search

Ons nieuws van dinsdag 2 januari 2024

Winter vol Liefde: Benjamin gaat wel heel gretig in op voorstel Joshua

Winter vol Liefde: Benjamin gaat wel heel gretig in op voorstel Joshua

Winter vol Liefde-koppel Benjamin en Joshua geven elkaar de ruimte

Bas de Kramer
Winter vol Liefde-deelnemer Benjamin heeft de nodige kandidaten uitgenodigd om hem op te komen zoeken in het mooie wintersportplaatsje Belalp in Zwitserland. SerieTotaal volgt Winter vol Liefde op de voet en houd je op de hoogte van het liefdesleven van de kandidaten.

In Belalp is Joshua alweer druk bezig om zijn territorium af te bakenen. Hij vertelt de nieuwe kandidaat Olivier Bas over zijn date met Benjamin, waarbij ze met een vliegtuig over de bergen hebben gevlogen. Moeilijk om te overtreffen natuurlijk, en zowel Olivier als Benjamin beginnen zich wat te irriteren aan de aanwezigheid van Joshua.

Claim


Joshua lijkt Benjamin erg te claimen en hij vermoedt dat Benjamin hier niet zo enthousiast op reageert vanwege een ochtendhumeur of een kater. Heeft hij dan echt niet door dat hij zich behoorlijk in Benjamins' irritatiezone bevindt?

Joshua blijkt dit uiteindelijk toch net op tijd door te hebben. Tijdens een ingelast gesprek geeft hij aan Benjamin echt leuk te vinden en dat hij daarom bereid is hem de ruimte te geven om echt te onderzoeken wat hij van de overige kandidaten vindt. Benjamin vindt dit gelijk een prima idee en dus vertrekt Joshua (tijdelijk?) uit Belalp.

Angst


Benjamin heeft last van bindingsangst en Joshua van verlatingsangst. Benjamin lijkt wel heel erg opgelucht door het vertrek van Joshua. Gaan de twee heren elkaar op deze wijze toch nog vinden in de liefde? Kijk Winter vol Liefde op Videoland of gewoon op RTL 4.

Foto: RTL
'Harry Potter'-remake: Verwachte wachttijd van een decennium voor ultieme serie hoogtepunten

'Harry Potter'-remake: Verwachte wachttijd van een decennium voor ultieme serie hoogtepunten

Fans van Harry Potter zullen zeker 10 jaar moeten wachten totdat ze hun favoriete momenten kunnen bekijken in de nieuwe serie.

Adriënne Koolen
Niet iedereen is even enthousiast over de remake van de iconische Harry Potter-films. Waar wel iedereen naar uitkijkt, is de verfilming van alle momenten die niet in de films zaten. Het zal helaas nog even duren voordat de serie haar vruchten afwerpt.

In april 2023 is de remake van de films aangekondigd en het is bekend dat de serie boekgetrouw zal zijn. Dit betekent dat er een grotere kans is dat alle speciale momenten uit de boeken verfilmd kunnen worden.

Veranderingen


Elk seizoen zal focussen op 1 boek, maar helaas zal het nog wel even duren voordat seizoen 1 in première gaat. En daarna zal het nog zeker jaren duren voordat fans hun favoriete momenten kunnen zien.

De eerste paar films waren redelijk trouw aan de boeken, maar later werden er grote veranderingen aangebracht. De eerste paar seizoenen van de nieuwe remake zullen dus ook niet zo heel anders of veel specialer zijn dan de films.

De laatste films


Vanaf de derde film zijn er grote veranderingen aangebracht, maar fans willen vooral een nieuwe versie van Harry Potter and the Half-Blood Prince en Harry Potter and the Deathly Hallows zien.Bij HBO duurt het altijd lang voordat een seizoen in première gaat en naar verwachting zal het nog zeker 10 jaar duren voordat de laatste twee seizoenen zullen uitkomen.

De planning


HBO heeft een tienjarenplan aangekondigd. Dit plan betekent niet automatisch dat er 10 seizoenen gemaakt zullen worden.

Bekijk op instagram


Het kan zijn dat de laatste seizoenen opgedeeld worden, of dat er meer tijd zit tussen de seizoenen. Hoe dan ook, dit betekent dat het nog lang zal duren voordat fans hun favoriete momenten kunnen zien.
Winter vol Liefde: Benjamin al hoteldebotel?

Winter vol Liefde: Benjamin al hoteldebotel?

Is Benjamin nu al helemaal verliefd in 'Winter Vol Liefde'?

Bas de Kramer
Winter vol Liefde-deelnemer Benjamin heeft de nodige kandidaten uitgenodigd om hem op te komen zoeken in het mooie wintersportplaatsje Belalp in Zwitserland. SerieTotaal volgt Winter vol Liefde op de voet en houd je op de hoogte van het liefdesleven van de kandidaten.

Benjamin heeft inmiddels twee mogelijke liefdes in zijn huis: de knappe Amsterdamse Joshua en de pas gearriveerde jeugdzorgwerker Jeroen. Joshua staat er goed op bij Benjamin, dus het is voor Jeroen bijna onmogelijk Benjamin nog voor zich te winnen.

