogtepunt


Na het derde en zeker het vierde seizoen van Peaky Blinders werd de serie steeds beter bekeken. Het hoogtepunt werd met seizoen vijf bereikt. BBC besloot de serie te verplaatsen van BBC Two naar BBC One.



Netflix werd een belangrijke partner van BBC en kreeg de exclusieve rechten in handen voor Noord-Amerika. In Nederland staat Peaky Blinders ook op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Nog twee 'Peaky Blinders'-series: ga jij deze kijken als ze verschijnen?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen