search
Dit zijn de 3 beste Netflix-oorlogsseries voor bij de vredige kerstboom
Series / Nieuws

Dit zijn de 3 beste Netflix-oorlogsseries voor bij de vredige kerstboom

SerieTotaal wijst je op 3 fantastische en goed scorende oorlogsseries op Netflix.

Er zijn de nodige mooie oorlogsseries te zien op Netflix. SerieTotaal heeft er drie voor je uitgekozen, die jullie liefhebbers tijdens de kerstvakantie mooi kunnen bekijken.

The Pacific


De prachtige en veel geroemde miniserieThe Pacific bestaat uit 10 afleveringen. De serie is gebaseerd op de memoires van drie Amerikaanse mariniers die dienden in de Stille Oorlog tussen 1941 en 1945. De serie volgt het Korps Mariniers tijdens de 2e Wereldoorlog in Azië. De serie zoomt in op de levens van Robert Leckie, Eugene Sledge en John Basilone, die elk in verschillende regimenten dienden gedurende deze oorlog.Band of Brothers


Deze serie bestaat eveneens uit 10 afleveringen en wordt over het algemeen nog hoger gewaardeerd dan The Pacific. Beide series zijn van het duo Steven Spielberg en Tom Hanks, die eerdaags met een derde miniserie over de 2e Wereldoorlog zullen komen op Apple TV+, Masters of the Air.

Band of Brothers is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse historicus Stephen E Ambrose. De serie richt zich op de oorlogservaringen van de leden van de 'Easy Company'. Wij volgen deze landmacht vanaf hun initiële trainingen tot diep in de 2e Wereldoorlog.Medal of Honor


Medal of Honor betreft een zogeheten 'anthologyserie'. De serie combineert reconstructies van echte gebeurtenissen met archiefmateriaal en interviews van Amerikaanse 'oorlogshelden' die de 'Medal of Honor' ontvingen.

De serie weet mooi te laveren tussen de heldendaden enerzijds en de verschrikkingen van de oorlog anderzijds.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen