search
Netflix krijgt een aanklacht van wel erg hoog niveau aan de broek

Netflix krijgt een aanklacht van wel erg hoog niveau aan de broek

Deze politicus heeft nog een appeltje te schillen met het streaming-platform.

Valeria Milić
Kevin Spacey speelde de meedogenloze Frank Underwood in de politieke dramaserie House of Cards. In 2017 kwam hieraan een abrupt einde na beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Onlangs werd zijn personage geïnterviewd door Fox-presentator Tucker Carlson. De laatstgenoemde werd zelf eerder dit jaar ontslagen door de zender, en heeft de nodige vragen aan Underwood over Netflix, én de Amerikaanse politiek.

Op de kaart gezet


De politicus trekt van leer tegen Netflix, per slot van rekening heeft hij het platform groot gemaakt. Underwood: "Ze [Netflix] hebben me ontslagen op grond van beschuldigingen. Er is geen twijfel mogelijk: Netflix bestaat dankzij mij, ik heb ze op de kaart gezet".

Underwood gelooft duidelijk nog steeds niet in valse bescheidenheid. Wanneer Carlson hem vraagt hoe het zit met de aankomende presidentsverkiezingen, is het natuurlijk overduidelijk wat voor leider de VS nodig heeft. "Er moet een onverschrokken iemand in het Witte Huis zitten, iemand zoals ik," aldus de politicus.

Hoe gaat het nu met Spacey?


Na zijn ontslag bij House of Cards zijn er rechtszaken tegen de acteur aangespannen. De meest recente was in juli van dit jaar in New York, waarbij de acteur niet schuldig werd bevonden. In 2022 sprak de jury hem vrij in een Britse rechtszaak die tegen hem was aangespannen. Nu is hij dus weer even terug als de gewetenloze Underwood.Spacey is na alle controverse weer geleidelijk bezig om zijn acteerwerk weer op te pakken. Zo speelde hij in 2022 een rechercheur in The Man Who Drew God met Faye Dunaway. Ook zal hij te zien zijn in de nog uit te komen thriller Peter Five Eight.

Waar te zien?


Na Underwoods diepgaande analyse kunnen de Amerikaanse burgers in elk geval met een gerust hart de verkiezingen in. Kijk House of Cards op Netflix.

Aanbevolen artikelen