search

Ons nieuws van woensdag 27 december 2023

Recensie Netflix-serie 'El Niñero'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'El Niñero'

Deze Mexicaanse variant op The Nanny slaat je om de oren met de moraal, maar is toch een vermakelijke zit.

Regie: Sebastián Sariñana, Maria Torres, Magaby García, e.a. | Cast: Sandra Echeverria (Jimena), Iván Amozurrutia (Gabriel), Anthony Giuletti (Leo), Alexander Tavizon (Santiago), Cassandra Iturralde (Sofia), Moisés Arizmendi (Rogelio), Diana Bovio (Brenda), Eugenio Montessoro (Ernesto), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 33-41 minuten | Jaar: 2023

Anno bijna 2024 zijn we als mensheid technologisch en wetenschappelijk enorm geëvolueerd, maar het lukt ons helaas nog steeds niet om elk mens gelijkwaardig te behandelen. Niet alleen krijgen mannen nog steeds beter betaald dan vrouwen, maar ook het idee dat man en vrouw niet geschikt zijn voor hetzelfde werk blijkt zeer hardnekkig. De vastgeroeste genderrollen zijn het hoofdthema van de romantische en licht komische Mexicaanse serie El Niñero.

Nu kent Mexico al een eigen versie van het populaire Amerikaanse The Nanny, waarin het vooral om klassenverschillen draaide, maar in deze nieuwe variant is de kinderoppas een man. Dat wordt als iets ondenkbaars beschouwd, want een echte man moet het gezin onderhouden en andere belangrijke dingen doen waar vrouwen hun mooie hoofdje niet over hoeven te breken.

De 'manny' is de esthetisch goed gelukte Gabriel, een cowboy die enorm goed met kinderen kan omgaan. Wanneer zijn noodlijdende ranch dreigt te worden opgeëist door een kredietmaatschappij, klopt Gabriel aan bij een van de bestuurders van dat bedrijf. Deze net door haar echtgenoot bedrogen Jimena heeft namelijk drie onhandelbare kinderen die elke kinderjuf wegjagen.

De genderongelijkheid wordt er door de schrijvers van deze sympathieke serie haast tot bloedens toe ingeramd. Niet alleen is het kennelijk een onmogelijkheid dat een stoere kerel op kinderen past, Jimena kan als alleenstaande vrouw al helemaal niet een bedrijf leiden. Haar vader is eigenaar van de kredietverstrekker en dreigt het stokje over te dragen aan Jimena's slinkse neef Rogelio. Maar ook op kleinere schaal wordt de ongelijkheid tussen de seksen fanatiek aangestipt.

Want waarom ontvangen alleen meisjes op de school van Jimena's kids rozen tijdens Valentijnsdag? De boodschap wordt er flink ingewreven op het moment dat deze al goed en wel duidelijk is. Andersom bekeken wordt Gabriel neergezet als een lustobject waar met name Jimena's beste vriendin en collega Brenda in haar eendimensionale typering naar smacht. Willen de makers de zaken omkeren of zijn ze hypocriet door mannen wél als een stuk vlees te presenteren?

De overdreven moraal buiten beschouwing gelaten is El Niñero een amusante en onderhoudende zit, waar afgezien van de voorspelbaarheden en oppervlakkigheden weinig op aan te merken valt. Dat Gabriel niet zijn ware motieven prijsgeeft en daarbij wordt overvallen door verliefdheid voorziet de plot van een effectieve drive. Deze Mexicaanse serie voelt als een bezoekje aan een fastfoodrestaurant: er is zo nu en dan niets mis met lekker zwijmelen en een snelle hap.

★★★☆☆

El Niñero is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 bingewaardige Netflix-series slepen jou door je kerstvakantie heen
Series / Featured

Deze 4 bingewaardige Netflix-series slepen jou door je kerstvakantie heen

Deze steengoede series op Netflix plakken je vast aan de bank.

Voor degenen op zoek naar een bingewaardige Netflix-serie gedurende de kerstvakantie, je bent uitgekomen op de juiste plek. Check hieronder 4 steengoede Netflix-series, perfect om een paar dagen voor thuis te blijven.

ObliteratedEen team van speciale troepen verijdelt een complot in Sin City en bouwt een feestje. Maar als de ware dreiging opduikt, moeten ze snel nuchter worden om Las Vegas te redden. Bekijk nu bij Netflix.

Lees de recensie van SerieTotaal.ManifestEen vlucht van Jamaica naar New York ervaart een korte periode van bliksem en zware turbulentie. Wanneer ze landen, vernemen de passagiers en de bemanning dat er meer dan vijf en een half jaar zijn verstreken tussen het opstijgen en het landen van de vlucht, gedurende welke tijd men dacht dat ze dood waren. Bekijk nu bij Netflix.Top BoyTwee jonge drugsdealers keren terug naar de rauwe straten van Londen, maar worden in hun zoektocht naar geld, macht en een beter leven belemmerd door een meedogenloze oplichter. Bekijk nu bij Netflix.Blue Eye SamuraiEen jonge krijger droomt van wraak op diegenen die haar tot paria maakte tijdens de Edo-periode in Japan en laat een spoor van bloed achter op weg naar haar lotsbestemming. Bekijk nu bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vlug: Deze beroemde topfilms verdwijnen van Netflix op oudjaarsdag
Films / Featured

Vlug: Deze beroemde topfilms verdwijnen van Netflix op oudjaarsdag

Zet nog gauw de 'Divergent'-filmreeks op om 2023 af te sluiten.

Samen met het jaar 2023 laten we ook verschillende topfilms achter ons. Na 31 december zullen namelijk veel films verdwijnen van het platform van Netflix. We pikten de beste ertussenuit en zetten ze op een rijtje.

DivergentBeatrice, een tiener die in de verre toekomst leeft, komt erachter dat de autoriteiten zijn geïnteresseerd in haar unieke cognitieve vaardigheden.

Na 31 december is de film Divergent niet langer te zien bij Netflix.The Divergent Series: InsurgentTerwijl oorlog dreigt uit te breken tussen de groepen, jaagt Jeanine onvermoeibaar op Tris en haar krachten, waarmee een mysterieus artefact kan worden geopend.

Na 31 december is de film The Divergent Series: Insurgent niet langer te zien bij Netflix.The Divergent Series: Allegiant Part 1Het lukt Beatrice, Tobias, Caleb en enkele anderen om vanuit hun ommuurde stad te ontsnappen naar de verboden wereld die daarbuiten ligt.

Na 31 december is de film The Divergent Series: Allegiant Part 1 niet langer te zien bij Netflix.Cast AwayNadat het vliegtuig van Chuck Noland, een werknemer van FedEx, in de Grote Oceaan neerstort, moet hij vechten om te overleven op een onbewoond eiland.

Na 31 december is de film Cast Away niet langer te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Cristo y Rey'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Cristo y Rey'

Het fascinerende liefdesverhaal van de leeuwentemmer en de actrice krijgt een waardige uitwerking.

Regie: David Molina Encinas, Manu Gómez | Cast: Jaime Lorente (Ángel Cristo), Belén Cuesta (Bárbara Rey), Adriana Torrebejano (Chelo García-Cortés), Cristóbal Suárez (Rey Juan Carlos), Artur Busquets (Payasito), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 47-61 minuten | Jaar: 2023

Het waargebeurde liefdesverhaal van leeuwentemmer Ángel Cristo en actrice Bárbara Rey is in Spanje alom bekend. Zij wordt omringd door mannen die haar gebruiken voor haar uiterlijk en hij heeft net zijn vrouw verloren wanneer de twee elkaar door hun werk in de showbizz tegenkomen. Aan alles is te voelen dat deze twee eenzame zielen voorbestemd zijn om op elkaar verliefd te worden. Toch zijn de gebeurtenissen in Cristo y Rey ietwat onheilspellend.

Het circus is aan het sterven en Ángel hoopt dat Bárbara hem komt redden. Hij loopt rond met een vastberadenheid die neigt naar wanhoop. Zijn gespannen houding en niet zelden ingehouden woede zijn ietwat vermoeiend om aan te zien. Het moet vertolker Jaime Lorente heel wat energie gekost hebben om zo'n gefrustreerde figuur neer te zetten, maar door zijn toewijding creëert hij een geloofwaardig, menselijk personage.

Ook actrice Belén Cuesta geeft alles en danst erop los in de rol van Bárbara Rey. Alleen lipsyncen kan ze duidelijk niet, maar wellicht gold dat ook voor de echte Bárbara Rey. Enkele van haar liedjes zijn te horen, maar maken niet bepaald indruk. Het is oubollige jarenzeventigmuziek. Waarschijnlijk kwam haar populariteit vooral door haar uiterlijk, wat voor veel hedendaagse artiesten niet anders is. Af en toe zijn er beelden van de echte Bárbara Rey, die knap vermengd zijn met die van de acteurs.

Spaanse kijkers zullen ongetwijfeld de sterren uit de jaren zeventig en hun liefdesgeschiedenis nog kunnen herinneren, maar in Nederland zullen de namen Cristo en Rey weinig belletjes doen rinkelen. De serie is gelukkig zo gemaakt dat kijkers die volledig onbekend zijn met het showbizzkoppel er ook van kunnen genieten. Sterker nog, voor wie de afloop niet kent bevat deze serie een bloedstollend spannend verhaal, vol tragische gebeurtenissen en uit het leven gegrepen onderwerpen.

Cristo y Rey begint ietwat rommelig. Personages worden niet goed geïntroduceerd, waardoor de onderlinge relaties niet altijd duidelijk zijn. Sommige figuren zijn zeer moeilijk te plaatsen, zoals de schuldeisers van het circus die de boel willen opkopen maar direct tot grof geweld overgaan wanneer dat niet lukt. Zijn dit maffiosi die hun criminele opbrengsten willen witwassen via een circus? Een wonderlijke tijd blijkbaar, die jaren zeventig.

Dierenliefhebbers kunnen aanvankelijk opgelucht ademhalen: de beesten in de serie zijn gelukkig niet echt, maar duidelijk computergeanimeerd. Toch laten sommige scènes zich moeilijk bekijken, wetende dat de getoonde vorm van dierenleed ooit vrij gangbaar was. Ook komen na het einde veel beelden van het echte circus voorbij, onder meer van stierenvechten, die shockerend zijn. Wees gewaarschuwd.

Cristo y Rey is verplichte kost vanwege de heftige actuele onderwerpen als geweld, uitbuiting en slut-shaming. Als artieste krijgt Bárbara veel kritiek op haar vrijgevochten houding en in het circus krijgt ze met een heel ander soort leeuwen te maken dan de bedoeling was. De vele tragische gebeurtenissen in haar leven zorgen voor een sterke verhaalopbouw, die de kijker in spanning houdt of lieve Bárbara het wel allemaal gaat redden.

Tegen het einde zakt de spanning wat in doordat het verhaal een sprong van acht jaar maakt, juist op een moment dat de kijker erg geïnvesteerd zal zijn in de eerder getoonde periode. Belangrijke levensgebeurtenissen worden overgeslagen, waardoor het voelt alsof een deel van het verhaal ontbreekt. De vraag dringt zich op hoe enkele situaties tussentijds tot stand zijn gekomen, maar een uitleg blijft achterwege. Daar zal vast een reden voor zijn, maar zonde is het wel. Het verhaal van Ángel en Bárbara is fascinerend genoeg voor een serie met meer afleveringen.

Maar de spanning veert daarna weer op en de serie werkt vervolgens toe naar een adembenemend einde. Een enorm emotioneel einde welteverstaan, maar niet op een vervelende manier. Het is eerder een soort aderlating voor al die spanning. De Engelstalige titel van de serie, Untamable lijkt zowel passend als voorzichtig gekozen. Dat deze slaat op zowel Bárbara als Ángel, ieder op hun eigen manier, is erg bijzonder. De gehele serie straalt dit thema van ontembaarheid uit en heeft daarmee een prachtige boodschap die geen kijker onberoerd zal laten.

★★★★☆

Cristo y Rey is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Winter vol Liefde: er wordt een sneertje uitgedeeld over slechte seks
Realityseries / Nieuws

Winter vol Liefde: er wordt een sneertje uitgedeeld over slechte seks

Edith ontvangt een nieuwe man, kan Bart deze concurrentie aan?

De hardwerkende Edith, die samen met haar zoon in Oostenrijk woont, heeft inmiddels twee mannen in huis. Bart verbleef al een paar dagen bij Edith, waarna de stoere motorrijder Mike zich bij hen voegde.

Edith mag Mike bij binnenkomst meteen helpen met uitkleden, omdat hij zelf zijn motorjas niet los krijgt. Ondanks deze wat onhandige entree, is Mike meteen duidelijk en geeft hij aan dat hij Bart absoluut niet als concurrent ziet. Mike heeft naar eigen zeggen namelijk veel meer te bieden.

Sleetje rijden?


Bart had eerder nog een sleemakerij bezocht met Edith. Bart is helemaal in zijn nopjes en is kennelijk zo thuis in het hout dat hij er zelfs aan snuift. Als hij van Edith een eigen slee mag laten maken, is hij zo blij als een kind. Edith grapt vervolgens dat ze zich ingeruild voelt voor een slee. Wellicht betreft dit een Freudiaans grapje?

's Avonds heffen Edith, Bart en Mike voor het eerst als trio het glas en proosten zij. Edith benoemt dat als je elkaar niet aankijkt bij het proosten, hierop zeven jaar slechte seks volgt. "Maar dit had hij al", deelt Edith een sneertje uit aan Bart, waarna het trio in lachen uitbarst. Bart lacht dus mee, maar wellicht als een boer met kiespijn?

Dikke pens


Mike laat zich ondertussen aan de camera niet zo positief uit over Bart en vindt dat Bart de hele tijd "z'n dikke pens aan het showen is". Dit irriteert Mike zo te zien. Bart geeft op zijn beurt aan dat hij juist niet van het haantjesgedrag is; hij is gewoon zichzelf.

Wat Edith hiervan allemaal nu precies vindt is nog niet helemaal duidelijk. Mike schat de kansen van Bart laag in, maar wie weet hoe één en ander zich de komende afleveringen zal gaan ontvouwen.

Kijken


Kijk Winter vol Liefde op Videoland of gewoon op RTL4.

Foto: RTL
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pure nostalgie; hoe is het nu toch met 'Dawson' uit 'Dawson's Creek'?
Series / Nieuws

Pure nostalgie; hoe is het nu toch met 'Dawson' uit 'Dawson's Creek'?

De serie 'Dawson's Creek' was zeer populair onder tieners tussen 1998 en 2003.

De serie Dawson's Creek gaf ons tussen 1998 en 2003 maar liefst zes seizoenen en 128 afleveringen lang een boel tienerdrama. De serie was net even complexer en realistischer dan we destijds gewend waren en was in die tijd zeer populair.

De hoofdrolspeler van de serie was Dawson Leery, gespeeld door James van der Beek. Hoe is het tegenwoordig met hem? SerieTotaal ging op onderzoek uit!

Plot serie


De serie volgt het leven van de puberende filmmaker Dawson Leery uit Capeside. Zijn wereld wordt op zijn kop gezet wanneer zijn beste vriendin, Joey Potter, gespeeld door de zeer bekende Katie Holmes, verliefd op hem wordt. Dit zorgt voor de nodige spanningen, vooral wanneer nieuwe vrienden zoals de rebelse Jen Lindley en de mysterieuze Pacey Witter in beeld komen.

De acteur die Dawson tot leven bracht is James van der Beek. Hij is geboren op 8 maart 1977 en brak door met deze serie. Na de serie heeft hij ook nog de nodige acteurklussen gedaan. Zo speelde hij in films als Varsity Blues en The Rules of Attraction en in de serie CSI: Cyber.

Persoonlijk leven


In 2003 trouwde Van der Beek met actrice Heather McComb. Uiteindelijk scheidde het stel en in 2010 trouwde Van der Beek opnieuw, nu met Kimberly Brook, met wie hij zes kinderen heeft. Zij verhuisden in 2020 vanuit Los Angeles naar het veel rustigere Texas.Kijk deze nostalgische serie terug op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt 'The Book of Boba Fett' een tweede seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt 'The Book of Boba Fett' een tweede seizoen?

Hoofdrolspeler Temuera Morrison laat weten wat hij tot op heden heeft vernomen over een mogelijk vervolgseizoen.

Star Wars: The Book of Boba Fett werd gepresenteerd als een miniserie vooraf aan zijn debuut in 2021 op Disney+, maar na het succes ervan bij de kijkers vragen veel fans zich af of er niet tóch een tweede seizoen in zit.

Hoofdrolspeler Temuera Morrison lijkt in elk geval nog niks gehoord te hebben over de terugkeer van de iconische premiejager. Tijdens een interview gaf hij aan wel degelijk te willen terugkeren, maar dat het stil is aan de kant van Lucasfilm en Disney.

Wanneer meer Boba?


Maar het lijkt ons sterk dat we Boba Fett niet meer in live-action vorm gaan zien, zeker gezien het feit dat er een Star Wars-film van Dave Filoni komt waarin de gebeurtenissen uit The Mandalorian, Ahsoka en The Book of Boba Fett samenkomen.

We zagen Morrison voor het eerst als Fett in seizoen 2 van The Mandalorian, waarin duidelijk werd dat het personage de 'dodelijke' gebeurtenissen uit Return of the Jedi had overleefd.

Te weinig Boba?


The Book of Boba Fett liet zien wat het personage nadien heeft moeten doorstaan, maar liet ook zien wat er gebeurde nadat hij Din Djarin ontmoette.Een van de grootste kritieken op The Book of Boba Fett was het feit dat de serie te vaak leunde op de aanwezigheid van personages als Ahsoka Tano, Din Djarin en zelfs Luke Skywalker.

Matig enthousiast


Critici waren lauw over de serie: op Rotten Tomatoes was slechts 66% van de recensies positief. En de publieksreactie op dezelfde site is 53% positief.

The Book of Boba Fett is nog steeds te streamen via Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ heeft een grote hit te pakken met zijn nieuwste fantasyserie
Series / Nieuws

Disney+ heeft een grote hit te pakken met zijn nieuwste fantasyserie

Deze nieuwe fantasyserie strijdt tegen series als Ahsoka en Loki voor een plekje in de top 5.

Afgelopen 19 december is Percy Jackson and the Olympians in première gegaan op Disney+. Er waren wat verrassingen en onzekerheden, maar de seizoenspremière heeft mega veel kijkers getrokken.

De serie zou eigenlijk op 20 december 2023 uitkomen op Disney+ en Hulu, maar Rick Riordan, schrijver van de originele Percy Jackson-boeken, had een grote verrassing voor fans: de première was één dag naar voren gehaald.

Kijkcijferkanon


Ondertussen staan de eerste aflevering van Percy Jackson een week op Disney+, wat betekent dat nu de officiële kijkcijfers bekend zijn gemaakt. In de eerste zes dagen trok de serie maar liefst 13,3 miljoen kijkers op Disney+ en Hulu.

Hiermee staat Percy Jackson and the Olympians in de top vijf van de meest bekeken seizoenspremières van heel 2023! Andere series in de top vijf zijn, onder andere, The Mandalorian, Loki, Ahsoka en Secret Invasion. De officiële en precieze volgorde van de top vijf is niet bekend.

De top 5


Percy Jackson heeft met 13,3 miljoen kijkers zijn plek in de top vijf dubbel en dwars verdiend. In eerdere statistieken was bekendgemaakt dat Ahsoka ongeveer 14 miljoen kijkers trok in 5 dagen en Loki seizoen 2 ongeveer 11 miljoen in drie dagen.

Bekijk op instagram


De tijdsperiodes komen niet helemaal overeen, dus de series zijn met deze kijkcijfers niet één op één te vergelijken. Het is alsnog een hele prestatie voor Percy Jackson and the Olympians dat de serie zich een weg heeft weten te banen naar de top vijf!

Te streamen op Disney+


Stream Percy Jackson and the Olympians op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video gaat binnenkort zijn kijkers dwars zitten met reclames
Series / Nieuws

Prime Video gaat binnenkort zijn kijkers dwars zitten met reclames

Slecht nieuws voor alle Prime Video abonnees: je bent niet meer veilig voor reclames.

Het fijne aan streamingdiensten was altijd dat je je favoriete films en series kon kijken zonder afgeleid te worden door reclames. Helaas is deze utopie allang ten einde. In november 2022 kwam Netflix al met reclames en nu volgt Prime Video.

Tot nu toe hoefden abonnees van Prime Video zich nergens zorgen over te maken, maar nu is het helaas officieel: vanaf 29 januari 2024 komen er beperkte advertenties op de streamingdienst voor zowel films als series.

De reden en kosten


Deze reclames stellen de streamingdienst "in staat om te blijven investeren in boeiende inhoud", aldus Prime Video in een e-mail naar al haar abonnees. Wel beloven ze minder advertenties dan andere streamingdiensten.

Een normaal abonnement bij Prime Video kost $14,99 per maand of $139 per jaar. Wil je blijven genieten van je favoriete series zonder advertenties? Dan kost dat $2,99 per maand extra, waardoor de prijs per maand uitkomt op $17,98.

Welke landen?


Bovenstaande prijzen zijn de prijzen in Amerika, maar in andere landen zoals Australië is Prime Video goedkoper. Hoe dit plan internationaal gaat werken, is nog niet bekend.

Bekijk op instagram


Er is gelukkig wel goed nieuws! Prime Video gaat niet meteen wereldwijd met reclames werken. Als eerste wordt het nieuwe abonnement in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Canada uitgeprobeerd. Over Nederland heeft Amazon nog niets gezegd, dus voorlopig zijn we veilig van de reclames.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Complete 'Armageddon' op Netflix, kerstspecial direct het best bekeken programma!
Series / Nieuws

Complete 'Armageddon' op Netflix, kerstspecial direct het best bekeken programma!

De kerstspecial 'Armageddon' van komiek Ricky Gervais is direct de best bekeken show op Netflix

Sinds Eerste Kerstdag, 25 december, heeft Netflix de special Armageddon ter beschikking gesteld en die is tijdens de kerst zeer goed bekeken. Het is een special van comedian Ricky Gervais, onder andere bekend van The Office. Het is voor de Britse comedian alweer zijn derde special voor Netflix.


Gervais heeft een langer lopende deal met Netflix, waar onder andere de serie After Life uit voortkwam. Daarnaast kwam Gervais eerder in 2018 al met de Netflixspecial Humanity en in 2022 volgde de special SuperNature.

Nieuwste show


Ricky Gervais tourt al enige tijd rond de wereld met zijn nieuwste show Ricky Gervais: Armageddon. Zo was hij recentelijk onder andere te zien in de legendarische Hollywood Bowl in Los Angeles in de Verenigde Staten.

“Ricky Gervais spreekt over het einde van de mensheid, politieke correctheid, familiehuwelijken, begrafenissen en artificiële intelligentie” aldus de officiële toelichting. Zelfs noemt de komiek het alvast zijn meest favoriete show ooit.Kijk de special hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe staat het ervoor in 'Winter vol Liefde' na de kerstdagen? Een update om weer helemaal bij te zijn!
Realityseries / Nieuws

Hoe staat het ervoor in 'Winter vol Liefde' na de kerstdagen? Een update om weer helemaal bij te zijn!

'Winter vol Liefde' is inmiddels 6 afleveringen onderweg. Ook tijdens de kerstdagen werd het gewoon uitgezonden. Hoe staat het er nu allemaal voor?

Hoe staat het er na 6 afleveringen van 'Winter vol Liefde' nu ook alweer voor? Ook tijdens de kerst werd de serie gewoon uitgezonden. SerieTotaal geeft je een overzicht wat er tot nog toe allemaal is gebeurd.

Benjamin


Benjamin is op zoek naar een leuke man in Zwitserland. Hij stuurde bouwvakker en brandweerman Nicky naar huis, Benjamin zag te veel 'red flags' en besloot afscheid van hem te nemen. Daarna arriveerde Joshua, deze goedlachse ondernemer valt zeer bij Benjamin in de smaak en loopt nog altijd rond op de Belalp.

Benjamin heeft inmiddels ook een derde kandidaat over de vloer. Die werd niet heel hartelijk ontvangen, want Benjamin stuurde hem linea recta naar een nabijgelegen hotel toe, hetzelfde geldt overigens voor Joshua. Benjamin heeft aangegeven ook wat 'private space' nodig te hebben om het hele liefdesavontuur te kunnen verwerken.

Guido


Guido heeft in Zweeds Lapland twee kandidaten ontvangen. Eerst kwam Margreet. Guido zag haar best zitten, maar de heimwee werd haar teveel en ze besloot weer huiswaarts te keren naar haar zoon. Vervolgens kwam Elsje en dit lijkt een ideale match te zijn. Elsje woont ook al tijden in Zweden en lijkt zeer gemakkelijk om te gaan met die ietwat solitaire en barbaarse omstandigheden.

Op het vriendschappelijke vlak lijken ze elkaar in ieder geval helemaal gevonden te hebben, maar zit er ook meer in het vat?

Saul


Saul woont op de Riederalp in Zwitserland en heeft 2 kandidates over de vloer gehad. Amy Rose en hij hadden eerst al gezoend en blijken -naar eigen zeggen- inmiddels ook wat andere romantische handelingen te hebben verricht. Kandidate Jessie, die goed in de familie viel en erg goed bij hem leek te passen, is door Saul inmiddels de wacht aangezet.

Saul heeft uiteindelijk toch maar opgebiecht al wat verder te zijn met Amy Rose en stuurt haar vervolgens naar huis, dit tot groot genoegen van Amy Rose die de eerste concurrentie hiermee heeft verslagen.

Edith


Edith vermaakt zich nu al een paar dagen met Bart in Tirol. Inmiddels is er eindelijk een concurrent gearriveerd, motorrijder Mike staat op de stoep en die is van plan de boel flink op te schudden. Zal Edith voor zijn charmes vallen?

Marco


Marco ontving in Noorwegen inmiddels 2 dames. De wat zweverige Petra is inmiddels door Marco naar huis gestuurd en kapster Joyce is nu bij hem in huis ingetrokken. De twee zijn nog erg aan het aftasten en de vraag is of zij de weg naar elkaars hart gaan vinden. Vooralsnog ziet dat er nog niet echt naar uit.

Kijk Winter vol Liefde op Videoland of gewoon op RTL 4.

Foto: RTL
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spionageknaller 'The Night Agent': eindelijk de langverwachte update met betrekking tot seizoen 2!
Series / Nieuws

Spionageknaller 'The Night Agent': eindelijk de langverwachte update met betrekking tot seizoen 2!

Hoofdrolspeler Gabriel Basso komt met een positief bericht over het nieuwe seizoen.

The Night Agent behoort tot de absolute Netflix-toppers van het afgelopen jaar. Zo heeft de serie het hoogste aantal streaming-uren van de eerste helft van 2023 te pakken.

Het verhaal over Peter (Gabriel Basso) die een saai overheidsbaantje heeft en een complot op hoog niveau tegenkomt was dusdanig populair dat het tweede seizoen ontgelooflijk snel akkoord was. Op zijn Insta-account kondigde Basso onlangs aan dat het filmen op het punt staat te beginnen.

Maandenlang stilgelegen


De jonge acteur deed volgens Bam Smack Pow op 23 december onder 'stories' de volgende enthousiaste mededeling: "We beginnen over minder dan twee weken weer met filmen!

Dit houdt in dat de camera's omstreeks 6 januari aanstaande weer gaan draaien, nadat de productie maandenlang stillag als gevolg van de Hollywoodstaking.

Vertrouwen winnen


In het tweede seizoen wordt Amanda Warren een vast lid van de cast. Deadline bericht dat zij de rol heeft van Peters leidinggevende. Ze zal echter de nodige moeite moeten doen om zijn vertrouwen te winnen.

Bekijk op instagram


Ook maker Shawn Ryan is verheugd. Eerder verklaarde hij naar aanleiding van de vernieuwing: "We zijn ontzettend trots op de goede ontvangst van 'The Night Agent'. Het is een compliment voor onze cast, crew en onze partners bij Netflix en Sony Pictures Television, en we kijken er naar uit om er voor het nieuwe seizoen weer tegenaan te gaan".

Waar te zien?


Je kunt The Night Agent streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Reacher' seizoen 3 is al in productie, wat kun je verwachten?
Series / Nieuws

'Reacher' seizoen 3 is al in productie, wat kun je verwachten?

Prime Video's 'Reacher' dendert opnieuw de ranglijsten in, maar wat gebeurt er in seizoen 3?

Onlangs kwam het positieve bericht dat Reacher een derde seizoen krijgt. ComicBook bericht daarnaast dat seizoen 3 momenteel al in productie is.

Hamvraag


De makers laten er dus geen gras over groeien, en de hamvraag is natuurljk welk boek er nu verfilmd zal worden.

In een interview met ComicBook liet Ritchson wat hints vallen toen hem hiernaar gevraagd werd. In het huidige seizoen wordt Reachers achtergrond verder uitgediept, maar volgens Ritchson kent het derde seizoen een andere opzet.

Klassiek verhaal


De imposante acteur liet weten dat er sprake zal zijn van een "klassiek Reacher-verhaal". Ritchson: "Ik mag er nog niet teveel over verklappen, maar er zijn natuurlijk een heleboel avonturen waar Reacher zo ongeveer bij toeval in terecht komt"."In het derde seizoen komt hij in een nieuwe wereld terecht. Het heeft niks te maken met zijn verleden, zijn familie dan wel zijn vrienden. Hij neemt het avontuur zoals het komt, en dat is de richting die we ingeslagen zijn," besluit Ritchson.

Kandidaat voor verfilming


Gezien Ritchsons hints is er dus sprake van een boek dat op zichzelf staat en niet over Reachers verleden gaat. Goede kandidaten zijn wat dat betreft Tegenspel (Worth Dying For), Sluipschutter (Gone Tomorrow), Tegendraads (Trip Wire) en Buitenwacht (Without Fail).

Reacher is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video onthult vijf spannende nieuwe series en afleveringen in januari
Series / Nieuws

Prime Video onthult vijf spannende nieuwe series en afleveringen in januari

Het wordt een maand vol spanning, intrige en drama op Prime Video.

Prime Video zet in januari weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.


Coach Prime


Verschijnt op: Donderdag 4 januari | Release: Seizoen 2 - aflevering 6 | Genre: Documentaire / Sport | Kijk op: Prime Video

In jaar 3 bij Jackson State maakt Deion Sanders samen met zijn team een seizoen mee vol dramatiek, waaronder een watercrisis, blessures en hooggespannen verwachtingen voor het footballteam.
Reacher


Verschijnt op: Vrijdag 5, 12, 19 januari | Release: Seizoen 2 - aflevering 6-8 | Genre: Actie / Misdaad / Drama | Kijk op: Prime Video

Wanneer militair politieagent te ruste Jack Reacher gearresteerd wordt voor een moord die hij niet gepleegd heeft, belandt hij in een complot vol corrupte agenten, dubieuze zakenlieden en samenzwerende politici. Met enkel z'n vernuft moet hij ontdekken wat er aan de hand is in Margrave, Georgia. Dit eerste seizoen is gebaseerd op internationale bestseller Jachtveld van Lee Child.
Expats


Verschijnt op: Vrijdag 26 januari | Release: Seizoen 1 - aflevering 1-2 | Genre: Drama

Deze serie biedt een unieke blik in de persoonlijke en professionele levens van een hechte groep expats die in Hong Kong leven.
Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die komende maand op Prime Video verschijnen.

5 januari: James May: Our Man in… (seizoen 3) - Documentaire / Avontuur / Komedie - James May begint aan een opmerkelijke reis door verschillende landen om bezienswaardigheden bezoeken, de lokale bevolking ontmoeten en allerlei plaatselijke gerechten te eten om de mensen aldaar echt te leren kennen.

19 januari: Hazbin Hotel (seizoen 1) - Animatie / Komedie / Misdaad - Hazbin Hotel volgt Charlie, de prinses van de hel, wanneer ze haar ogenschijnlijk onmogelijke doel om demonen te rehabiliteren probeert te bereiken om zo op vreedzame wijze overbevolking in haar koninkrijk tegen te gaan.


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.