search

Ons nieuws van zaterdag 30 december 2023

Nieuw 'Rings of Power'-gerucht: zien we Sauron straks in zijn originele vorm?
Series / Nieuws

Nieuw 'Rings of Power'-gerucht: zien we Sauron straks in zijn originele vorm?

De geruchtenmolen over het nieuwe seizoen van Rings of Power blijft draaien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van Amazon Prime Video's serie Rings of power is al klaar met filmen. De productie werd afgerond net voor de start van de acteursstaking in Juli. De geruchten over het nieuwe seizoen zijn dan ook overal.

De nieuwe reeks ligt op schema voor een release in 2024. Enkele leden van de Cast zijn al bekend. Zo zal Sam Hazeldine Joseph Mawle vervangen als Adar, terwijl veelgeprezen acteurs als Ciarán Hinds en Rory Kinnear ook te bewonderen zullen zijn.

Terugkeer?


Recent werd aan de cast ook de Britse acteur Gavi Singh Chera toegevoegd. De fansite 'Fellowship of fans' speculeert nu dat deze casting wel eens zou kunnen betekenen dat Duistere Heer Sauron terug zal keren in de serie. Chera zou een versie van de opperslechterik uit de filmtrilogie in zijn 'originele aard' uit de spelen.

In het eerste seizoen was de identiteit van Sauron een mysterie. Uiteindelijk werd onthuld dat het personage van de acteur Charlie Vickers Sauron was. Vickers zou terugkeren voor het tweede seizoen, maar we weten dat het personage Sauron de mogelijkheid heeft om van gedaante te veranderen, daarom wordt aangenomen dat het personage in de nieuwe reeks op verschillende manieren zal verschijnen.

Geruchten


Voorlopig blijft het voornamelijk een gerucht. Het is niet de eerste keer dat er geruchten verspreid worden over het nieuwe seizoen van de peperdure serie. Er werd bijvoorbeeld ook al duchtig gespeculeerd over de terugkeer van de gevreesde Shelob, de enorme spin uit de trilogie. Wat er van deze geruchten waar is, zal duidelijker worden in de loop van 2024, wanneer de promotiecampagne aftrapt.

Tot dan is het vooral afwachten. Ondertussen kan je het eerste seizoen nog steeds bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scifi, Tom Cruise en mysterie zetten Netflix op zijn kop
Films / Nieuws

Scifi, Tom Cruise en mysterie zetten Netflix op zijn kop

De top drie films op Netflix zijn er drie om ook daadwerkelijk gezien te hebben.

Op dit moment barst het van de grote nieuwe films op Netflix. De Netflix Top 10 is gevuld met aansprekende titels en voor iedereen is er wel iets moois te zien. Hieronder een blik op de bovenste drie titels.

De lijst wordt aangevoerd door de nieuwste grote Netflix Original en deze is geregisseerd door Zack Snyder. We hebben het dan uiteraard over Rebel Moon - Part One: A Child of Fire. Ondanks een zwak ontvangst staat de film sinds 22 december bovenaan. Ben je dol op grafisch geweld, dan zit je bij deze goed.

Tom Cruise & mysterie


De tweede plaats is voor de grootste kaskraker van 2022. Het langverwachte Top Gun: Maverick met Tom Cruise raast over je beeldscherm en het is te hopen dat je een goede home cinema hebt. Deze is niet alleen visueel een genot, het geluid knalt namelijk letterlijk uit je speakers.

De top drie is compleet met Leave the World Behind. Ondanks dat de ontvangst onder het publiek wisselend is, blijft de film hoog in de lijst staan. Dit betekent dat de film veel kijkers blijft trekken. En dat is alleen maar goed, want het mysterieuze rampendrama is zeker een van de betere van Netflix dit jaar.

Top 10


De complete lijst met topfilms op Netflix vind je hieronder.

1. Rebel Moon - Part One: A Child of Fire
2. Top Gun: Maverick
3. Leave the World Behind
4. Operation Kandahar
5. De Bellinga's: Vakantie op Stelten
6. Pretty Woman
7. The Grinch
8. Hell Camp: Teen Nightmare
9. How The Grinch Stole Christmas
10. Family Switch

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max verrast in januari met de primeur van 2 spannende nieuwe series
Series / Nieuws

HBO Max verrast in januari met de primeur van 2 spannende nieuwe series

HBO Max start het nieuwe jaar met o.a. de terugkeer van het prijswinnende 'True Detective'.

HBO Max zet in januari weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de twee grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.


The Curious Case of Natalia Grace


Verschijnt op: Vrijdag 5 januari | Release: Seizoen 2 | Genre: Documentaire | Kijk op: HBO Max

Deze docuserie biedt een exclusieve blik in een van de meest buitengewone mysteries ter wereld. Aanvankelijk werd gedacht dat dit zesjarig Oekraïense weesmeisje een zeldzame botafwijking en dwerggroei had, maar in werkelijkheid was het een volgroeid volwassen persoon.




True Detective


Verschijnt op: Maandag 15 januari | Release: Seizoen 4 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: HBO Max

Het nieuwste seizoen van True Detective speelt zich af in het fictieve plaatsje Ennis, Alaska waarin Jodie Foster en Kali Reis als rechercheurs Liz Danvers en Evangeline Navarro een onderzoek uitvoeren na de mysterieuze verdwijning van acht mannen in een onderzoeksstation.




Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie SkyShowtime-serie 'Frasier'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Frasier'

Deze doorstart presenteert weinig innovatie in het sitcomgenre, maar blijft amusant voor fans.

Regie: James Burrows, Kelsey Grammer, Kelly Park | Cast: Kelsey Grammer (Frasier Crane), Jack Cuttmore-Scott (Freddy Crane), Nicholas Lyndhurst (Alan Cornwall), Toks Olagundoye (Olivia), Jess Salgueiro (Eve), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 23-30 minuten | Jaar: 2023

Na twintig jaar is het voor Frasier Crane tijd om zijn geliefde Seattle te verlaten voor zijn alma mater in Boston. Hij verhuist niet alleen voor een carrièreswitch van radiopsycholoog naar hoogleraar, maar ook omdat hij meer tijd met zijn zoon wil doorbrengen nadat zijn vader is overleden. Als vanouds weet Frasier alles complexer te maken dan het is, waarmee fans van de originele serie kunnen genieten van nieuwe perikelen en typische situaties van hun favoriete rokkenjager, zelfs als de serie nooit precies weet wat zij precies wil.

De aandacht wordt bijna evenredig verdeeld over de twee hoofdpersonen Frasier en Freddy Crane. Hierdoor is niet duidelijk of het stokje wordt overgedragen of dat Frasier nog een estafetterondje doorrent. De toevoeging van de zoon is een aangename toevoeging, aangezien die de ridicule aard van Frasiers acties nog wat verder uitvergroot

Daarnaast zijn er genoeg verwijzingen naar de oude seizoenen. Er zijn cameo's voor bekende personages en ook andere grote spelers keren terug. Maar de verwijzingen liggen er dusdanig dik bovenop dat zelfs áls de kijker de verwijzing niet snapt, deze niet gemist kan worden. Elk van de grappen wordt extra aangedikt met een reactie van het live publiek. Hierdoor is de serie te bekijken door zowel fans als mensen die de oude serie enkel van naam kennen.

Frasier neemt daarmee eigenlijk geen risico's en richt zich volledig op het bestaande publiek van de oude sitcom. Wel zijn de grappen wat gesaneerd en minder -istisch en -fobisch. Door Frasier naar de moderne tijd te halen verliest de serie niet haar charme, maar wordt wel duidelijk dat ook op een andere manier van humor genoten kan worden. Wel is het jammer dat niet genoeg nieuwe, interessante personages worden opgevoerd, maar dat de sitcomregeltjes nog steeds trouw worden gevolgd.

Vooral in dat laatste blijkt een 'make or break'-aspect. De nieuwe Frasier is een sitcom pur sang en presenteert niet veel meer wat de oude populaire sitcoms te bieden hadden. Fans van het genre zullen de tien nieuwe afleveringen ongetwijfeld als een aangename toevoeging beschouwen, maar sceptici zullen waarschijnlijk minder makkelijk overtuigd zijn.

Daarnaast wordt het doel van deze doorstart nooit echt duidelijk, wat de indruk wekt dat deze vooral is gemaakt om snel geld te verdienen. Ook wordt niet duidelijk welke kan men op wil: blijft het bij een enkel nieuw seizoen of is het de bedoeling de serie geheel opnieuw op te starten? Alles hangt nog in de lucht, dus wellicht herpakt de serie zich met een mogelijk tweede seizoen dat nieuwe wind in de zeilen blaast van het zinkende sitcomgenre.

★★★☆☆

Frasier is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Luguber en bizar element in 'Yellowstone' is eindelijk nader verklaard
Series / Featured

Luguber en bizar element in 'Yellowstone' is eindelijk nader verklaard

Deze gewoonte van de Duttons doet de wenkbrauwen nog eens fronsen.

Vanaf seizoen 1 is al bekend dat de werknemers op John Duttons (Kevin Costner) ranch gebrandmerkt worden. Het betreft vaak ex-gedetineerden die anders niet aan werk kunnen komen. Dit wekt de indruk dat het hier gaat om psychologisch domineren van mensen.

Deze verklaring is echter niet volledig aangezien ook Duttons kinderen dit brandmerk dragen, er zit dus meer achter. Wanneer Rip (Cole Hauser) de ranchmedewerker Jimmy (Jefferson White) brandmerkt laat hij hem zijn eigen borstkas zien.

Inwijding


Rip blijkt de 'Y' op zijn borstkas te hebben, en in de scène wordt de indruk gewekt dat er sprake is van een soort inwijding. Het feit dat Wade's (Boots Southerland) brandmerk wordt verwijderd na verraad lijkt dit te bevestigen.

Omgekeerd is daar het voorbeeld van Walker (Ryan Bingham), die op een bepaald moment flink in de problemen komt. Hij wordt echter teruggebracht naar de ranch en krijgt een nieuwe kans.

Blindelings gehoorzamen


Degenen die gebrandmerkt zijn worden met andere woorden beschermd, maar er wordt tevens extreme loyaliteit van hen verwacht. Je moet blindelings gehoorzamen om niet als verrader bekend te staan. Hierdoor komt dit lugubere ritueel uitiendelijk toch neer op eigenaarschap.



Johns brandmerken van zijn zoon Kayce (Luke Grimes) is hiervan een goed voorbeeld, aangezien het als straf gebeurt. John wil hiermee duidelijk maken dat hij het voor het zeggen heeft in Kayce's leven.

Is dit realistisch?


Dit verhaalelement wekt afkeer en fascinatie op en werkt daardoor goed binnen Yellowstone. Het is echter totaal op fantasie gebaseerd. Hoewel er historisch gezien wel mensen gebrandmerkt werden, werd dit uitsluitend bij wijze van straf gedaan.



Verder is het merkijzer duidelijk bedoeld voor de huid van dieren, bij mensen zou iemand ernstig gewond raken. In Yellowstone volstaat een blikje met brandwondenzalf, waardoor weer eens blijkt hoe ver fantasie en werkelijkheid uit elkaar kunnen liggen. Yellowstone is te bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix grote afwezige in de lijst met series die in 2023 het vaakst illegaal werden gedownload
Series / Nieuws

Netflix grote afwezige in de lijst met series die in 2023 het vaakst illegaal werden gedownload

Veel populaire series worden gedownload via illegale websites en andere bronnen.

Via de vele legale streamingdiensten kunnen er heel veel recente en oude films en series gestreamd worden. Het nadeel is dat al die streamingdiensten flink wat geld kosten en dit werkt illegaal downloaden in de hand.

De website Torrentfreak zette de meest gedownloade series op een rij en op de eerste plaats staat de hit The Last of Us van HBO Max. De zombieserie is de enige van de streamingdienst.

Veel Disney+


Op de tweede tot en met de vijfde staan series van Disney+, met als eerste The Mandalorian, gevolgd door de twee Marvel-series die in 2023 verschenen en de Star Wars-serie Ahsoka.

Ook Apple TV+ is met drie sterk ontvangen series goed vertegenwoordigd in de lijst, onder andere met Silo. Van Paramount+/SkyShowtime en Prime Video zijn ook series te vinden in de top tien.

Volledige Top 10


Hieronder staat de volledige lijst van torrentfreak.com:

1. The Last of Us (HBO Max)
2. The Mandalorian (Disney+)
3. Loki (Disney+)
4. Ahsoka (Disney+)
5. Secret Invasion (Disney+)
6. Silo (Apple TV+)
7. Monarch: Legacy of Monsters (Apple TV+)
8. Tulsa King (SkyShowtime)
9. Gen V (Prime Video)
10. Ted Lasso (Apple TV+)

Geen Netflix


Opvallend is dat Netflix niet in de top tien staat. Vermoedelijk hebben voldoende mensen een abonnement op de nog altijd grootste streamingdienst van de wereld. Uiteraard raden we je aan om ook bovengenoemde series op de benoemde streamingdiensten te gaan kijken, en de illegale diensten te laten voor wat ze zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tragische onthulling van producent over Ava en Beatrice na 'Warrior Nun' annulering
Series / Nieuws

Tragische onthulling van producent over Ava en Beatrice na 'Warrior Nun' annulering

Fans zouden getrakteerd worden op het moment waar ze al 2 seizoenen op aan het hopen waren, maar door de annulering is dit niet meer mogelijk.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Warrior Nun was een fantastische serie over het balanceren tussen goed en kwaad met vette actiescènes en bloederige gevechten. Toch was dat niet de reden dat fans zoveel van de serie houden.

Helaas werd de serie, ondanks petities van fans, niet vernieuwd voor een derde seizoen. In augustus 2023 werd echter bevestigd dat Warrior Nun terugkeert als een filmtrilogie.

Seizoen 3


De reden waarom iedereen van Warrior Nun houdt, is de liefde tussen Ava en Beatrice. Hun relatie werd de eerste twee seizoenen geplaagd, totdat ze uiteindelijk bij elkaar kwamen. Fans waren dan ook ongelofelijk enthousiast om te zien wat er met hen zou gebeuren.

De annulering was heel pijnlijk voor fans, maar nu is er onthuld dat er grote plannen waren voor Ava en Beatrice in seizoen 3. Producent Simon Barry heeft namelijk laten weten dat de relatie tussen Ava en Beatrice in seizoen 3 "emotioneel, psychisch en liefdevol" zou zijn geweest.

Een emotionaal, psychisch en liefdevol moment


Ava heeft een tijd in Reya’s dimensie doorgebracht en veranderde daardoor in een schurkachtig personage. Beatrice was altijd degene die Ava weer op het rechte pad kon krijgen.



Beatrice zou Ava in seizoen 3 dus gered kunnen hebben van dit kwaad, wat een angstaanjagend, maar hartverwarmend moment had kunnen worden.

De film


De film sluit dit moment tussen Ava en Beatrice niet uit, maar de serie had hier veel tijd voor kunnen nemen. Tijd die de film niet zal hebben. Bovendien zal de film afstand nemen van de gebeurtenissen uit de serie. Het is dus nog maar de vraag wat de film in petto heeft.

Stream Warrior Nun op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De reden achter de zwijgende woede voor Sam uit 'Supernatural'
Series / Nieuws

De reden achter de zwijgende woede voor Sam uit 'Supernatural'

Fans hebben een stille (letterlijk) woede jegens hoofdpersonage Sam en deze zal niet snel overgaan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoofdpersonages krijgen niet altijd even veel aandacht in een serie. De een wordt vaak nét wat vaker genoemd of heeft nét wat meer scènes. Wat helemaal vervelend is, is als er maar twee hoofdpersonages zijn en er genoeg tijd is voor hen beiden.

Dit is ook gebeurd bij Supernatural. De serie eindigde drie jaar geleden, maar fans zijn nog steeds druk aan het discussiëren over hun favoriete serie en personages. Niet iedereen deelt dezelfde mening, maar over één ding is iedereen het eens: de schrijvers hebben hun werk niet goed gedaan.

Supernatural


Fans waren heel enthousiast over beide hoofdpersonages, Dean (Jensen Ackles) en Sam (Jared Padalecki). De situatie is echter zo erg uit de hand gelopen dat niemand nu meer over Sam praat.

De twee broers waren heel erg anders, maar Sam kreeg uiteindelijk veel meer aandacht dan Dean. Ook besloten de schrijvers te focussen op hoe speciaal Sam was. Dit liep niet helemaal zoals gepland.

Een hekel aan Sam


De afkeer van fans voor Sam groeide met elke aflevering, totdat niemand hem meer uit kon staan. De woede jegens Sam kwam tot een climax toen hij in seizoen 8 niet zijn broer uit het vagevuur ging redden, maar koos voor een rustig leven.

Bekijk op instagram


Ook al is de serie al jaren geleden geëindigd, de haat voor Sam zit diep bij fans en dit hebben ze nog steeds niet losgelaten.

Te streamen op HBO Max


Als je toch nog wil genieten van de avonturen van de broers, stream dan Supernatural op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' seizoen 5 wist déze gigantische fout op voorhand te vermijden
Series / Nieuws

'Stranger Things' seizoen 5 wist déze gigantische fout op voorhand te vermijden

De makers hebben ervoor gezorgd dat een belangrijk element goed werd uitgewerkt.

De fans zullen wat langer moeten wachten op het slot van Stranger Things. De vertraging als gevolg van de Hollywoodstaking heeft ertoe geleid dat seizoen 5 wellicht pas in 2025 te zien is.

Gezien het complexe verhaal en grote aantal personages zullen de makers er nog een kluif aan hebben, maar een ding hebben ze vanaf het begin af aan goed aangepakt. Het gaat natuurlijk over Henry Creel, oftewel Vecna (Jamie Campbell Bower).

Gevaar nog niet geweken


In de vier seizoenen die we tot nu toe hebben gezien is zijn verhaal goed opgezet en uitgewerkt. De grootste antagonist heeft hiermee de aandacht gekregen die je ook hoort te geven aan een dergelijk personage.

Voor alle kijkers staat sinds het einde van seizoen 4 vast dat het gevaar nog lang niet geweken is. De Gates staan open waardoor Vecna's invloed op Hawkins nog steeds aan het toenemen is. Zijn plan om de realiteit te domineren vanuit de Upside Down kan dus nog steeds uitgevoerd worden.

Opgeklommen


Voor iedereen die het verhaal volgt is het echter helemaal duidelijk wie Vecna is, waarom hij is zoals hij is en waar zijn grootheidswaan vandaan komt. Sinds zijn introductie als Henry weten we hoe hij opklom in het Hawkins Laboratorium.



Verder heeft Henry een geschiedenis met Eleven, die een rol speelde in zijn transformatie tot Vecna. Voor films en series is niets zo frustrerend als een schurk waar je te weinig van snapt. Een goed voorbeeld is de Night King in Game of Thrones, waarbij kijkers vonden dat nooit duidelijk werd gemaakt waarom hij Westeros überhaupt wilde veroveren.

Goede basis


Vecna heeft een duidelijke ontwikkeling doorgemaakt in de serie. Stranger Things heeft hiermee een goede basis gelegd voor een spectaculair en bevredigend slot in het ooit zo slaperige Hawkins in Indiana. Stranger Things is te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk update 'Wednesday' seizoen 2, dit worden de nieuwe personages!
Series / Nieuws

Eindelijk update 'Wednesday' seizoen 2, dit worden de nieuwe personages!

Deze nieuwe gezichten krijgen we in het tweede seizoen te zien.

Het is lange tijd stil geweest rond de fantasyhit Wednesday. Momenteel is de serie in pre-productie, waarbij de scenario's en sets worden klaargemaakt voor het tweede seizoen.

In de lente van 2024 beginnen de opnames weer, daarnaast kwam What's On Netflix met nog een bericht. Er worden drie nieuwe personages aan de serie toegevoegd: Karloff, Wolfgang en Annie.

Twee uitzonderingen


Eerder was al bekend dat het grootste deel van de cast in het nieuwe seizoen te zien zal zijn. De enige uitzonderingen hierop zijn Gwendoline Christie en Percy Hynes White.

De nieuwe personages worden Karloff, Wolfgang en Annie waarbij echter niet direct duidelijk wordt op wie ze gebaseerd zijn in de oorspronkelijke strips

Inspiratie


Karloff is een atletische tiener en de acteur zal de nodige tijd doorbrengen in de make up-stoel. De enige hint hier is de acteur Boris Karloff, die in jaren 30-films het monster van Frankenstein speelde. Wellicht dat het uiterlijk van de nieuwe Karloff hierop geïnspireerd is.



De tweede toevoeging is de tiener Wolfgang, wat een verwijzing kan zijn naar oom Wolfgang uit de Addams-animatieserie uit de jaren 90. Het derde personage is Annie, een meisje tussen de 12 en 14 dat qua inzicht echter een stuk ouder is dan we kunnen vermoeden.

Waar te zien?


Kijk Wednesday op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Nada'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Nada'

Komische en gevoelige serie over een culinair recensent die voor veranderingen komt te staan. Met gastrol van Robert De Niro.

Regie: Mariano Cohn, Gastón Duprat, Jerónimo Carranza | Cast: Luis Barndoni (Manuel Tamayo Prats), Majo Cabrera (Antonia), Robert De Niro (Vincent Parisi), Silvia Kutika (Grace Figueroa), Belén Chavanne (Paloma), Enrique Piñeyro (Ignacio Virasoro), e.a. | Afleveringen: 5 | Speelduur: 29-36 minuten | Jaar: 2023

Manuel is een bejaarde restaurantcriticus met een dandylevensstijl en een venijnig gevoel voor humor. Van hem is de tekst: "Gastronomische recensies zijn vermakelijker als ze negatief zijn. De belediging is plezieriger voor de lezer en interessanter voor de schrijver." Manuel komt echter in de financiële problemen, vooral omdat hij zijn uitgever maar niet van nieuw materiaal kan voorzien.

Als zijn huishoudster/chauffeur/verzorger dan ook nog wegvalt, moet hij zich bezinnen op een andere manier van leven. Manuel vindt een nieuwe hulp in de jonge Antonia. Hij probeert haar precies naar zijn wensen te drillen, maar valt al snel voor haar kookkunst en plezierige inborst. Het onwaarschijnlijke duo maakt een reeks komische en gevoelige gebeurtenissen mee in een stijlvol Buenos Aires.

Nada volgt het vertrouwde stramien van een oude, vastgeroeste cynicus die ontdooit door toedoen van een jeugdige warmtebron. De serie laat op sympathieke wijze de kracht zien van verandering. Manuel is een beetje een mopperpot, maar geen uitgesproken zuurpruim. Hij is eerder ontzettend eigenwijs en soms te hard in zijn oordeel en gedrag. Vanaf het begin is al wel duidelijk dat Manuel tegelijkertijd een innemend en warm persoon kan zijn. Zijn hart is minimaal van zilver.

Elke aflevering begint met de uitleg van een Argentijns gezegde bij monde van Robert De Niro in de rol van een van Manuels beste vrienden. Deze Vincent spreekt wel een andere taal en woont op duizenden kilometers afstand in New York, maar dat maakt hun band niet minder sterk. Als de twee schrijvers elkaar uiteindelijk ontmoeten, zorgt dit voor heerlijke scènes, want naast de Amerikaanse steracteur staat Luis Brandoni zijn mannetje.

Brandoni, die al sinds 1963 als acteur actief is en acht jaar lang afgevaardigde was in het Argentijnse Lagerhuis, is geknipt voor de rol van de intellectuele, eigengereide dandy Manuel. Dit is een man die elke dag zijn snor kamt en met het air van een vorst verwacht overal gratis te kunnen eten, omdat hij een beroemd recensent is. Het maakt de deukjes in zijn bubbel en de gedwongen aanpassingen in zijn levensstijl des te vermakelijker. Niet omdat we Manuel gestraft willen zien worden, maar omdat we het hem gunnen dat hij zich openstelt voor de mensen om hem heen die ertoe doen.

Ook de casting van Majo Cabrera als de lieve, jonge huishoudster met haar eigen problemen is een schot in de roos. Antonia is zorgzaam, een tikje timide, maar niet slaafs. De baan in het huis van Manuel is voor haar als Paraguayaanse arbeidsimmigrant enorm belangrijk, maar ze weet de oude man op vriendelijke wijze te bespelen wanneer dat nodig is. Uiteindelijk heeft Manuel Antonia misschien nog wel meer nodig dan zij hem.

De bewoners van Buenos Aires worden Porteños genoemd: havenbewoners. Hoewel we in Nada vooral kennismaken met de elitaire kring rond Manuel, komen er ook andere kleurrijke personages voorbij. Samen met de prachtige architectuur en de warme tinten die door de camera worden gezocht en gevonden, vormt deze serie een reclamespot voor de stad van de gunstige winden. Oh, en dan is er ook nog al dat heerlijke eten. Een gepaneerde kotelet of gesneden korte ribbetjes (met chimichurri natuurlijk) zijn na het zien van Nada nooit meer hetzelfde.

★★★★☆

Nada is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit kleine detail verbindt 'Friends' officieel aan de 'Home Alone'-films
Series / Nieuws

Dit kleine detail verbindt 'Friends' officieel aan de 'Home Alone'-films

Chandler en Monica eindigen in de wereld van 'Home Alone'.

Online kun je de gekste fantheorieën tegenkomen, maar soms zit er een tussen die klopt. Zo postte een Instagrammer een clip met zijn eigen unieke theorie die gewoon waar blijkt te zijn.

Scott Westwood wees erop dat Chandler en Monica uiteindelijk in het huis van de familie McAllister trekken. Inderdaad, dit is het gezin uit Home Alone, en laat de art director van Friends nu reageren.

Hetzelfde uitzicht


In seizoen 10 zien we Chandler (Matthew Perry), Monica (Courteney Cox) en Joey (Matt LeBlanc) door het nieuwe huis lopen. Door de ramen heb je precies hetzelfde uitzicht als in de Home Alone-films.

Scott monteerde een clip die je hieronder kunt bekijken. Er is dus maar een conclusie mogelijk: Chandler en Monica zijn in het huis van de McAllisters getrokken.

Scherp


De clip ging viraal en trok de aandacht van Daren Janes, art director van Friends. Hij schreef het volgende: "Dit is hilarisch. Ik was destijds de art director en we gebruikten dit 'uitzicht' van Pacific Studios, die het voor 'Home Alone' ontworpen hadden. Scherp!"

Bekijk op instagram


Er rest nu natuurlijk nog maar een vraag: waar zijn de McAllisters naartoe verhuisd? Wellicht dat hier in de toekomst een theorie over verschijnt. Je kunt Friends bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle 30 nieuwe series en seizoenen die in januari op Netflix verschijnen
Series / Nieuws

Alle 30 nieuwe series en seizoenen die in januari op Netflix verschijnen

Het jaar begint voor Netflix weer met een enorme volle maand met genoeg te bingen.

Een nieuwe maand staat voor de deur en Netflix heeft alvast genoeg paraat om je ook in januari flink te kunnen vermaken. Hieronder het overzicht van alle nieuwe series die in januari op de streamingdienst verschijnen.

Eerder plaatsten we al het overzicht van wat kijkers in januari kunnen verwachten op Netflix. Hierin zijn de grootste series uitgelicht die de kijkers komende maand kunnen verwachten. Lees hiervoor ook het artikel: Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in januari.


1 januari
Fool Me Once (seizoen 1)
Neumatt (seizoen 2)
You Are What You Eat: A Twin Experiment (seizoen 1)


2 januari
Single's Inferno (seizoen 3 - aflevering 8-9)

4 januari
The Brothers Sun (seizoen 1)

5 januari
Gyeongseong Creature (seizoen 2)
My Demon (seizoen 1 - aflevering 11)


6 januari
My Demon (seizoen 1 - aflevering 12)
Welcome to Samdalri (seizoen 1 - aflevering 11)


7 januari
Welcome to Samdalri (seizoen 1 - aflevering 11)

9 januari
Di4ries (seizoen 3)
Single's Inferno (seizoen 3 - aflevering 10)


10 januari
Break Point (seizoen 2)
The Trust: A Game of Greed (seizoen 1)


11 januari
Boy Swallows Universe (seizoen 1)
Champion (seizoen 1)
Killer Soup (seizoen 1)
Sonic Prime (seizoen 3)


12 januari
Love is Blind: Sweden (seizoen 1 - aflevering 1-4)
My Demon (seizoen 1 - aflevering 13)


13 januari
My Demon (seizoen 1 - aflevering 14)
Welcome to Samdalri (seizoen 1 - aflevering 13)


14 januari
Welcome to Samdalri (seizoen 1 - aflevering 14)

15 januari
Maboroshi (seizoen 1)

17 januari
Ponto Final (seizoen 1)

18 januari
Kübra (seizoen 1)

19 januari
Love is Blind: Sweden (seizoen 1 - aflevering 5-8)
Love on the Spectrum U.S. (seizoen 2)
My Demon (seizoen 1 - aflevering 15)


20 januari
My Demon (seizoen 1 - aflevering 16)
Sejak (seizoen 1)
Welcome to Samdalri (seizoen 1 - aflevering 15)


21 januari
Welcome to Samdalri (seizoen 1 - aflevering 16)

22 januari
Not Quite Narwhal (seizoen 2)

24 januari
Queer Eye (seizoen 8)
Six Nations: Full Contact (seizoen 1)


25 januari
Griselda (seizoen 1)
Masters of the Universe: Revolution (seizoen 1)


26 januari
Love is Blind: Sweden (seizoen 1 - aflevering 9)

27 januari
Doctor Slump (seizoen 1)

31 januari
Alexander the Great (seizoen 1)
Baby Bandito (seizoen 1)
The Seven Deadly Sins: Four Knights of the Apocalypse (seizoen 1)



Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stoere 'Reacher'-ster onthult hoe hij zelf vroeger enorm gepest werd
Series / Nieuws

Stoere 'Reacher'-ster onthult hoe hij zelf vroeger enorm gepest werd

Wat een verschil een mens kan doormaken tussen de middelbare school en nu.

Een gevestigde acteur, en een enorme kleerkast is hoe acteur Alan Ritchson inmiddels omschreven zou kunnen worden. Opmerkelijk genoeg was hij op de middelbare school bepaald niet het type dat hij nu is.

Onlangs onthulde de hoofdrolspeler van Prime Video's Reacher dat hij zelf vroeger flink gepest werd en onlangs zijn vroegere pestkop weer tegenkwam die hem om een selfie kwam vragen. Het was voor hem maar een vreemde gewaarwording.

Van afgunst tot waardering


De persoon in kwestie was van de gehate pestkop veranderd in een bewonderaar van het werk van Ritchson, zich niet bewust van het leed dat hij de Reacher-ster had aangedaan. Ritchson vertelde in een interview over het voorval:

"Voordat we Florida verlieten, liep ik een van de jongens tegen het lijf die me vroeger op de middelbare school had gepest. Hij wilde een selfie. Ik stemde graag in, maar het voelde vreemd. Hij was vergeten wat hij had gedaan, maar ik niet."

Nu nog eens stoer doen


Het is opmerkelijk te noemen dat iemand een persoon als Ritchson zou hebben gepest, gezien het fysieke voorkomen van de acteur. Ritchson vertelt dat hij lang niet altijd zo geweest is. Hij groeide op in het stadje Niceville in Florida waar hij maar een onhandige en artistieke tiener was die moeilijk door het ruige leven van de middelbare school heen kwam.



Kijk alle afleveringen van Reacher op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online waaronder het hilarische 'Last One Laughing Nederland'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online waaronder het hilarische 'Last One Laughing Nederland'

Kijk deze week naar flinke actie, spannende thrillers of louter hilariteit op Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


LOL: Last One Laughing Nederland


Verschijnt op: Woensdag 3 januari | Release: Seizoen 2 - aflevering 3 | Genre: Komedie | Kijk op: Prime Video

Na het succes van seizoen 1, presenteren Philippe Geubels en Jeroom Snelders LOL - "Last One Laughing" seizoen 2. Tien Nederlandse top-comedians gaan met elkaar de strijd aan. Arjan Ederveen, Rick Paul van Mulligen, Jelka van Houten, Bram Krikke, Soumaya Ahouaoui, Leo Alkemade, Ruben van der Meer, Rayen Panday, Anniek Pheifer en Nabil Aoulad Ayad. Wie bemachtigt de titel 'last one laughing'?




Coach Prime


Verschijnt op: Donderdag 4 januari | Release: Seizoen 2 - aflevering 6 | Genre: Documentaire / Sport | Kijk op: Prime Video

In jaar 3 bij Jackson State maakt Deion Sanders samen met zijn team een seizoen mee vol dramatiek, waaronder een watercrisis, blessures en hooggespannen verwachtingen voor het footballteam.




Reacher


Verschijnt op: Vrijdag 5 januari | Release: Seizoen 2 - aflevering 6 | Genre: Actie / Misdaad / Drama | Kijk op: Prime Video

Wanneer militair politieagent te ruste Jack Reacher gearresteerd wordt voor een moord die hij niet gepleegd heeft, belandt hij in een complot vol corrupte agenten, dubieuze zakenlieden en samenzwerende politici. Met enkel z'n vernuft moet hij ontdekken wat er aan de hand is in Margrave, Georgia. Dit eerste seizoen is gebaseerd op internationale bestseller Jachtveld van Lee Child.




Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

5 januari: James May: Our Man in… (seizoen 3) - Documentaire / Avontuur / Komedie - James May begint aan een opmerkelijke reis door verschillende landen om bezienswaardigheden bezoeken, de lokale bevolking ontmoeten en allerlei plaatselijke gerechten te eten om de mensen aldaar echt te leren kennen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen