search
Deze gloednieuwe films zetten de toon op Netflix en Prime Video
Series / Nieuws

Deze gloednieuwe films zetten de toon op Netflix en Prime Video

Een nieuw, kiplekker avontuur, een schattige Batman in kerstsferen, en een ijzingwekkend interview met een terrorist.

Deze week zijn er weer verschillende pareltjes uitgekomen bij de grote streamingdiensten van Nederland. De recensenten van FilmTotaal helpen je een handje bij het vinden ervan, en delen hun eigen inzichten over de nieuwe batch op Netflix en Prime Video.

Chicken Run: Dawn of the Nugget



Zo'n 23 jaar na het uitkomen van de originele stopmotionfilm is nu op Netflix het waardige vervolg uitgekomen, compleet met dezelfde humor en karakteristieke animatiestijl. De aandacht van de film ligt nu meer bij actie volgens recensent Dieuwertje Deutekom, maar dat maakt de film er niet minder leuk op. Oordeel: 4 sterren.

Deutekom deelde: "In deel twee staat de zucht naar vrijheid minder centraal en vult de ontsnappingspoging vrijwel de gehele film. De nieuwe plek des onheils is groter en moderner, en er worden ingenieuzere acties ondernomen om te ontkomen aan het tragisch lot van eindigen als kipnugget."

Lees de rest van de recensie.

Merry Little Batman



Ja, zelfs Batman krijgt een eigen kerstspecial - zo blijkt maar weer uit deze schattige animatiefilm bij Prime. Met voldoende knipogen naar kerstklassiekers en bekende Batmanpersonages is deze film volgens Mark Dijkstra ook boeiend voor de wat oudere kijkers, ondanks de lange speelduur. Oordeel: 3,5 ster.

Dijkstra vond: "De animatiestijl doet denken aan 'Batman: The Animated Series' uit de jaren negentig, gemixt met de stijl van 'The Ren & Stimpy Show'. Het is misschien niet de mooiste stijl, maar wel een stijl die wonderbaarlijk goed werkt. Een nachtmerrieachtige reeks scènes in zwart-wit is echt een hoogtepunt, en de oplettende fan ziet veel verwijzingen naar eerdere Batmanfilms."

Lees de rest van de recensie.

No Me Llame Ternera



Dit ijzingwekkende portret van een terrorist biedt een uniek kijkje achter de schermen van de terroristische separatistengroep Euskadi Ta Askatasuna (ETA). Volgens Marta Kuijken zorgt Jordi Évole, de sterke interviewer van leider Josu Urrutigoetxea, voor een evenwichtig gesprek met desalniettemin een behoorlijke overdosis aan kennis over deze Spaanse groepering. Oordeel: 3,5 ster.

Kuijken vertelde: "Aan de hand van een redelijk droog interview wordt heel het volwassen leven en de carrière van deze bekende 'etarra' besproken. Op chronologische wijze gaat Évole langs de zestig jaar terreur, waarbij Urrutigoetxea zijn persoonlijke bevindingen bij de grootste aanslagen kan geven. Zo komt er een kijk in de motivaties en werkzaamheden van de ETA, zelfs als de woordvoerder uitermate politiek te werk gaat en nooit echt het achterste van zijn tong laat zien."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen