search
Dit is de échte winnaar van 'Game of Thrones', en het is niet Tyrion en ook niet de Starks!
Series / Featured

Dit is de échte winnaar van 'Game of Thrones', en het is niet Tyrion en ook niet de Starks!

Met het oog op de finale van de serie is er maar een echte winnaar.

Fans discussiëren nog steeds wie het Spel der Tronen nu eigenlijk gewonnen heeft. Om hiervoor te kwalificeren moet je je eigen positie veilig gesteld hebben, én overleefd hebben.

De laatste aflevering van de fantasyserie laat hiermee duidelijk zien wie de grootste winnaar is. Dit is niemand minder dan Bronn (Jerome Flynn), die van huurling zijn eigen Huis heeft gekregen.

In dienst van Tyrion


De luchthartige avonturier komt aanvankelijk in dienst van Tyrion (Peter Dinklage). Op dat moment heeft hij letterlijk geen achternaam, wat zo ongeveer de laagste maatschappelijke klasse aanduidt in de wereld van Westeros.

Voor zijn bewezen diensten krijgt hij de titel Ser Bronn of the Blackwater, maar dit blijkt slechts een eerste stap.

Ingehuurd door Cersei


Wanneer Cersei (Lena Headey) hem inhuurt om Jaime (NIkolaj Coster-Waldau) en Tyrion te vermoorden, weten deze twee Bronn te overtuigen om over te lopen. Dit blijkt een goede zet te zijn aangezien Bronn het beloofde land en zijn eigen Huis ook daadwerkelijk krijgt.Aan het einde van Game of Thrones is hij Lord of Highgarden en neemt zitting in de High Council.

Naar de top


Lord Bronn is hiermee uit het niets naar de top geklommen wat hem tot een overtuigende winnaar maakt. Game of Thrones kun je zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen