search
Op Rotten Tomatoes 87%: hoe zit het eigenlijk met een tweede seizoen voor 'Percy Jackson' van Disney+?
Series / Nieuws

Op Rotten Tomatoes 87%: hoe zit het eigenlijk met een tweede seizoen voor 'Percy Jackson' van Disney+?

Producenten weten al welk boek ze willen verfilmen voor een tweede seizoen.

Percy Jackson and the Olympians heeft op het moment van schrijven een publieksscore van 87% op Rotten Tomatoes. De nieuwste verfilming valt duidelijk in goede aarde.

Disney wacht nog even om te zien hoe de rest van het seizoen scoort en er is om die reden nog niks bekend over een vernieuwing. Uitvoerend producent Jon Steinberg gaf echter aan dat de makers al wel vooruitkijken.

Ruwe opzet


In een interview met Deadline onthulde hij dat De zee van monsters (The Sea of Monsters) in dat geval verfilmd zou worden. Steinberg: "Momenteel zijn we natuurlijk vooral bezig met stap een. Daarnaast zijn we echter ook bezig met de tweede stap, hoewel er momenteel nog geen officieel akkoord is voor een tweede seizoen".

Becky Riordan, de vrouw van schrijver Rick Riordan en co-producent voegde hieraan toe dat er aan een ruwe opzet gewerkt wordt gebaseerd op het tweede boek uit de serie.

Favoriet in de herkansing


Riordan gaf tevens aan dat De zee van monsters "een van haar favorieten" is. "Het lijkt me geweldig om meer tijd met Grover, Percy's goede vriend, door te brengen. Temeer daar Aryan [Simhadri] de rol zo mooi neerzet", aldus de producente.

Bekijk op instagram


De eerdere verfilming werd slecht ontvangen doordat de nuance van het boek verloren ging in het voordeel van meer actie. In het geval van een vernieuwing betekent dit dus een herkansing voor nummer twee uit de populaire boekenserie.

Waar te zien?


Percy Jackson and the Olympians kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen