search
Deze 3 splinternieuwe films blazen Netflix, Prime en SkyShowTime omver

Deze 3 splinternieuwe films blazen Netflix, Prime en SkyShowTime omver

De grootste 'Star Wars'-ripoff van het jaar, lekkere gospelpop, en een gedegen rechtbankdrama van de wijlen William Friedkin.

Mitchell van Vuren
Voor de kerstvakantie staan er weer meerdere nieuwe films voor je klaar bij de grote streamingdiensten van Nederland. Welke je ervan moet opzetten, tippen de recensenten van SerieTotaal voor de releases op Netflix, Prime Video en SkyShowTime.

Rebel Moon - Part One: A Child of FireIn deze Netflix-ripoff van Star Wars is volgens recensent Terence Shea weinig creatiefs of spannends te vinden. Enkel een aanrader voor fans van de spectaculaire stijl van regisseur Zack Snyder, volgens hem. Oordeel: 2 sterren.

Shea stelde: "Zelfs datgene waarin fantasie ongelimiteerd is weet niet te boeien: er zijn in deze fictionele ruimte geen civilisaties die zo ongewoon zijn dat ze de aandacht afdwingen, er zijn geen wonderbaarlijke wezens. Als ruimte-epos biedt 'Rebel Moon' nul verrassingen."

Lees de rest van de recensie.

Breath of LifeDeze Prime-film barst van religieuze thema's en wijze lessen volgens Dirk Sung van Aalsburg. Als je als kijker dat dulden kan, biedt het levensverhaal van predikant Elijah een onderhoudende zit met een mooie boodschap. Oordeel: 3 sterren.

Van Aalsburg vertelde: "'Breath of Life' is niet de meest gepolijste productie. Het script, de cameravoering en CGI-kogels komen soms wat knullig over, maar alles ziet er wel lekker kleurrijk en levendig uit. Onderstreept door de optimistische gospelpop op de soundtrack brengt deze film een boodschap van hoop en lotsbestemming."

Lees de rest van de recensie.

The Caine Mutiny Court-MartialDe zwanenzang van de reeds overleden The Exorcist-regisseur William Friedkin is een sterk rechtbankdrama met diepere lagen en sterk spel. Wat Tim Bouwhuis voornamelijk stoort in de SkyShowTime-film is het moralistische staartje. Oordeel: 3 sterren.

Bouwhuis beargumenteerde: "Luttele weken na het nieuws dat William Friedkin was overleden ging zijn zwanenzang in première op het filmfestival van Venetië. 'The Caine Mutiny Court-Martial' is geen sentimenteel vaarwel, maar een oerdegelijk rechtbankdrama, gebaseerd op een gewichtig theaterstuk uit de jaren vijftig."

Lees de rest van de recensie.

Aanbevolen artikelen