search

Ons nieuws van donderdag 28 december 2023

Recensie Netflix-serie 'Berlín'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Berlín'

Ieders favoriete juwelendief uit La Casa de Papel krijgt een eigen prequel.

Regie: David Barrocal, Geoffrey Cowper, Albert Pintó | Cast: Pedro Alonso (Berlín), Begoña Vargas (Cameron), Michelle Jenner (Keila), Julio Peña (Roi), Joel Sánchez (Bruce), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 41-60 minuten | Jaar: 2023

Twee jaar na het laatste seizoen van La Casa de Papel, komen de makers van deze immens populaire Spaanse serie met een prequel. Deze volgt het leven van Berlín, echte naam Andrés de Fonollosa, in zijn jaren voor de beroving van de Spaanse Munt. De excentrieke, manipulatieve en terminaal zieke juwelendief stierf in het tweede seizoen van La Casa de Papel, maar lang voordat hij wist dat hij ziek was zien we hem met een eigen groep zijn grootste roof tot dan toe uitvoeren.

De insteek van Berlín is vergelijkbaar met die van La Casa de Papel. Berlín heeft een eclectisch gezelschap van jonge delinquenten verzameld waarmee hij een ambitieuze roof wil uitvoeren. Hij vervult nu zelf de rol van de Professor, het meesterbrein achter de operatie die in flashbacks aan zowel zijn mensen als de kijker uitlegt hoe ze bij elke wending de autoriteiten te slim af zullen zijn. Gelukkig zijn er ook verschillen. Zo is de sfeer van deze serie volledig anders.

Waar La Casa de Papel thema's als machtsverhoudingen en sociale en economische ongelijkheid behandelde, speelt in Berlín de liefde een centrale rol. Een groot deel van de serie draait om Andrés' liefde voor de vrouw van de man die hij probeert te beroven. Terwijl de rest van het team zijn plan uitvoert, huppelt hij door de straten van Parijs met zijn nieuwste avontuurtje. Het maakt de serie lichter en makkelijker te verteren, maar ook wat oppervlakkig. Het wekt ook niet dezelfde sympathie voor de personages, met name bij Berlín zelf.

Daarmee mist deze serie een aspect dat La Casa de Papel zo goed maakte. De hoofdpersonages zouden in het echte leven als de slechteriken worden gezien, maar toch kon je niet anders dan meeleven met deze bankrovers. De personages in Berlín weten dergelijke sympathie helaas niet af te dwingen, met name omdat we te weinig over hun achtergrond weten.

Er is minder actie, maar er zijn meer locaties. Hoewel La Casa de Papel vol zat met actiescènes en vuurgevechten, speelde alles zich hoofdzakelijk af op één locatie en dat maakte het hele verhaal zelfs op de meest chaotische momenten overzichtelijk. In Berlín volgen we de personages door Parijs en omstreken en bewegen ze zich apart van elkaar in kleinere groepjes. Hierdoor ben je al snel kwijt wie waar mee bezig is en hoe ver ze nog van het einddoel verwijderd zijn.

Van alle personages in La Casa de Papel was Berlín ongetwijfeld het meest geschikt voor een spin-off, vooral omdat hij al zo vroeg aan zijn einde kwam. Helaas wordt deze potentie niet volledig benut. Berlín bevat zijn excentriciteit en persoonlijkheid, maar hij wordt beperkt doordat hij gedwongen de rol van de Professor op zich neemt. Daarnaast komen we door de tijd waarin dit verhaal zich afspeelt ook niet veel meer te weten over hoe hij zo is geworden. Wellicht dat een tweede seizoen hier verandering in kan brengen.

★★★☆☆

Berlín is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 intrigerende politieke dramaseries op NPO Plus zuigen je vast aan de buis
Series / Featured

Deze 4 intrigerende politieke dramaseries op NPO Plus zuigen je vast aan de buis

Politieke dramaseries uit verschillende hoeken van Europa komen samen op NPO Plus.

De politieke intriges aan de Britse en Deense top worden blootgelegd in deze 4 steengoede politieke dramaseries. Check zelf welke ervan jij nog echt een keer zou moeten zien.

Borgen



Een politiek drama over de opkomst van een minister-president in Denemarken, en hoe de macht een mens verandert. Bekijk nu bij NPO Plus.



Follow the Money



Een groot Deens duurzaam energiebedrijf heeft een enorme, verdachte groei doorgemaakt. De problemen beginnen wanneer het lichaam van een werknemer wordt gevonden en rechercheur Justesen Energreen begint te onderzoeken. Bekijk nu bij NPO Plus.



A Very English Scandal



De leider van de Britse Liberals, Jeremy Thorpe, wordt beschuldigd van samenzwering om zijn homoseksuele ex-geliefde te vermoorden en moet terechtstaan in 1979. Bekijk nu bij NPO Plus.



Years and Years



De familie Lyon uit Manchester is een heel gewone Britse familie. De belevenissen van vier broers en zussen, hun nakomelingen en grootmoeder Muriel beperken zich echter niet tot het heden. Zo wordt Donald Trump herkozen en zijn de naweeën van de Brexit nog duidelijk voelbaar in een Britse samenleving die tot het jaar 2034 wordt belicht. Bekijk nu bij NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben je fan van 'Sex Education', dan is deze hitsige serie van HBO Max echt iets voor jou
Series / Featured

Ben je fan van 'Sex Education', dan is deze hitsige serie van HBO Max echt iets voor jou

Het tienerdrama Euphoria, met onder andere Zendaya, behandelt drugsgebruik, identiteit en sociale kwesties..

Deze Hbo-serie won 9 Prime-Time Emmy awards en heeft minstens 100 nominaties wereldwijd, loopt al vijf jaar en kent ondertussen bijna drie seizoenen. We hebben het over Euphoria. Een serie waar namen als Zendaya, Sydney Sweeney, Hunter Shafer en Jacob Elordi niet in ontbreken.

Euphoria is een Amerikaans tienerdrama dat wordt uitgezonden op de televisiezender HBO. Het is gebaseerd op de gelijknamige Israëlische televisieserie uit 2012 en vertelt het verhaal van verscheidene middelbare scholieren en hun ervaringen met het leven.

Drugsgebruik


De serie is gemaakt door Sam Levinson en volgt het leven van een groep middelbare scholieren, waarbij thema's als drugsgebruik, seksualiteit en identiteit centraal staan. De hoofdrol wordt vertolkt door actrice Zendaya, die lof heeft gekregen voor haar krachtige en overtuigende optreden.

Euphoria is bekend geworden vanwege de moedige en realistische benadering van controversiële onderwerpen en heeft een trouwe fanbase opgebouwd sinds de release. Het verhaal is dan ook gebaseerd op waargebeurde ervaringen van de bedenker, de co-scenarist en de co-regisseur Sam Levinson.

Aandacht


Met zijn rauwe en eerlijke weergave van het leven van tieners, heeft de serie de aandacht getrokken van kijkers van over de hele wereld en heeft het gesprekken op gang gebracht over belangrijke sociale kwesties.



Rue Bennett, gespeeld door Zendaya, een van de centrale personages. Ze is een tienermeisje en een complex personage met een diepgaande emotionele wereld. Haar reis weerspiegelt verschillende aspecten van opgroeien en het vinden van je eigen weg in deze zeer snel veranderende wereld.

Identiteit


Haar verhaallijn richt zich op haar zoektocht naar identiteit, liefde en acceptatie, terwijl ze omgaat met haar persoonlijke demonen. Rue heeft lovende kritieken ontvangen van zowel fans als critici. Rue's verhaal draagt bij aan de diepgaande en genuanceerde weergave van het tienerleven.



Tijdens een recent persevenement heeft Casey Bloys, het hoofd van HBO, officieel bevestigd dat Euphoria Seizoen 3 gepland staat voor release in 2025. Optimistisch gezien mogen fans hopen op een première in 2025. Desalniettemin moeten ze zich voorbereiden op een lange wachttijd van meer dan een jaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizar: Deze Netflix-serie werd aangeklaagd door The Satanic Temple
Series / Nieuws

Bizar: Deze Netflix-serie werd aangeklaagd door The Satanic Temple

Wegens het foutieve gebruik van een standbeeld konden de makers rekenen op een rechtszaak van miljoenen dollars.

Rechtszaken zijn in de film- en televisiewereld aan de orde van de dag, maar in 2018 kwam er wel een erg bijzondere zaak langs. De Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina werd namelijk aangeklaagd door The Satanic Temple, een wereldwijde religieuze beweging. Waarom? Wegens het foutieve gebruik van een standbeeld.

De serie draait om de vrijgevochten heks Sabrina en haar strijd tegen het kwaad, maar daartegen had The Satanic Temple niet veel op te brengen. Het ging hen om het ongeoorloofde gebruik van het Baphomet-standbeeld in de serie.

Foutief gebruik


Baphomet is een occulte godheid die sinds lange tijd al aanbeden wordt door onder andere The Satanic Temple, maar ook door de geschiedenis heen door de Tempeliers. In de serie wordt hij geassocieerd met kwaad, moord en kannibalisme.


Deze associatie is waar het The Satanic Temple om ging. Volgens hen komt de verering van Baphomet niet overeen met de verering van het kwaad, en werd de godheid in hun ogen besmeurd door diens boosaardige weergave op beeld.

Rechtszaak


De Temple wilde in de rechtszaak meer dan $150 miljoen voor vermeende schending van auteursrecht, inbreuk op handelsmerk en schade aan hun zakelijke reputatie. Binnen dertien dagen kwamen Netflix en de organisatie tot een schikking.



Volgens Variety wilde de Temple aan het einde van de dag slechts $50 miljoen, en Netflix moest erkennen dat delen van het Baphomet-standbeeld waren gekopieerd.

Kijken


Zelf zien waar het allemaal om draait? Chilling Adventures of Sabrina is nu te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 ijzersterke internationale crimeseries komen in januari uit op NPO Plus
Series / Featured

Deze 3 ijzersterke internationale crimeseries komen in januari uit op NPO Plus

In het nieuwe jaar kunnen we weer rekenen op meerdere steengoede crimeseries op NPO Plus.

Groot-Britannië vormt wederom een rijke bron aan steengoede crimeseries voor in januari. Meerdere sterke series staan gepland om te landen op NPO Plus. Welke ervan wil jij sowieso gaan kijken?

Kin seizoen 2



Ierse misdaadserie over de familie Kinsella, zij hebben een belangrijke rol in het drugscircuit van Dublin en willen meer macht.

Vanaf 4 januari is Kin seizoen 2 wekelijks te zien op NPO3 en vanaf 1 januari in zijn geheel bij NPO Plus.



The Hunt for Raoul Moat



In de Britse dramaserie is Samantha Stobbart uitermate bezorgd over haar ex-vriend Raoul Moat. Pas vrijgelaten uit de gevangenis besluit de man zijn ex weer op te komen zoeken. Dit escaleert in de serie bijzonder gauw, met een fatale afloop en een grote klopjacht die Moat tot het uiterste zal drijven. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Vanaf 6 januari is The Hunt for Raoul Moat wekelijks te zien bij NPO3 en in zijn geheel op 4 januari bij NPO Plus.

Vera seizoen 12



In de ruige schoonheid van het Engelse Northumberland onderzoekt Vera Stanhope misdaden die alleen zij kan oplossen.

Vanaf 6 januari is Vera seizoen 12 wekelijks te zien bij NPO2 en in zijn geheel vanaf 28 december bij NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series horen thuis op jouw kijklijstje
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series horen thuis op jouw kijklijstje

Volgens onze recensenten zijn dit de beste Netflix-series onder de nieuwe releases.

Van de dolle avonturen van tienersuperhelden tot venijnige vetes in de journalistiek - Netflix heeft het allemaal voor je klaarstaan. De recensenten van SerieTotaal pikken de beste series ertussenuit en tippen welke nieuwe releases jij zou moeten zien.

Cristo y Rey





★★★★☆

Synopsis: Tijdens het tumultueuze huwelijk van Barbara Rey biedt journalist Chelo haar onvoorwaardelijke vriendschap, zelfs als ze vraagt om een nacht vol liefde. Getrouwd is ze met Angel Cristo, ‘s werelds beste dierentemmer, maar zijn circus verdrinkt in de schulden. Barbara Rey is dan ook zijn beste kans om aan geld te komen.

Recensie: "Cristo y Rey is verplichte kost vanwege de heftige actuele onderwerpen als geweld, uitbuiting en slut-shaming. Als artieste krijgt Bárbara veel kritiek op haar vrijgevochten houding en in het circus krijgt ze met een heel ander soort leeuwen te maken dan de bedoeling was."

Lees de rest van de recensie.

Kuş Uçuşu seizoen 2





★★★☆☆

Synopsis: Een jonge fan wurmt zich naar binnen bij de redactie van een ervaren presentator. Ze krijgt te maken met de donkere kant van ambitie, afgunst en gezien willen worden.

Recensie: "'Kuş Uçuşu' bevat zeker geen duidelijke goeierik-en-slechterik-situatie, wat deze serie origineel en intrigerend maakt. Er wordt opvallend vaak van partij gewisseld. Wie in de ene aflevering iemands bondgenoot is, wendt zich daar in de volgende net zo makkelijk weer vanaf."

Lees de rest van de recensie.

Supa Team 4 seizoen 2





★★★★☆

Synopsis: Vier tieners met een heel gewoon leven op de middelbare school worden door een voormalige spion gevraagd voor een superheldenteam. Hun opdracht? De wereld redden.

Recensie: "De doelgroep van meiden tussen de zes en twaalf jaar… ziet een vrolijke, kleurrijke serie met stoere meiden die naast hun herkenbare, normale leventje een spannend avontuur beleven. Met veel grapjes tussendoor en opzwepende muziek is 'Supa Team 4' een zeer geslaagde jeugdserie."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Murder in Boston: Roots, Rampage & Reckoning'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Murder in Boston: Roots, Rampage & Reckoning'

Onderzoek naar oogkleppolitiewerk waarbij het racisme van Boston wordt blootgelegd.

Regie: Jason Hehir | Afleveringen: 3 | Speelduur: 48-52 minuten | Jaar: 2023

In 1989 worden Chuck en Carol Stuart beroofd en beschoten in Boston. De zwangere Carol komt daarbij om het leven. Hoewel al snel blijkt dat Chucks verslag van deze tragedie niet waterdicht is, gaat de politie toch enkel af op zijn beschrijving van de dader. In de zoektocht naar de schutter zet het politiecorps oogkleppen op. Murder in Boston: Roots, Rampage & Reckoning laat zien hoe vooral de zwarte gemeenschap daaronder lijdt.

De openingsscène is pakkend. Deze laat zien hoe goed het politiecorps zijn werk kan verrichten. Wanneer Chuck Stuart belt, is snel duidelijk dat hij niet weet waar hij is. Met een handig systeem wordt uitgevogeld waar het beroofde koppel zich bevindt, door af te gaan op de sirenes die via de telefoon te horen zijn. Door steeds meer auto's weg te strepen, nadert de politie al snel de plaats delict.

Met deze opening laat de documentaire zien dat het politiecorps van Boston zeer effectief en creatief te werk kan gaan. Vervolgens wordt drie afleveringen lang getoond hoe de politie bij het onderzoek naar de dader haar blinde vlekken volledig negeert. Murder in Boston toont het ongebruikelijke onderzoek, de daaruit voortkomende arrestatie en uiteindelijke oplossing van de moord op Carol Stuart.

Volgens Chuck Stuart moet de politie zoeken naar een jonge, zwarte man in een Adidas-trainingspak. Aangezien dat in de late jaren tachtig het uniform is van Bostons (zwarte) jeugd, worden specifieke buurten hotspots voor de zaak. Dat racisme in Amerika een probleem is, met name bij de politie, hoeft niet te worden uitgelegd. Murder in Boston presenteert daarvan een behapbaar voorbeeld dat breder kan worden getrokken. Dit wordt verder benadrukt wanneer een onschuldige zwarte man wordt opgepakt.

Het verhaal van een tiener ligt hieraan ten grondslag. Zoals dat vaker gaat, hoort hij een verhaal en overdrijft hij bepaalde details wanneer hij het doorvertelt. Dit proces blijft zich herhalen, waardoor er uiteindelijk een waanzinverhaal bij de politie terechtkomt, die de tiener vervolgens onder druk zet om een verklaring af te geven. De politie neemt het verhaal met alle inconsistenties aan, waardoor het uiteindelijk aan journalisten is om het daadwerkelijke verhaal te ontcijferen.

Murder in Boston is een klassieke HBO-truecrimeserie die draait op interviews en intrige, maar probeert het verhaal breder te trekken. Hoewel de eerste aflevering wat weg lijkt te hebben van de mensenrechtendocumentaire 13th, blijft het verhaal toch redelijk beperkt tot de stadsgrenzen. De structuur is niet innovatief en doet visueel niet veel bijzonders, waardoor er meer dan genoeg ruimte is om de ernst van de zaak centraal te stellen.

Uiteindelijk bevraagt de documentaire de politiemacht en hoe het kan dat deze zaak zo slecht is afgehandeld. Gaandeweg blijkt het dat de politie meer informatie had die naar de echte oplossing van de zaak kon leiden, maar deze negeerde en soms zelfs verborg. Hierdoor wordt een leugen opgebouwd die steeds lastiger in stand te houden is. Dit is vooral duidelijk doordat er maar één ex-agent geïnterviewd wil worden over zijn medewerking aan de zaak.

Het is dan ook indrukwekkend om te zien hoe de journalisten alles hebben opengebroken. Alle lijntjes, daders, wapens en weggegooide bewijsstukken worden in een doorloop van de aanslag duidelijk. Daarmee wordt ook voor het eerst een vraagteken geplaatst bij Chuck en wordt zijn deelname in de moordzaak onvermijdelijk. Murder in Boston presenteert daarmee een aansporing voor agenten om altijd elk lijntje op te volgen en naar behoren af te sluiten.

★★★★☆

Murder in Boston: Roots, Rampage & Reckoning is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Netflix-serie '3 Body Problem': Dit weten we over de nieuwe serie van de makers van 'Game of Thrones'
Series / Featured

De Netflix-serie '3 Body Problem': Dit weten we over de nieuwe serie van de makers van 'Game of Thrones'

De makers van Games of Thrones zijn bezig met de verfilming van Liu Cixins boekenreeks Remembrance of Earth's Past, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn voor deze nieuwe kosmische horror-scifi hit voor Netflix met een release datum in januari 2024.

Fans van het Games of Thrones-epos kunnen hun hart ophalen. De makers van deze ongelofelijk populaire fantasy serie, David Benioff en D.B. Weiss, zijn nu al een tijdje bezig met de verfilming van Liu Cixins nieuwe trilogie: Remembrance of Earth’s Past.

De verhalen uit deze geruchtmakende boeken lijken nu al dezelfde sombere angsten te veroorzaken voor de te verwachten serie. Hierdoor lijkt 3 body Problem een nieuwe kosmische horror-scifi hit voor Netflix te worden. De release datum wordt ergens in januari 2024 verwacht.

Computerspel


Het verhaal begint met Wang Miao, een wetenschapper die betrokken raakt bij een mysterieus computerspel genaamd "Three-Body". Dit spel is verbonden met een buitenaardse beschaving die op het punt staat contact te maken met de aarde. De serie verkent de complexe relatie tussen wetenschap, technologie en ethiek, en onderzoekt hoe deze aspecten de interactie met buitenaardse wezens zouden beïnvloeden.

De onlangs gepresenteerde Teaser-trailer heeft voor veel ophef en nieuwe intriges gezorgd. Liam Cunningham, die een van de hoofdrollen zal vertolken, zegt dat zijn personage totaal anders zal zijn dan wat hij in Games of Thrones met The Onion Knight heeft neergezet.

Antagonist


Cunninghams 3 Body Problem-personage, Mr. Wade, is blijkbaar een genie en zeer gerespecteerd op het gebied van theoretische natuurkunde en kwantum-verstrengeling. Omdat het 3 Body Problem-personage niet bepaald een sterk moreel kompas heeft, zou de acteur een belangrijke antagonist in de serie kunnen zijn



Netflix heeft de cast van 3 Body Problem tijdens de Netflix Tudum-presentatie in Brazilië onthuld, en velen zijn te zien in de trailer. Dit waren onder meer Jess Hong (Inked), Benedict Wong (Dr. Strange in the Multiverse of Madness), Alex Sharp (The Curious Incident of the Dog in the Night-Time), Jovan Adepo (Watchmen) en John Bradley (Game of Thrones ).

Buitenaards leven


De volledige tijdlijn van 3 Body Problems bestrijkt verschillende eeuwen waarin de mensheid wacht op de komst van de invasie, maar richt zich ook op specifieke punten binnen deze periode. De belangrijkste synopsis laat zien dat een groep wetenschappers, filosofen, militaire specialisten en zelfs een politiedetective samenkomen om de existentiële problemen aan te pakken waarmee de aarde wordt geconfronteerd na de ontdekking dat buitenaards leven inderdaad bestaat.



Een deel van het 3 Body Problem verhaal speelt zich af tijdens de Culturele Revolutie in China en hoe dit de belangrijkste wetenschapper uit het verhaal beïnvloedt. Er zijn ook geweldige opnames van de telescoop die verbinding maakt met de buitenaardse wezens, en het meest opmerkelijke is dat er veel geld in de productie is gestoken en dat de effecten er geweldig uitzien. De trailer van 3 Body Problem toont ook veel niet-Chinese acteurs in de cast van 3 Body Problem, dus het lijkt erop dat de serie zich over de hele planeet zal afspelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 splinternieuwe films blazen Netflix, Prime en SkyShowTime omver
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films blazen Netflix, Prime en SkyShowTime omver

De grootste 'Star Wars'-ripoff van het jaar, lekkere gospelpop, en een gedegen rechtbankdrama van de wijlen William Friedkin.

Voor de kerstvakantie staan er weer meerdere nieuwe films voor je klaar bij de grote streamingdiensten van Nederland. Welke je ervan moet opzetten, tippen de recensenten van SerieTotaal voor de releases op Netflix, Prime Video en SkyShowTime.

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire



In deze Netflix-ripoff van Star Wars is volgens recensent Terence Shea weinig creatiefs of spannends te vinden. Enkel een aanrader voor fans van de spectaculaire stijl van regisseur Zack Snyder, volgens hem. Oordeel: 2 sterren.

Shea stelde: "Zelfs datgene waarin fantasie ongelimiteerd is weet niet te boeien: er zijn in deze fictionele ruimte geen civilisaties die zo ongewoon zijn dat ze de aandacht afdwingen, er zijn geen wonderbaarlijke wezens. Als ruimte-epos biedt 'Rebel Moon' nul verrassingen."

Lees de rest van de recensie.

Breath of Life



Deze Prime-film barst van religieuze thema's en wijze lessen volgens Dirk Sung van Aalsburg. Als je als kijker dat dulden kan, biedt het levensverhaal van predikant Elijah een onderhoudende zit met een mooie boodschap. Oordeel: 3 sterren.

Van Aalsburg vertelde: "'Breath of Life' is niet de meest gepolijste productie. Het script, de cameravoering en CGI-kogels komen soms wat knullig over, maar alles ziet er wel lekker kleurrijk en levendig uit. Onderstreept door de optimistische gospelpop op de soundtrack brengt deze film een boodschap van hoop en lotsbestemming."

Lees de rest van de recensie.

The Caine Mutiny Court-Martial



De zwanenzang van de reeds overleden The Exorcist-regisseur William Friedkin is een sterk rechtbankdrama met diepere lagen en sterk spel. Wat Tim Bouwhuis voornamelijk stoort in de SkyShowTime-film is het moralistische staartje. Oordeel: 3 sterren.

Bouwhuis beargumenteerde: "Luttele weken na het nieuws dat William Friedkin was overleden ging zijn zwanenzang in première op het filmfestival van Venetië. 'The Caine Mutiny Court-Martial' is geen sentimenteel vaarwel, maar een oerdegelijk rechtbankdrama, gebaseerd op een gewichtig theaterstuk uit de jaren vijftig."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gen V'-ster omschrijft intense en wilde scène die fans shockeerde
Series / Nieuws

'Gen V'-ster omschrijft intense en wilde scène die fans shockeerde

Deze wilde scène shockeerde fans, maar Lizze Broadway vond het de leukste dag op set.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Net zoals de originele serie The Boys, verlegt spin-off Gen V grenzen door nieuwe dingen uit te proberen. Dit zorgt voor heel veel shockerende momenten en één wilde scène is hier misschien wel het hoogtepunt van.

Emma (Lizze Broadway), de kamergenoot van Marie (Jaz Sinclair) heeft de kracht om te krimpen tot de grootte van een potlood. Normaal gesproken krimpt ze voor haar filmpjes, maar in één scène krimpt ze om een hele andere reden.

Emma's krachten


In het begin van de serie heeft Emma een date met één van de andere Supes en hij vraagt haar te krimpen om vervolgens zijn geslachtsdelen te knuffelen. Het klinkt heel apart en dat is het ook, maar volgens Broadway was het de leukste dag op set.

"Emma voelt zich heel klein en is bereid alles te doen zodat iemand haar leuk vindt. Toen ik die penis zag, wilde ik er meteen fysieke komedie aan toevoegen. Het was de beste dag op set", aldus Broadway in een interview met CBR.

De set


Colin Penman staat aan het hoofd van de make-afdeling van Gen V en hij heeft volgens Broadway voor alle rekwisieten gezorgd. Hij heeft een soort "Alice in Wonderland-ervaring gecreëerd met het oor, de poppen en de penis."



Hoewel Broadway heel veel plezier had tijdens het filmen van die scène, is de actrice zich ervan bewust hoe gek het allemaal klinkt. Ze zegt dan ook in hetzelfde interview: "Mijn werk is zo raar. Ik vond het heel spannend om die scène te filmen."

Te streamen op Prime Video


Stream Gen V op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit was de meest verrassende seriefinale van 2023 en niet op een goede manier
Series / Nieuws

Dit was de meest verrassende seriefinale van 2023 en niet op een goede manier

Deze serie begon heel erg sterk, maar heeft het zwaar af laten weten tijdens het laatste seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Elke serie komt ooit tot een einde, maar fans hopen natuurlijk dat dit zo lang mogelijk uitgesteld kan worden. Echter, dat is niet altijd de beste oplossing. Soms is het juist beter om te stoppen op een hoogtepunt.

Het is natuurlijk heel leuk als je favoriete serie telkens opnieuw wordt verlengd voor een volgend seizoen. Jammer genoeg zijn de latere seizoenen niet altijd even goed als de eerste.

De finale


Sex Education kwam in 2019 uit en zette in één klap de hele wereld op zijn kop. De Netflix-serie groeide snel uit tot één van de populairste series van de streamingdienst en werd telkens verlengd voor een volgend seizoen.

In totaal heeft Sex Education vier seizoenen, maar niet iedereen is even enthousiast over het laatste seizoen. De seriefinale was zelfs één van de slechtste afleveringen van de serie.

De seriefinale


Het voelde alsof de schrijvers geen zin meer hadden in het vierde en laatste seizoen van Sex Education. Het leek alsof ze geen idee hadden hoe ze een einde moesten maken aan de serie, terwijl de cast al bezig was met andere projecten.

Bekijk op instagram


Het resultaat? Een rommelig seizoen dat elke aflevering weer teleur stelde, met de seriefinale als dieptepunt. Gelukkig zijn de andere seizoenen wel goed. Sex Education is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze prachtige serie met een sublieme 8,5 op IMDb is nog altijd te streamen op HBO Max
Series / Featured

Deze prachtige serie met een sublieme 8,5 op IMDb is nog altijd te streamen op HBO Max

'Big Little Lies' is een prachtige serie met een absolute sterrencast. Stream deze op HBO Max.

Big Little Lies, de veelgeprezen dramaserie op HBO Max, dompelt de kijker onder in een wereld van schijnbare perfectie. Met een indrukwekkende cast, waaronder Nicole Kidman en Reese Witherspoon weeft de serie een complex web van leugens, verraad en duistere geheimen.

De serie, geregisseerd door Jean-Marc Vallée, volgt de levens van een groep schijnbaar perfecte vrouwen in het schilderachtige en rustige Amerikaanse kuststadje Monterey. Achter de glanzende façade van hun welgestelde levens schuilen echter diepe conflicten. De spanning stijgt als een mysterieuze moord de gemeenschap in zijn greep houdt.

Scores


Big Little Lies liep van 2017 tot en met 2019 en duurt 14 afleveringen verdeeld over twee seizoenen. De serie wordt geprezen om zijn scherpe dialogen, doordachte karakterontwikkeling en meeslepende verhaallijnen. De serie scoort indrukwekkende scores op zowel IMDb (8,5) als op Rotten Tomatoes (92%).

De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Liane Moriarty. De serie won heel wat prijzen waaronder een Golden Globe voor beste miniserie. Wegens het grote succes werd er in 2019 een tweede seizoen gemaakt. Enkele thema's die aan bod komen in de serie zijn ontrouw, seksueel geweld, misbruik, pesten en problemen in nieuw samengestelde gezinnen.

Kijken


Big Little Lies is een meeslepende ervaring die kijkers in zijn greep houdt van begin tot eind. Ontdek de duistere geheimen van Monterey en laat je verrassen door deze briljante serie die gelukkig nog altijd te streamen is op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie redenen waarom het succesvolle 'Virgin River' ook irritatie kan opwekken
Series / Nieuws

Drie redenen waarom het succesvolle 'Virgin River' ook irritatie kan opwekken

'Virgin River' is een uiterst succesvolle serie, toch zijn er ook een aantal zaken die irritatie opwekken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Virgin River is al vijf seizoenen lang een groot succes op Netflix. De romantische dramaserie wordt over de gehele wereld hogelijk gewaardeerd. Toch spreken de fans ook weleens wat irritaties uit. SerieTotaal zet deze irritaties voor je onder elkaar.


Irritante personages


In Virgin River wonen wel opvallend veel bijzondere personages. Voor zo'n klein stadje is het wel bijzonder dat er zoveel gekke karakters rondlopen. Hope met haar kinderachtige gedrag en constante lippengetuit. Lizzie met haar inconsistente persoonlijkheid en chaotische gedrag. Ricky met zijn voortdurende onhandigheden en Charmaine met haar slachtoffergedrag en geslepen aard.

Wij stoppen hier maar de lijst zou nog lang door kunnen lopen. Ideale personages natuurlijk voor een leuke serie, maar in deze aantallen is het wel wat veel allemaal en kan het irritatie opwekken.

Vreemde verhaallijnen


Virgin River gaat best traag. Wij hebben in vijf seizoenen slechts één jaar van het leven van de personages behandeld. Ook zitten er wel wat bijzonderheden in het plot. Hoe kan het bijvoorbeeld dat Mel's biologische vader al die tijd in die zeer kleine stad heeft gewoond en we hem nooit hebben gezien? Hoe kan het dat Hope en Muriel vrienden zijn gebleven nadat de laatste probeerde de man van de eerste te verleiden? Onbeantwoorde vragen die de nodige irritatie opwekken.

Begrip voor hoofdpersonage?


De serie biedt het perspectief van Melinda Monroe op het stadje Virgin River. Melinda is nogal egocentrisch en heeft een duidelijke voorkeur voor drama, waardoor ze keer op keer ongelukkig eindigt en zwelgt in zelfmedelijden. Wij vinden het wel eens lastig om ons met haar te vereenzelvigen.



Kijk deze serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt in januari met 7 nieuwe series en vele afleveringen
Series / Nieuws

Disney+ komt in januari met 7 nieuwe series en vele afleveringen

Januari betekent een maand vol documentaires en spannende nieuwe series op Disney+.

Disney+ zet in januari weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Percy Jackson and the Olympians


Verschijnt op: Woensdag 3, 10, 17, 24, 31 januari | Release: Seizoen 1 - aflevering 4-8 | Genre: Actie / Avontuur / Familie | Kijk op: Disney+

Percy Jackson is op een gevaarlijke zoektocht. Om de bliksemschicht van Zeus terug te halen en een oorlog te voorkomen, moet hij dwars door Amerika reizen, monsters ontlopen en goden te slim af zijn. Dankzij de hulp van zijn partners Annabeth en Grover, leidt Percy’s reis hem naar het antwoord op de vraag hoe hij erbij kan horen in een wereld waarin hij zich niet op zijn plek voelt en waartoe hij voorbestemd is.



Echo


Verschijnt op: Woensdag 10 januari | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Avontuur / Misdaad | Kijk op: Disney+

Marvel Studios presenteert Echo, waarin Maya Lopez in de schijnwerpers wordt gezet terwijl ze wordt achtervolgd door het criminele imperium van Wilson Fisk. Eenmaal thuis aangekomen, moet ze de confrontatie aangaan met haar eigen familie en nalatenschap.



The Artful Dodger


Verschijnt op: Woensdag 17 januari | Release: Seizoen 1 | Genre: Misdaad / Drama / Geschiedenis | Kijk op: Disney+

The Artful Dodger gaat over het dubbelleven van Charles Dickens' beroemde prins der dieven, die nu chirurg is in het Australië van de jaren 1850, maar nog steeds verleid door misdaad. Het is een onbeschaamd verhaal van vernieuwing, verraad en liefde - met een twist.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die komende maand op Disney+ verschijnen.

3, 10, 17, 24 januari: Dragons of Wonderhatch (seizoen 1 - aflevering 5-8) - Animatie / Actie / Avontuur - Tijdens een cruciale veldslag verdwijnt Upananta's beste drakenrijder. Zonder hem is de wereld reddeloos verloren. De onervaren drakenrijder Thaim gaat naar hem op zoek in een andere wereld: een plek waar vliegende draken en avontuur alleen bestaan in de dromen van middelbare scholier Nagi.

3, 10, 17, 24, 31 januari: Undead Unluck (seizoen 1 - aflevering 4-8) - Animatie / Actie / Avontuur - Andy, een Negator met de gave 'ondood', is al lange tijd op zoek naar iemand met de gave om hem een werkelijke dood te bezorgen. Fuko Izumo zorgt voor onheil in haar naaste omgeving door haar gave 'ongeluk'.

19, 26 januari: Cristóbal Balenciaga (seizoen 1 - aflevering 1-2) - Biografie / Drama / Geschiedenis - Cristóbal Balenciaga maakt zijn debuut als ontwerper in Parijs, maar de ontwerpen die een trend zetten in Spanje slaan niet aan in het elegante mode-imperium waar Chanel, Dior en Givenchy de trends zetten.

24 januari: A Real Bug's Life (seizoen 1) - Documentaire / Avontuur - Betreed een verborgen microwereld waar miniatuurhelden verbazingwekkende superkrachten gebruiken om te overleven, in een reeks meeslepende drama's.

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote details over langverwachte 'X-Men'-vervolg dat in 2024 op Disney+ verschijnt
Series / Nieuws

Grote details over langverwachte 'X-Men'-vervolg dat in 2024 op Disney+ verschijnt

'The X-Men '97' pakt de draad op na de oorspronkelijke animatiehit.

De revival van X-Men: The Animated Series werd in november 2021 officieel aangekondigd door Marvel Studios. Ook is sindsdien bekendgemaakt dat er sowieso twee seizoenen koment.

Het eerste seizoen zal tien afleveringen beslaan, en eindelijk is meer bekend. De titels van de afleveringen zijn bekendgemaakt waardoor we meer te weten komen over de plot.

Tipje van de sluiter


Tijdens de San Diego Comic Con in juli 2022 werd eerder een tipje van de sluiter opgelicht, Magneto zal namelijk de nieuwe leider van de X-Men worden.

Aan het einde van X-Men: The Animated Series was Charles Xavier stervende. Zijn vriendin Lilandra neemt hem mee om genezen te worden middels Shi'ar technologie. Magneto is dus teruggekeerd en zal in zijn vertrouwde paarse outfit te zien zijn.

Driedelige seizoensfinale


De laatste drie afleveringen vormen de seizoensfinale. De speculatie is dat Mister Sinister, Bastion, en een nieuwe groep Sentinels voor eens en voor altijd een einde willen maken aan de X-Men. Verder zal Nathan Summers/Cable waarschijnlijk zijn opwachting maken in het langverwachte eerste seizoen van de revival

Een concept-teaser kun je hieronder bekijken:



X-Men '97 komt in de loop van 2024 op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op Rotten Tomatoes 87%: hoe zit het eigenlijk met een tweede seizoen voor 'Percy Jackson' van Disney+?
Series / Nieuws

Op Rotten Tomatoes 87%: hoe zit het eigenlijk met een tweede seizoen voor 'Percy Jackson' van Disney+?

Producenten weten al welk boek ze willen verfilmen voor een tweede seizoen.

Percy Jackson and the Olympians heeft op het moment van schrijven een publieksscore van 87% op Rotten Tomatoes. De nieuwste verfilming valt duidelijk in goede aarde.

Disney wacht nog even om te zien hoe de rest van het seizoen scoort en er is om die reden nog niks bekend over een vernieuwing. Uitvoerend producent Jon Steinberg gaf echter aan dat de makers al wel vooruitkijken.

Ruwe opzet


In een interview met Deadline onthulde hij dat De zee van monsters (The Sea of Monsters) in dat geval verfilmd zou worden. Steinberg: "Momenteel zijn we natuurlijk vooral bezig met stap een. Daarnaast zijn we echter ook bezig met de tweede stap, hoewel er momenteel nog geen officieel akkoord is voor een tweede seizoen".

Becky Riordan, de vrouw van schrijver Rick Riordan en co-producent voegde hieraan toe dat er aan een ruwe opzet gewerkt wordt gebaseerd op het tweede boek uit de serie.

Favoriet in de herkansing


Riordan gaf tevens aan dat De zee van monsters "een van haar favorieten" is. "Het lijkt me geweldig om meer tijd met Grover, Percy's goede vriend, door te brengen. Temeer daar Aryan [Simhadri] de rol zo mooi neerzet", aldus de producente.

Bekijk op instagram


De eerdere verfilming werd slecht ontvangen doordat de nuance van het boek verloren ging in het voordeel van meer actie. In het geval van een vernieuwing betekent dit dus een herkansing voor nummer twee uit de populaire boekenserie.

Waar te zien?


Percy Jackson and the Olympians kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe TV-spot Marvel-serie 'Echo' bevat 'waarschuwing' voor kijkers
Series / Nieuws

Nieuwe TV-spot Marvel-serie 'Echo' bevat 'waarschuwing' voor kijkers

Marvel maakt duidelijk dat 'Echo' anders wordt dan haar andere series.

In de aanloop naar de release van Echo heeft Marvel Studios een nieuwe tv-spot vrijgegeven. De spot bevat ook een belangrijke 'waarschuwing' voor de kijkers.

De spot begint met 'two weeks', de tijd die nog verstrijken moet voor de serie in première gaat. Aan het eind van de spot wordt daarnaast de kijker gewaarschuwd zijn Disney+-profiel naar 'TV-MA' te zetten als hij de serie wil kunnen kijken.

Echo


Echo is de eerste Marvel Studios-serie met een TV-MA-rating. De serie belooft keihard te worden en is dus ook niet geschikt voor kijkers onder de 16 jaar.

In Echo zien we Marvel-personage Maya Lopez terugkeren naar haar geboorteplaats, waar ze geconfronteerd wordt met haar verleden. Actrice Alaqua Cox speelt de hoofdrol. Ook Vincent D'Onofrio zal in de serie schitteren als Wilson Fisk.

9 januari


Alle vijf de episodes van Echo verschijnen op 9 januari op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Winter vol Liefde: Benjamin vraagt om een kotsbakje
Realityseries / Nieuws

Winter vol Liefde: Benjamin vraagt om een kotsbakje

Benjamin heeft behoefte aan wat meer ruimte en stuurt de 2 mannen naar een nabijgelegen hotel.

Winter vol Liefde-deelnemer Benjamin heeft de nodige kandidaten uitgenodigd om hem op te komen zoeken in het mooie wintersportplaatsje Belalp in Zwitserland. SerieTotaal volgt Winter vol Liefde op de voet en houd je op de hoogte van het liefdesleven van de kandidaten.

Benjamin heeft inmiddels twee mogelijke liefdes in zijn huis: de knappe Amsterdamse Joshua en de pas gearriveerde jeugdzorgwerker Jeroen.

Pizzapunten op de piste


Jeroen, die niet eerder op ski's gestaan heeft, treedt volledig uit zijn comfortzone en krijgt les van de behulpzame Benjamin op de piste. Jeroen doet hard zijn best, maakt "pizzapunten" met z'n ski's en oefent, daarbij een beetje geholpen door Benjamin, het vallen in de sneeuw. Joshua vermaakt zich ondertussen uitstekend in zijn eentje elders op de piste.

Joshua noemde al eerder dat het wellicht een goed idee was een hotelletje te boeken, om Benjamin zo wat ruimte te gunnen. Nu ook kandidaat Jeroen erbij is gekomen, is het echt wat teveel voor Benjamin. Hij twijfelt dan ook geen moment en neemt contact op met zijn 'bestie' Anna, die een appartement in de aanbieding heeft voor de twee mannen. Benjamin verontschuldigt zich, want er is helaas maar één bed in het appartement; één van de mannen zal op de bank moeten slapen. "Het is duur hier in Zwitserland", aldus Benjamin.

Kotsbakje


Het drietal nuttigt samen een drankje. Joshua deelt een tegeltjeswijsheid: "Als je alleen bent ga je snel, samen kom je verder", waarop Benjamin om een kotsbakje vraagt. 'Trouble in paradise'? Of kon Benjamin de 'wijsheid' stiekem wel waarderen?

Hoe zal dit liefdesavontuur zich verder ontwikkelen? Nu Benjamin zijn mannen elders heeft ondergebracht, geeft dit hem mogelijk wat lucht voor nadere inzichten? Kijk Winter vol Liefde op Videoland of gewoon op RTL 4.

Foto: RTL
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. 18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

  5. 5. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

Bekijk alle artikelen