search
Pure nostalgie; hoe is het nu toch met 'Dawson' uit 'Dawson's Creek'?
Series / Nieuws

Pure nostalgie; hoe is het nu toch met 'Dawson' uit 'Dawson's Creek'?

De serie 'Dawson's Creek' was zeer populair onder tieners tussen 1998 en 2003.

De serie Dawson's Creek gaf ons tussen 1998 en 2003 maar liefst zes seizoenen en 128 afleveringen lang een boel tienerdrama. De serie was net even complexer en realistischer dan we destijds gewend waren en was in die tijd zeer populair.

De hoofdrolspeler van de serie was Dawson Leery, gespeeld door James van der Beek. Hoe is het tegenwoordig met hem? SerieTotaal ging op onderzoek uit!

Plot serie


De serie volgt het leven van de puberende filmmaker Dawson Leery uit Capeside. Zijn wereld wordt op zijn kop gezet wanneer zijn beste vriendin, Joey Potter, gespeeld door de zeer bekende Katie Holmes, verliefd op hem wordt. Dit zorgt voor de nodige spanningen, vooral wanneer nieuwe vrienden zoals de rebelse Jen Lindley en de mysterieuze Pacey Witter in beeld komen.

De acteur die Dawson tot leven bracht is James van der Beek. Hij is geboren op 8 maart 1977 en brak door met deze serie. Na de serie heeft hij ook nog de nodige acteurklussen gedaan. Zo speelde hij in films als Varsity Blues en The Rules of Attraction en in de serie CSI: Cyber.

Persoonlijk leven


In 2003 trouwde Van der Beek met actrice Heather McComb. Uiteindelijk scheidde het stel en in 2010 trouwde Van der Beek opnieuw, nu met Kimberly Brook, met wie hij zes kinderen heeft. Zij verhuisden in 2020 vanuit Los Angeles naar het veel rustigere Texas.Kijk deze nostalgische serie terug op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen