search
De nieuwe 'The Walking Dead'-serie: dit weten we al over 'The Ones Who Live'
Series / Specials

De nieuwe 'The Walking Dead'-serie: dit weten we al over 'The Ones Who Live'

Ontdek de post-apocalyptische wereld van The Walking Dead, waar overlevenden vechten tegen zombies en elkaar.

Het is voor ons, fans van The Walking Dead, haast niet voor te stellen dat het alweer 13 jaar geleden is dat deze hitserie in première ging. Ondertussen zijn er al vele spin offs gemaakt en kunnen de makers er maar geen genoeg van krijgen nieuwe verhaallijnen te ontwikkelen.

The Walking Dead is een Amerikaanse televisieserie, gebaseerd op de gelijknamige stripboekenserie gemaakt door Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard. De serie speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waar een groep overlevenden op zoek is naar een veilige plek om te wonen en te overleven te midden van de bedreiging van zombies, ook wel bekend als walkers.

Zombie-Apocalypse


De serie volgt voornamelijk de ervaringen van een voormalige politieagent genaamd Rick Grimes(Andrew Lincoln) en zijn volgelingen. Hij is een van de centrale personages die verandert van een bescheiden politieman in een onverschrokken leider in de nasleep van de zombie-apocalyps.

Hij wordt bijgestaan door personages zoals Daryl Dixon, een ruige en bedreven jager, en Michonne (Danai Gurira). Zij is een dappere zwaardvechtster. Samen navigeren ze door uitdagende omstandigheden en samen vechten ze tegen zowel de doden als de levenden.

Overleven


Gedurende de serie wordt de onderlinge dynamiek tussen de personages voortdurend getest door trauma, verlies en wanhoop. De overlevenden worden geconfronteerd met constante bedreigingen en moeten samenwerken om te overleven. Dit zorgt voor complexe en rijke interacties tussen de personages, waardoor kijkers geboeid blijven door de emotionele reis van elk personage.



De serie verkent vaak de morele en ethische dilemma's waarmee de personages worden geconfronteerd in hun strijd om te overleven. Ze moeten beslissingen nemen die hun menselijkheid testen, terwijl ze tegelijkertijd hun groep proberen te beschermen. Het weeft horror, actie, drama en karakterontwikkeling naadloos samen, wat heeft bijgedragen aan zijn langdurige populariteit en loyaliteit van fans over de hele wereld.

Producent


Scott M. Gimple wordt gezien als de perfecte match als showrunner voor de nieuwe serie. Hij is geen onbekende in de wereld van The Walking Dead, aangezien hij al sinds de start in 2011 bij de productie betrokken is en uiteindelijk wordt gecrediteerd als uitvoerend producent en schrijver voor de latere afleveringen.



Hij heeft ook aan verschillende Walking Dead-spin-offs gewerkt, waaronder Fear The Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Origins, The Walking Dead: World Beyond en het binnenkort te verschijnen The Walking Dead: Daryl. Dixon.Als je een opfrisser nodig hebt over alle terugkerende personages: alle seizoenen van The Walking Dead zijn nu beschikbaar om te streamen op op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen