search
Deze oude serie heeft de meest frustrerende trend ooit gestart: komen we er ooit nog van af?
Series / Nieuws

Deze oude serie heeft de meest frustrerende trend ooit gestart: komen we er ooit nog van af?

Eens moet de eerste keer zijn: deze serie heeft de meest irritante trend uitgevonden die nu nog steeds volop gebruikt wordt voor kijkcijfers.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zijn vaak een paar dingen waar mensen naar op zoek zijn voor een serie: escapisme, romantiek en mysterie. Dat laatste is een heel belangrijk onderdeel, want het is precies die mysterie die kijkers terug laat komen voor een volgende aflevering of nieuw seizoen.

Ondertussen zijn we heel erg gewend aan het idee een serie meteen helemaal te bingen, maar dit was niet altijd het geval. Nu is het al apart als series opgesplitst worden in twee delen, zoals Invincible, Stranger Things of zelfs Bridgerton, maar vroeger kwam er elke week een nieuwe aflevering.

Spanning opbouwen


Dit was niet alleen de enige manier waarop series te zien waren, maar het bouwde ook de spanning op. En cliffhangers hebben hier heel erg bij geholpen. Er zijn heel wat goede en verrassende cliffhangers geweest, maar meestal is het een irritante manier om hogere kijkcijfers te halen.

Welke serie is eigenlijk verantwoordelijk voor het introduceren van de cliffhanger? Dat is de dramaserie Dallas uit 1978. De seizoensfinale van seizoen 3 eindigde met: "Wie heeft JR neegeschoten?" en met deze vraag was de cliffhanger geboren.

De grootste cliffhanger


Niet alleen was het de eerste cliffhanger ooit, het was ook meteen een hele lange cliffhanger. Pas acht maanden nadat de vraag gesteld was, kwam aflevering 'Who Done It' uit met alle antwoorden.



Er is heel veel terugverwezen naar die ene vraag in andere series. Zo zitten er verwijzingen naar Dallas in series zoals Twin Peaks, The Simpsons en zelfs EastEnders.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen