search
'Stranger Things' seizoen 5 wist déze gigantische fout op voorhand te vermijden
Series / Nieuws

'Stranger Things' seizoen 5 wist déze gigantische fout op voorhand te vermijden

De makers hebben ervoor gezorgd dat een belangrijk element goed werd uitgewerkt.

De fans zullen wat langer moeten wachten op het slot van Stranger Things. De vertraging als gevolg van de Hollywoodstaking heeft ertoe geleid dat seizoen 5 wellicht pas in 2025 te zien is.

Gezien het complexe verhaal en grote aantal personages zullen de makers er nog een kluif aan hebben, maar een ding hebben ze vanaf het begin af aan goed aangepakt. Het gaat natuurlijk over Henry Creel, oftewel Vecna (Jamie Campbell Bower).

Gevaar nog niet geweken


In de vier seizoenen die we tot nu toe hebben gezien is zijn verhaal goed opgezet en uitgewerkt. De grootste antagonist heeft hiermee de aandacht gekregen die je ook hoort te geven aan een dergelijk personage.

Voor alle kijkers staat sinds het einde van seizoen 4 vast dat het gevaar nog lang niet geweken is. De Gates staan open waardoor Vecna's invloed op Hawkins nog steeds aan het toenemen is. Zijn plan om de realiteit te domineren vanuit de Upside Down kan dus nog steeds uitgevoerd worden.

Opgeklommen


Voor iedereen die het verhaal volgt is het echter helemaal duidelijk wie Vecna is, waarom hij is zoals hij is en waar zijn grootheidswaan vandaan komt. Sinds zijn introductie als Henry weten we hoe hij opklom in het Hawkins Laboratorium.Verder heeft Henry een geschiedenis met Eleven, die een rol speelde in zijn transformatie tot Vecna. Voor films en series is niets zo frustrerend als een schurk waar je te weinig van snapt. Een goed voorbeeld is de Night King in Game of Thrones, waarbij kijkers vonden dat nooit duidelijk werd gemaakt waarom hij Westeros überhaupt wilde veroveren.

Goede basis


Vecna heeft een duidelijke ontwikkeling doorgemaakt in de serie. Stranger Things heeft hiermee een goede basis gelegd voor een spectaculair en bevredigend slot in het ooit zo slaperige Hawkins in Indiana. Stranger Things is te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen