search
Ben je fan van 'Sex Education', dan is deze hitsige serie van HBO Max echt iets voor jou
Series / Featured

Ben je fan van 'Sex Education', dan is deze hitsige serie van HBO Max echt iets voor jou

Het tienerdrama Euphoria, met onder andere Zendaya, behandelt drugsgebruik, identiteit en sociale kwesties..

Deze Hbo-serie won 9 Prime-Time Emmy awards en heeft minstens 100 nominaties wereldwijd, loopt al vijf jaar en kent ondertussen bijna drie seizoenen. We hebben het over Euphoria. Een serie waar namen als Zendaya, Sydney Sweeney, Hunter Shafer en Jacob Elordi niet in ontbreken.

Euphoria is een Amerikaans tienerdrama dat wordt uitgezonden op de televisiezender HBO. Het is gebaseerd op de gelijknamige Israëlische televisieserie uit 2012 en vertelt het verhaal van verscheidene middelbare scholieren en hun ervaringen met het leven.

Drugsgebruik


De serie is gemaakt door Sam Levinson en volgt het leven van een groep middelbare scholieren, waarbij thema's als drugsgebruik, seksualiteit en identiteit centraal staan. De hoofdrol wordt vertolkt door actrice Zendaya, die lof heeft gekregen voor haar krachtige en overtuigende optreden.

Euphoria is bekend geworden vanwege de moedige en realistische benadering van controversiële onderwerpen en heeft een trouwe fanbase opgebouwd sinds de release. Het verhaal is dan ook gebaseerd op waargebeurde ervaringen van de bedenker, de co-scenarist en de co-regisseur Sam Levinson.

Aandacht


Met zijn rauwe en eerlijke weergave van het leven van tieners, heeft de serie de aandacht getrokken van kijkers van over de hele wereld en heeft het gesprekken op gang gebracht over belangrijke sociale kwesties.



Rue Bennett, gespeeld door Zendaya, een van de centrale personages. Ze is een tienermeisje en een complex personage met een diepgaande emotionele wereld. Haar reis weerspiegelt verschillende aspecten van opgroeien en het vinden van je eigen weg in deze zeer snel veranderende wereld.

Identiteit


Haar verhaallijn richt zich op haar zoektocht naar identiteit, liefde en acceptatie, terwijl ze omgaat met haar persoonlijke demonen. Rue heeft lovende kritieken ontvangen van zowel fans als critici. Rue's verhaal draagt bij aan de diepgaande en genuanceerde weergave van het tienerleven.



Tijdens een recent persevenement heeft Casey Bloys, het hoofd van HBO, officieel bevestigd dat Euphoria Seizoen 3 gepland staat voor release in 2025. Optimistisch gezien mogen fans hopen op een première in 2025. Desalniettemin moeten ze zich voorbereiden op een lange wachttijd van meer dan een jaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen