search
Meesterbrein Sherlock keert op een verrassende manier terug op BBC
Series / Nieuws

Meesterbrein Sherlock keert op een verrassende manier terug op BBC

Het lijkt erop dat de bedenker van de serie nog geen afscheid kan nemen van het personage.

BBC's Sherlock is misschien wel een van de meest geliefde adaptaties van het verhaal over meesterbrein Sherlock Holmes. Mark Gatiss, medebedenker van de serie, is voor één keer teruggegaan naar de wereld van schrijver Arthur Conan Doyle.

Voor de jaarlijkse spookverhalen rondom de Kerst schreef Gatiss voor de BBC een nieuwe bewerking van Conan Doyle's Lot No. 249 met Kit Harington en Freddie Fox in de hoofdrollen, en met een opmerkelijke cameo die in het oorspronkelijke verhaal niet voorkomt.

Terugkeer van Sherlock


Gatiss besloot namelijk om de geliefde rechercheur een cameo te geven in Lot No. 249. In de versie van Gatiss wordt een predikant uit het oorspronkelijke verhaal, een vriend van Abercrombie Smith (Harington), vervangen door een pijprokende "consultant" die praat over verhuizen naar Baker Street in Londen.

In een interview vertelt Gatiss over de Sherlock-cameo: "Ik kon het gewoon niet weerstaan. In het verhaal heet zijn vriend dominee Plumtree Peterson, en met zo'n naam belooft het niet veel en doet dan ook niet echt veel en opeens had ik een veel beter idee!"

Komt er een Sherlock seizoen 5?


BBC's Sherlock, met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol en Martin Freeman als John Watson, eindigde na het vierde seizoen in 2017, en er zijn geen plannen voor een terugkeer. Echter onthulde Steven Moffat, medebedenker van Sherlock, onlangs dat hij zou terugkeren naar de serie als de cast dat ook deed.



Voorlopig hebben zowel Cumberbatch als Freeman het veel te druk voor een vijfde seizoen. Kijk desalniettemin alle afleveringen van Sherlock op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen