search

Ons nieuws van maandag 25 december 2023

Netflix krijgt een aanklacht van wel erg hoog niveau aan de broek
Series / Video/clip/featurette

Netflix krijgt een aanklacht van wel erg hoog niveau aan de broek

Deze politicus heeft nog een appeltje te schillen met het streaming-platform.

Kevin Spacey speelde de meedogenloze Frank Underwood in de politieke dramaserie House of Cards. In 2017 kwam hieraan een abrupt einde na beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Onlangs werd zijn personage geïnterviewd door Fox-presentator Tucker Carlson. De laatstgenoemde werd zelf eerder dit jaar ontslagen door de zender, en heeft de nodige vragen aan Underwood over Netflix, én de Amerikaanse politiek.

Op de kaart gezet


De politicus trekt van leer tegen Netflix, per slot van rekening heeft hij het platform groot gemaakt. Underwood: "Ze [Netflix] hebben me ontslagen op grond van beschuldigingen. Er is geen twijfel mogelijk: Netflix bestaat dankzij mij, ik heb ze op de kaart gezet".

Underwood gelooft duidelijk nog steeds niet in valse bescheidenheid. Wanneer Carlson hem vraagt hoe het zit met de aankomende presidentsverkiezingen, is het natuurlijk overduidelijk wat voor leider de VS nodig heeft. "Er moet een onverschrokken iemand in het Witte Huis zitten, iemand zoals ik," aldus de politicus.

Hoe gaat het nu met Spacey?


Na zijn ontslag bij House of Cards zijn er rechtszaken tegen de acteur aangespannen. De meest recente was in juli van dit jaar in New York, waarbij de acteur niet schuldig werd bevonden. In 2022 sprak de jury hem vrij in een Britse rechtszaak die tegen hem was aangespannen. Nu is hij dus weer even terug als de gewetenloze Underwood.



Spacey is na alle controverse weer geleidelijk bezig om zijn acteerwerk weer op te pakken. Zo speelde hij in 2022 een rechercheur in The Man Who Drew God met Faye Dunaway. Ook zal hij te zien zijn in de nog uit te komen thriller Peter Five Eight.

Waar te zien?


Na Underwoods diepgaande analyse kunnen de Amerikaanse burgers in elk geval met een gerust hart de verkiezingen in. Kijk House of Cards op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Winter Vol Liefde: nieuwe kandidate Guido totaal niet onder indruk Zweedse poepdoos
Realityseries / Nieuws

Winter Vol Liefde: nieuwe kandidate Guido totaal niet onder indruk Zweedse poepdoos

Winter vol Liefde-deelnemer Guido lijkt zeer in zijn nopjes met nieuwe kandidate Elsje.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Winter vol Liefde-deelnemer Guido heeft de nodige kandidaten uitgenodigd om hem op te komen zoeken in het mooie Zweeds Lapland. SerieTotaal volgt Winter vol Liefde op de voet en houdt je op de hoogte van het liefdesleven van de kandidaten.

Guido woont onder barre winterse omstandigheden en ietwat primitief in het uiterste noorden van Zweden, in Zweeds Lapland. Hij is 43 en werkt in Zweden zeven maanden per jaar als gids en vijf maanden per jaar als leraar.

Voor de liefde


De eerste kandidate die bij Guido langskwam, was Margreet. Zij is inmiddels vertrokken. Ze had flinke heimwee en nadat Guido aanvankelijk zeker in haar geïnteresseerd was, ebde die interesse toch langzaam weg toen hij zag hoezeer Margreet worstelde met de omstandigheden. Guido wil juist iemand die goed met de solitaire en winterse omstandigheden om kan gaan.

Dat treft, want de tweede kandidate, de 47-jarige Elsje, heeft zich inmiddels gemeld bij Guido. Het avontuur begint weer van voren af aan. Guido leidt nu Elsje rond en ook nu laat hij uiteraard weer de geïmproviseerde 'poepdoos' zien. Waar Margreet hier haar wenkbrauwen nog wat lichtjes fronste, geeft Elsje doodleuk aan er thuis zelf ook één te hebben! A match made in heaven....haha.

Goed geoliede machine


Guido en Elsje lijken al snel een goed geoliede machine samen en net als hij in eerste instantie groot fan van Margreet was, lijkt hij dat nu van Elsje te zijn.

We zullen weer even moeten afwachten of dit een 'match' gaat zijn, maar de eerste ontmoeting tussen de twee is zeker positief.

Kijk Winter vol Liefde op Videoland of gewoon op RTL 4.

Foto: RTL
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Cindy la Regia: La Serie'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Cindy la Regia: La Serie'

Voor de tienerdoelgroep is er volop beter aanbod dan dit oppervlakkige niemendalletje.

Regie: Miguel Necoechea Jr., Indra Villaseñor Amador, Ruth Cherem Daniel | Cast: Vincent Michael Webb (Max), Michelle Pellicer (Cindy), Luciana Vale (Angie), Nahuel Escobar (Profesor Esteban), Carola Cuarón (Tere), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 25-32 minuten | Jaar: 2023

Zoals de toevoeging 'La Serie' al doet vermoeden is Cindy la Regia: La Serie een vervolg op een film over diezelfde Cindy. Zoals wel vaker met het aanbod van Netflix staat dit nergens vermeld en is deze film ook zeker niet op dit platform te vinden. Is de serie dan wel te volgen voor kijkers die de film niet kennen? Jazeker. Maar er zijn andere redenen om deze toch over te slaan.

Cindy is niet bijzonder sympathiek of charmant, wel rijk en bevoorrecht. Dat het populaire meisje met de dure spullen per definitie door jonge kijkers interessant gevonden moet worden is niet meer van deze tijd. Ook de onderwerpen zijn ouderwets oppervlakkig: de eerste keer, een jongen de ware noemen en vijf minuten later een ander leuk vinden. Standaard puberdingen.

Soms is de serie ronduit achterhaald, zoals wanneer Cindy's ouders haar verbieden anticonceptie te gebruiken omdat ze 'verstandig' moet zijn, zonder dieper in te gaan op de problematiek van zo'n opvoeding. Of de tenenkrommend clichématige verhaallijn rondom Cindy's nichtje die begint met de zin: "Ik heb nog nooit een lesbienne ontmoet." Tussen alle vernieuwende content van nu is Cindy la Regia: La Serie opvallend behoudend.

Rond de eeuwwisseling werden dit soort oppervlakkige series nog goed bekeken, maar laten we eerlijk zijn, zelfs destijds waren ze niet bepaald indrukwekkend. Tieners van nu worden veel beter bediend en kunnen kiezen uit een aanbod met veel meer diepgang, actuele onderwerpen en betekenisvolle inhoud. Cindy la Regia: La Serie heeft niets van dat alles, slechts grappig bedoelde ongrappigheden en een hele rij voorspelbare puberproblemen, zoals – geen grote verassing – ongewenste zwangerschap.

In de voorlaatste aflevering van het zevendelige seizoen komt daar eindelijk een serieus onderwerp, namelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag. Maar door gênant snel door de emoties te gaan raffelen de makers deze verhaallijn af. Dit eerste seizoen eindigt zelfs middenin het verhaal, nota bene halverwege een scène. Dat de makers op een volgend seizoen rekenen is opmerkelijk, gezien de serie zo weinig te bieden heeft.

Wellicht dat er één reden is om naar een eventueel tweede seizoen te kijken: de kijker weet nog steeds niet wie Cindy's pikante foto, bedoeld voor vriendje Max, aan de hele school heeft rondgestuurd. Dit gebeurt in de eerste aflevering, de eerste scène zelfs, en lijkt aanvankelijk een rode draad voor de serie: Cindy die er weer bovenop komt na een sociale miskleun. Maar net als alle andere vluchtige verhaallijnen is dit probleem plotseling vergeten en is het tijd voor de volgende. Wat seizoen twee gaat brengen, kan dus van alles zijn.

★★☆☆☆

Cindy la Regia: La Serie is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geniet van de feestdagen op NPO Start met deze warme kerstspecials
Series / Featured

Geniet van de feestdagen op NPO Start met deze warme kerstspecials

Van 'Dertigers' tot 'Draadstaal' - op NPO Start staat er van alles voor je klaar.

Toe aan wat vermaak tussen alle gangen door van het kerstdiner? Check dan gauw wat er allemaal op NPO Start wordt aangeboden - van de kerstfilm van Dertigers tot een kerstspecial van Draadstaal.

Dertigers: de kerstfilm



De dertigers hebben maanden geleden een kersttrip naar Lapland gepland, maar de weg ernaartoe verloopt niet bepaald vlekkeloos. Gelukkig krijgen ze in het sprookjesachtige Lapland de ultieme kans om alle breukjes weer te lijmen. Maar Kerstmis heeft altijd zo zijn eigen verrassingen.

Bekijk Dertigers: de kerstfilm nu gratis bij NPO Start.



Joris' kerstboom



Voor wie heb jij een kerstgedachte en wie wil jij in het licht zetten? Dit vraagt Joris Linssen aan mensen die een foto van een bijzonder persoon in de boom hangen en hun ontroerende verhalen vertellen. Aan het eind van het programma wordt de kerstboom feestelijk in het licht gezet.

Bekijk het veertiende seizoen van Joris' kerstboom nu gratis bij NPO Start.



Draadstaal Kerstspecial



In deze aflevering is te zien dat het tijd is voor bezinning en de kerstgedachte. Fred en Ria, die mateloos populair zijn met hun bijzondere kijk op het leven, blikken terug op het jaar 2023. Uiteraard is ook mijnheer pastoor van de partij, hij kijkt wat wazig naar de toekomst.

Hieronder is de gehele Draadstaal Kerstspecial te vinden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De fans zijn het er unaniem over eens; dit was de grootste ruzie in 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

De fans zijn het er unaniem over eens; dit was de grootste ruzie in 'The Big Bang Theory'

De relatie tussen deze twee dames in 'The Big Bang Theory' was wel heel bijzonder.

Wij hebben twaalf seizoenen lang kunnen genieten van The Big Bang Theory. De sitcom over een groep nerdy wetenschappers hun vrienden en familie. Er speelden natuurlijk de nodige, veelal grappige conflicten, tussen de hoofdrolspelers. Doch het meest pittige en tumultueuze conflict was die tussen twee bijrollen; de moeders van Leonard en Sheldon.

De moeders van de heren waren al regelmatig te zien geweest, maar ontmoetten elkaar pas in de 23e aflevering van het achtste seizoen. De moeders, Beverly en Mary, werden gespeeld door Christine Baranski en Laurie MetCalf en zij bezochten in de betreffende aflevering hun zonen om hen te feliciteren met het ontvangen van een prestigieuze wetenschappelijke prijs. De dames raken onmiddellijk met elkaar in conflict.

Tegenstelling


Terwijl Sheldons moeder een vrome christen is, is Leonards moeder een psychiater en een militante atheïst. Hierdoor konden Beverly en Mary het niet eens worden over basiszaken, en raken zij al snel in een grote ruzie. Het conflict tussen de twee moeders wordt door veel fans beschouwd als de meest pittige relatie in The Big Bang Theory.

Helaas treffen de dames elkaar maar zelden in het vervolg van de serie. "Ik wou dat deze moeders meer tijd samen hadden gekregen in de serie. Hun interacties zijn niet alleen hilarisch, maar ook een uitstekende les in sociale interacties, communicatie, persoonlijkheden," schreef een YouTuber.

Fantastische actrices


Een andere YouTuber voegt toe: "De actrices die Leonard en Sheldons moeders spelen, zijn fantastisch. Ik werd altijd enthousiast als ik een van deze twee geweldige dames op de show zag. Het samenvoegen van hen was geniaal"



Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
97% op Rotten Tomatoes en toch verwijderde HBO Max deze gave scifi-serie helaas helemaal
Series / Nieuws

97% op Rotten Tomatoes en toch verwijderde HBO Max deze gave scifi-serie helaas helemaal

De serie Made for Love met Cristin Milioti en Billy Magnussen stopte al na twee seizoenen, jammer genoeg.

Soms zijn er series die veel meer verdienen dan ze uiteindelijk krijgen. Zo'n serie is de misschien iets minder bekende serie Made for Love die in 2021 op HBO Max verscheen.

Made for Love debuteerde in juni 2021 met het eerste seizoen en de hoofdrollen in de scifi-komedieserie zijn voor de aansprekende namen Cristin Milioti, Billy Magnussen en Ray Romano.

Made for Love


In de serie ontmoeten we een vrouw die op de vlucht slaat na tien jaar in een verstikkend huwelijk met een tech-miljardair te hebben gezeten. Hij heeft echter een monitoringapparaat in haar hersenen geplaatst waarmee hij haar kan volgen. Ook kan hij haar emotionele toestand zien terwijl ze zich probeert te herontdekken.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Alissa Nutting en er zijn uiteindelijk 16 afleveringen online gekomen.

HBO Max, of toch niet?


De serie verscheen op HBO Max, net als het tweede seizoen in april 2022. Toch vind je de serie niet meer op die streamer. Na de merge van WarnerMedia met Discovery, Inc. verdween de serie van HBO Max. Merkwaardig genoeg kun je de serie nu nergens - in Nederland - meer kijken.



In de Verenigde Staten lijkt Made for Love verplaatst te zijn naar Prime Video, maar in Nederland blijft de sterk ontvangen serie helaas niet meer beschikbaar.

Wie is Cristin Milioti?


Milioti is bekend om haar veelzijdige rollen in zowel series als films. Ze verwierf bekendheid met haar rol als Tracy McConnell, de 'moeder' in de populaire sitcom How I Met Your Mother. Milioti heeft ook indruk gemaakt in films zoals The Wolf of Wall Street en in de hoofdrol van de kritisch gewaardeerde serie Palm Springs.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende beste serie van het jaar in de mooie toplijst van Metacritic
Series / Nieuws

Verrassende beste serie van het jaar in de mooie toplijst van Metacritic

De topcritici hebben een nummer 1 die lang niet iedereen zag aankomen.

Nu 2023 bijna afgerond is zien we steeds meer eindejaarslijstjes verschijnen. Inmiddels heeft ook de recensie-site Metacritic de top 10 van best beoordeelde series van het jaar volgens topcritici gepubliceerd.

In eerste instantie zou je misschien populaire series als Beef en The Last of Us als winnaar verwachten. Die twee series staan beiden ook in de top 10, respectievelijk op plekken 2 en 4. De eerste plaats gaat echter naar het eerste seizoen van Rain Dogs.

Rain Dogs


Het verhaal van die serie wordt omschreven als 'een wild en punkerig verhaal over de liefde van een moeder voor haar dochter, over diepgewortelde en hartstochtelijke vriendschappen en over genialiteit, gedwarsboomd door armoede en vooroordelen'.

In de toplijst zien we ook nog een klein Nederlands tintje. Op de vijfde plek staat namelijk A Small Light, de verfilming van het verhaal van Miep Gies. De Nederlandse verzetsheldin hielp Anne Frank en haar familie tijdens het onderduiken.

HBO Max


De nummer 1 Rain Dogs is te bekijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kan ‘The Boys’ seizoen 4 dit hoogtepunt van het vorige seizoen evenaren?
Series / Nieuws

Kan ‘The Boys’ seizoen 4 dit hoogtepunt van het vorige seizoen evenaren?

The Boys seizoen 4 moet zijn best gaan doen om net zo goed te zijn als de voorgaande seizoenen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van The Boys hoeven niet verteld te worden dat de serie haar fans graag verrast met shockerende momenten. Er is beloofd dat seizoen 4 het meest brute en shockerende seizoen tot nu toe wordt, maar kan het nieuwe seizoen dit moment evenaren?

The Boys ging in 2019 in première en groeide al snel uit tot één van de meest populaire series. De franchise is nu aan het uitbreiden met de nieuwe spin-off, Gen V, en waarschijnlijk komen er nog veel meer.

Heftig moment


De wereld van The Boys heeft niet te maken met superhelden die 100% goed zijn, maar juist met helden met kwetsbare ego’s en een moreel grijs karakter. Dit maakt de serie steengoed, maar ook angstaanjagend.

De grootste twist van de serie vond misschien wel plaats in seizoen 3. Dit was het seizoen dat Homelander zich totaal anders ging gedragen. Dit kwam mede doordat hij onderdrukt werd door de andere helden en Vought.

Het kantelpunt


Toen Homelander hoorde dat Stormfront zelfmoord had gepleegd, veranderde er iets in hem. Hij was in aflevering 2 op een missie om een meisje te redden dat van het dak wilde springen. In plaats daarvan vertelde hij haar dat ze moest springen.

Bekijk op instagram


Homelander dwingde haar dus zelfmoord te plegen en dit markeerde een grote verandering voor The Boys. Nu is de vraag of het seizoen 4 gaat lukken om momenten te bedenken die de serie nóg meer op zijn kop zetten dan deze.

Te streamen op Prime Video


The Boys is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy'-fans zijn nog steeds teleurgesteld in deze domme verhaallijn
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy'-fans zijn nog steeds teleurgesteld in deze domme verhaallijn

Deze verhaallijn had de beste van de serie kunnen worden, maar de schrijvers hebben het verpest.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Relaties zijn in het echte leven vaak rommelig en ingewikkeld. Veel relaties in series zijn dit ook, maar dan net een stapje extra. Scheidingen worden nóg lelijker gemaakt en de strijd om de kinderen zorgt vaak, net zoals in het echte leven, voor een climax.

Dit was precies het geval in Grey’s Anatomy toen Callie Torres en Arizona Robbins na hun scheiding vochten over hun dochter Sofia. Dit had een hartverscheurend moment kunnen zijn, maar het was zo slecht geschreven dat fans het liever niet hadden gezien.

De voogdijstrijd


Fans hadden gehoopt dat Callie eindelijk een keer over de behoeften van iemand anders na zou denken, namelijk over die van haar dochter. In plaats daarvan besloot ze bij haar nieuwe vriendin in te trekken.

In de rechtszaak werd duidelijk hoe egoïstisch ze was tegenover Arizona en Sofia. Het was dan ook geen verrassing dat Arizona de zaak won. Sofia werd echter depressief, omdat ze bij haar moeder weggehaald werd. Maar zelfs toen kon Callie haar ongelijk niet toegeven.

Eerdere seizoenen


Deze egoïstische acties waren te verwachten van Callie uit een eerder seizoen. Deze strijd vond echter plaats in seizoen 8, toen Callie al een hele karakterontwikkeling was ondergaan.

Bekijk op instagram


Stream Grey’s Anatomy op Disney+ om deze momenten nog een keer te beleven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Visueel spektakel weet Netflix in een klap helemaal te veroveren
Films / Nieuws

Visueel spektakel weet Netflix in een klap helemaal te veroveren

De sciencefictionfilm Rebel Moon werd wisselend ontvangen, maar wordt wel grijsgedraaid op Netflix.

Mocht je Rebel Moon al hebben gezien, dan vraag je je misschien af waarom een dergelijke spektakelfilm niet op het witte doek te zien is geweest. De film van regisseur Zack Snyder is namelijk een genot voor het oog.

De visueel vaak erg sterke sciencefictionfilm werd wel erg mager ontvangen bij de critici. Op de Tomatometer staat de film op slechts 23 procent, met een 4.1/10 als gemiddelde beoordeling. De publieksscore is duidelijk beter: 66 procent, met een 3,6/5 als gemiddelde beoordeling.

Koppositie


De zwakke ontvangst houdt de Netflix-abonnees niet tegen om de film massaal te gaan streamen. De film staat namelijk in een klap bovenaan de Netflix Top 10 en staat net boven films als Top Gun: Maverick en Leave the World Behind.

Snyder had voor de film een flink aantal grote namen tot zijn beschikking, met Sofia Boutella als hoofdpersonage Kora. Andere rollen komen van onder andere Djimon Hounsou, Ed Skrein, Michiel Huisman, Doona Bae, Ray Fisher, Charlie Hunnam en Anthony Hopkins (stem).

Vervolg


Helemaal aan het einde van de film is gelijk de trailer te zien voor het vervolg Rebel Moon - Part Two: The Scargiver. Deze is vanaf 19 april te kijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur uit 'The Crown' biedt lid van de koninklijke familie zijn excuses aan
Series / Nieuws

Acteur uit 'The Crown' biedt lid van de koninklijke familie zijn excuses aan

Jonathan Pryce zegt dat hij aan Prinses Anne zijn excuses heeft aangeboden voor het spelen van haar vader.

De serie The Crown is al regelmatig in het nieuws gekomen. Ondanks dat de serie een succes is, waren de berichten niet altijd even positief. Bepaalde gebeurtenissen in de serie van Netflix waren nogal controversieel.

Nu blijkt dat ook leden van de Britse koninklijke familie naar de serie hebben gekeken. Acteur Jonathan Pryce, ook bekend uit The Two Popes en Game of Thrones, heeft onthuld dat hij een lid van de familie zijn excuses heeft aangeboden.

Sorry


In gesprek met Times Radio geeft Pryce te kennen dat hij zijn excuses heeft aangeboden aan Prinses Anne voor het spelen van haar vader. "'Toen ik werd geridderd en naar Windsor ging, was het prinses Anne die mij ridderde. Op dat moment speelde ik haar vader, en er waren aanwijzingen dat ze er iets van had gezien," vertelde Pryce.

"En dus legde ze het zwaard lichtjes op de schouder, en toen ik opstond - denkend aan dat zij eraan dacht, snap je - zei ik: 'Oh, ik weet niet wat ik tegen je moet zeggen... misschien, sorry?' En ze zei: 'Waarom? Het is nu klaar."

Grappig moment


"Of ze nu dacht dat ik sorry zei voor dat ik daar die vanavond was, of voor dat ik haar vader had gespeeld, ik weet niet niet," vervolgde de acteur. "Het was best een grappig moment, voor mij tenminste."



The Crown staat nu in zijn geheel op Netflix, met zestig afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 6 nieuwe afleveringen waaronder het spannende 'Berlín'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 6 nieuwe afleveringen waaronder het spannende 'Berlín'

In de laatste week van het jaar zet Netflix deze week in op flinke spanning en veel reality.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Pokémon Concierge


Verschijnt op: Donderdag 28 december | Release: Seizoen 1 | Genre: Animatie / Avontuur / Komedie | Kijk op: Netflix

Welkom in Pokémon Resort, een vredig toevluchtsoord voor Pokémon om te ontspannen en te spelen. Welke lieve gast zal de nieuwe gastvrouw Haru als eerste ontmoeten en helpen?




Berlín


Verschijnt op: Vrijdag 29 december | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Misdaad / Drama | Kijk op: Netflix

In zijn glorietijd, vóór de gebeurtenissen van La casa de papel, ontmoet Berlin in Parijs een uitgelezen team om een van zijn meest ambitieuze overvallen ooit te plannen.




Welcome to Samdal-ri


Verschijnt op: Zaterdag 30 december & Zondag 31 december | Release: Seizoen 1 - aflevering 9-10 | Genre: Romantiek | Kijk op: Netflix

Een fotografe valt uit de gratie en keert terug naar haar geboorteplaats. Daar komt ze haar jeugdvriend tegen en wordt hun liefde opnieuw aangewakkerd.




Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

26 december: Love Like a K-Drama (seizoen 1 - aflevering 12) - Spelprogramma / Reality-TV / Romantiek - Vier Japanse actrices verhuizen naar Zuid-Korea om auditie te doen voor rollen in een reeks liefdesverhalen en samen met Koreaanse acteurs te spelen. Zal er echte romantiek ontstaan?

26 december: Single's Inferno (seizoen 3 - aflevering 6-7) - Reality-TV - Op een verlaten eiland zoeken flirtende singles naar de liefde, want alleen als stelletje kunnen ze het eiland verlaten voor een romantische date in het paradijs.

30 december: Captains of the World (seizoen 1) - Documentaire / Sport - Deze docuserie geeft exclusieve toegang tot alle 32 teams in de strijd voor glorie tijdens het FIFA WK voetbal van 2022, van de kleedkamer tot het veld.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel komt op de valreep met de best ontvangen MCU-serie van het jaar
Series / Nieuws

Marvel komt op de valreep met de best ontvangen MCU-serie van het jaar

Het is dit jaar voor Marvel niet altijd goed gegaan, maar deze serie scoort enorm.

Al meer dan een decennium domineert Marvel in de bioscopen, en meer recentelijk ook op de streamingdiensten. Echter werden niet alle titels die dit jaar zijn uitgekomen even goed onthaald, maar Marvel's What If…? is een regelrechte hit.

Het blijkt namelijk dat het tweede seizoen van What If...?, dat afgelopen vrijdag van start ging, de hoogste Rotten Tomatoes-score heeft behaald van alle titels die Marvel Studios dit jaar heeft uitgebracht.

Flinke verliezen


Het was een jaar met een aantal missers voor Marvel Studios, waaronder Ant-Man and The Wasp: Quantumania als slechtst scorende met een score van 46%, gevolgd door de serie Secret Invasion (53%) en het recente The Marvels (61%). Daarnaast hebben de films het ook financieel zeer zwak gedaan.

Gelukkig is van al deze negativiteit bij What If…? geen sprake. Met twaalf beoordelingen behaalde de serie een score van 92%, wat zelfs hoger is dan het tweede seizoen van Loki met 82% en de film Guardians of the Galaxy Vol. 3 met 82%.

Verschillende tijdlijnen


De serie What If…? draait om het verkennen van alternatieve tijdlijnen in het multiversum die laten zien wat er zou kunnen gebeuren als bepaalde grote momenten uit de Marvel-films anders zouden zijn verlopen.



Kijk alle afleveringen van What If…? op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze heftige misdaadserie uit 2023 ben je misschien al vergeten, maar blijft een dikke aanrader
Series / Featured

Deze heftige misdaadserie uit 2023 ben je misschien al vergeten, maar blijft een dikke aanrader

Copenhagen Cowboy is een meeslepende drama-serie die zich afspeelt in de bruisende stad Kopenhagen.

Copenhagen Cowboy is een meeslepende dramaserie die zich afspeelt in de bruisende stad Kopenhagen. Regisseur en scenarist Nicolas Winding Refn wilde met deze serie iets afwijkends maken. Dat is goed gelukt. Je zal geen clichés en geijkte serie-patronen vinden.

Daarom kunnen we deze serie niet in het lijstje bijvangst zetten. Refn is in film kringen geen onbekende. We kennen hem van het strak gestileerde actiedrama Drive met Ryan Gosling, maar ook van The Neon Demon met onder andere Elle Fanning en Keanu Reeves.

Sfeer


De zes afleveringen geven een mooi beeld hoe sfeer een serie kan bepalen. Mooie stilering en kleurgebruik, intense shots. De verhaallijn lijkt van ondergeschikt belang, maar is juist op de achtergrond aanwezig. Alle plots zijn geloofwaardig, en toch vervreemdend.

De serie vertelt het verhaal van een jong, ambitieus meisje Miu (Angela Bundalovic). Ze is tenger en mysterieus. Na een leven lang dienstbaarheid en op de rand van een nieuw begin, doorkruist ze het onheilspellende landschap van de criminele onderwereld van Kopenhagen. Ze wordt in de onderwereld van Kopenhagen verhandeld als levende geluksbrenger.

Acteer prestaties


De acteerprestaties in Copenhagen Cowboy zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit, met diepgaande vertolkingen van de hoofdrolspelers die de complexiteit van hun personages tot uiting brengen. Bijzonder is de rol van Lola Winding Refn die in de huid van Rakel kruipt, en die van Andreas Lykke Jorgensen als Nicklas.



De serie werpt een kritische blik op thema's als ambitie, liefde, en de worsteling met identiteit en eigenwaarde. Hierdoor spreekt Copenhagen Cowboy niet alleen tot de verbeelding, maar biedt het ook stof tot nadenken voor de kijkers.

Impact


De serie heeft niet alleen een impact op de kijkers, maar vestigt ook de aandacht op de rijke Deense culturele en artistieke landschap. Met zijn prachtige locaties en aandacht voor detail brengt Copenhagen Cowboy een eerbetoon aan de schoonheid en dynamiek van Kopenhagen.



De serie bekijken? Je vindt Copenhagen Cowboy hier op Netflix en de SerieTotaal-recensie van lees je hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Peaky Blinders'-spin-off biedt de perfecte terugkeer voor dit fan-favoriete personage
Series / Nieuws

Deze 'Peaky Blinders'-spin-off biedt de perfecte terugkeer voor dit fan-favoriete personage

Het vervolg op de oorspronkelijke serie biedt een perfecte gelegenheid voor een terugkeer.

Tom Hardy's Alfie Solomons was een grappige man en keiharde gangster. Alfie's familie deelde de lakens uit in Boston, wat tegelijkertijd de locatie is van een van de nieuwe Peaky Blinders-spinoffs.

Hoewel de serie zich tientallen jaren na Peaky Blinders afspeelt zou het voor Hardy geen probleem zijn om een oudere Alfie neer te zetten.

Hart van de serie


De Shelby's waren uiteraard het hart van de oorspronkelijke serie. Over de familie Solomons weet je als kijker echter wel dat ze grote spelers zijn in Boston.

Alfie's oom wordt een aantal malen genoemd gedurende de serie, en zijn dood wordt ook ter sprake gebracht. Charlie Solomons verschijnt dus nooit fysiek maar heeft toch een bepaalde aanwezigheid.

Bruggetje


Een verhaallijn waarin Alfie, na de dood van Charlie, naar Boston afreist is dus realistisch en heeft een natuurlijke connectie met de oorspronkelijke serie. Hardy's terugkeer zou ongetwijfeld met enthousiasme begroet worden door de fans. Hiermee wordt het verhaal van Peaky Blinders op een soepele manier voortgezet.



Kijk Peaky Blinders op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. 18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

  5. 5. Netflix-serie met prachtige Turkse actrice moet je hart gaan veroveren

Bekijk alle artikelen