BBQ


Jeroen waagt een dappere poging door het organiseren van een buiten BBQ. Benjamin vindt de BBQ best oke, hoewel Jeroens' koude worst weinig indruk op hem maakt. De volgende ochtend besluit Benjamin Jeroen maar naar huis toe te sturen. Benjamin wil namelijk nader onderzoeken of er sprake is van een mogelijke toekomst met Joshua en kan daar eigenlijk geen derde kandidaat bij gebruiken.

Benjamin en Joshua blijken ondertussen al een kus te hebben gedeeld tijdens een sneeuwwandeling en de twee worden nu ook voor de camera's steeds handtastelijker. Als Joshua geconfronteerd wordt met het feit dat Jeroen al naar huis is gestuurd, is hij daarover enerzijds blij (want meer kansen voor hem) maar geeft hij aan dat hij een volgende keer wel graag even geïnformeerd wordt, zodat hij even netjes afscheid kan nemen.

Samen slapen?


Benjamin lijkt deze suggestie in de wind te slaan, "het is toch mijn proces?". Na het vertrek van Jeroen mag Joshua weer bij Benjamin in het chalet slapen. De twee laten in het midden waar Joshua precies slaapt, maar hinten beiden op een nacht vol romantiek.

Hoe zal dit liefdesavontuur zich verder ontwikkelen? Kijk Winter vol Liefde op Videoland of gewoon op RTL 4.

Foto: RTL
Bekendste gezicht keert toch terug in nieuw seizoen 'Grey's Anatomy'

Bekendste gezicht keert toch terug in nieuw seizoen 'Grey's Anatomy'

Ellen Pompeo heeft toch een rol in het 20e seizoen van 'Grey's Anatomy'

Bas de Kramer
De absolute ster van ziekenhuisdrama 'Grey's Anatomy' is natuurlijk Meredith Grey, gespeeld door Ellen Pompeo. Pompeo liet in het recente verleden de rol van Meredith echt wel zat te zijn en voegde daaraan toe het lastig te vinden de serie te verlaten omdat de ziekenhuisserie zonder haar sowieso meteen zou ophouden te bestaan.

De makers van de serie verrasten ons echter allemaal door doodleuk door te gaan met de serie zonder de hoofdrolspeelster. Het nieuws dat Ellen Pompeo in het twintigste seizoen niet meer tot de vaste cast zou behoren was inmiddels dan ook geen verrassing meer. Dat zij gewoon weer opduikt in de teaser van het 20e seizoen is dat wel.

Pompeo


Ellen Pompeo verdwijnt dus gelukkig niet helemaal uit Grey’s Anatomy. In een eerste korte teaser voor het nieuwe, twintigste seizoen van de ziekenhuisserie is ze namelijk toch kort te zien als Meredith Grey. Haar rol zal wel veel kleiner zijn dan in de vorige seizoenen. Pompeo blijft wel nadrukkelijk betrokken bij de serie, zo is ze niet alleen als producer aan de serie verbonden, maar zal ze ook nog steeds de voice-over verzorgen.

Het twintigste seizoen zal in de Verenigde Staten van start gaan op 14 maart 2024 op ABC. De verwachting is dat de serie vervolgens spoedig daarna te streamen zal zijn in Europa.Kijk de eerste 19 seizoenen hier op Disney+.
Netflix weigert de volgende serie van de bedenker van 'The Queen’s Gambit'

Netflix weigert de volgende serie van de bedenker van 'The Queen’s Gambit'

Je zou toch denken dat iemand met zo'n staat van dienst meer voor Netflix kan betekenen.

Glenn Walsh
Toen in oktober 2020 de serie The Queen's Gambit van maker Scott Frank uitkwam, sloeg het in als een bom en werd het met prijzen overladen. Opmerkelijk genoeg besloot Netflix om een serie van dezelfde maker compleet te weigeren.

Frank heeft zichzelf inmiddels niet alleen gevestigd als gevestigd scenarioschrijver, maar ook als schrijver en regisseur van twee geprezen Netflix-miniseries. De western Godless werd goed ontvangen, en het met prijzen overladen The Queen's Gambit groeide uit tot een cultureel fenomeen en lanceerde de carrière van de opkomende actrice Anya Taylor-Joy.

Netflix zegt nee


Ondanks het succes van The Queen's Gambit onthulde Frank onlangs dat Netflix drie van zijn voorgestelde vervolgprojecten afwees, waaronder een samenwerking met Taylor-Joy. Een van deze projecten zou gebaseerd zijn op Vladimir Nabokovs roman uit 1938 getiteld Laughter in the Dark.

Dit verhaal wordt beschouwd als de voorloper van het controversiële Lolita en vertelt het verhaal over een kunstcriticus van middelbare leeftijd die geobsedeerd raakt door een 17-jarig meisje. Frank wilde het als een volwaardige film noir presenteren, gezien vanuit het perspectief van het traditionele noir-personage.

Desondanks een goede samenwerking


Franks volgende project is de aankomende serie Monsieur Spade met Clive Owen, die deze maand wordt uitgebracht. Ondanks de afwijzing werken Frank en Netflix opnieuw samen aan een project: een bewerking van de misdaadroman Department Q van de Deense auteur Jussi Adler-Olsen, dat naar verwachting zijn volgende grote project zal zijn.Kijk nog eens alle afleveringen van The Queen's Gambit op Netflix.
Binnenkort start 'Heel Holland Bakt' weer: alle bakkers klaar?

Binnenkort start 'Heel Holland Bakt' weer: alle bakkers klaar?

Na de winst van Mercedes in 2023 staan er weer tien nieuwe thuisbakkers klaar.

Bram de Groot
Op de Instagram-pagina van Heel Holland Bakt valt de volgende tekst te lezen: "Bakkers klaar?! Grammen maar!" Het is uiteraard de uitspraak van André van Duin in de populaire tv-show. Binnenkort start weer een nieuw seizoen vol bakuitdagingen.

Heel Holland Bakt duikt zijn elfde seizoen in en we gaan daarin uiteraard weer op zoek naar de beste thuisbakker van Nederland. Iedere aflevering zitten er miljoenen mensen voor de buis. Naar de finale-aflevering van 2023 keken maar liefst 3,1 miljoen bakfans.

Tien deelnemers


Ook in het nieuwe seizoen zijn er weer tien deelnemers die hun bakkunsten laten zien en hun baksels laten proeven door de vakkundige jury. Van Duin is weer aanwezig en aan zijn zijde zie je weer patissier Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden.

Vorig jaar was Mercedes de winnares, en dat was voor velen een enorme verrassing. Ze won van de andere finalisten Amel, Zineb en Jan die uiteraard ook stuk voor stuk prima kunnen bakken.

Alle bakkers


Wil je alle bakkers nog eens terugzien, dan kan dat op de website van de show. Het nieuwe seizoen start op zondag 28 januari om 20.25 uur op NPO 1. Je kunt Heel Holland Bakt ook kijken op NPO Start & Plus.

Bekijk op instagram


Foto: Elvin Boer
Eerste beelden uit seizoen drie van Marvels nieuwste successerie op Disney+

Eerste beelden uit seizoen drie van Marvels nieuwste successerie op Disney+

De alternatieve avonturen van de Marvel-helden zijn nog lang niet ten einde.

Tom Veldman
Voor Marvel-fans eindigde 2023 met de laatste episodes van seizoen 2 van What If...?. Met een nieuw jaar komt natuurlijk de kans om vooruit te kijken, en dat doet Marvel dan ook.

In de animatieserie What If...? wordt bekeken wat er was gebeurd als klassieke momenten uit de Marvel-verhalen anders waren gelopen. Voor seizoen 3 geeft Marvel fans alvast een smakelijk voorproefje van wat komen gaat.

Sneak peek


In een gloednieuwe clip zien we oude bekenden Winter Soldier en Red Guardian in actie. Nadat een politiecontrole uit de hand loopt volgt een spectaculaire auto-achtervolging.

Vooralsnog hebben we geen releasedatum voor seizoen 3 van What If...?. Maar het jaar is nog lang, dus wie weet gaan we in 2024 nog zien hoe het afloopt met het avontuur van Winter Soldier en Red Guardian.

Disney+


In afwachting van de release van seizoen 3 kijk je de eerste twee seizoenen van What If...? op Disney+.

Nieuwe details over tweede seizoen grote Prime Video-serie

Nieuwe details over tweede seizoen grote Prime Video-serie

Josh Brolin beloofde al dat het tweede seizoen van Outer Range heel anders wordt, maar wanneer verschijnen de nieuwe afleveringen eigenlijk?

Zilko Tarici
Het is alweer een jaar geleden dat werd aangekondigd dat Prime Video-serie Outer Range officieel een tweede seizoen krijgt, maar nu is er eindelijk een grote update over wat we kunnen verwachten.

Volgens TVLine zijn de opnames van het tweede seizoen voltooid en moeten de resulterende afleveringen ergens in 2024 te streamen zijn.

Mix van genres


Een release in 2024 werd ook al bevestigd door de recente 'Whats Coming to Prime Video in 2024'-video die onlangs door de streamer online werd gezet.

Outer Range debuteerde in 2022 op Prime Video en is neo-westernserie met scifi-elementen. De hoofdrollen worden gespeeld door Josh Brolin, Imogen Poots en Will Patton.

Mysterieus zwart gat


In de serie volgen we Royal Abbott (Brolin), een ranger in Wyoming die zijn land en familie probeert te beschermen wanneer hij op zijn land een mysterieus zwart gat ontdekt.Niet alleen hebben de Abbotts te kampen met de verdwijning van hun schoondochter Rebecca, maar krijgen ze ook te maken met de rivaliserende Tillerson-familie, die hun land wil opkopen.

Nieuwe richting


In april 2023 liet Brolin al weten dat de makers van seizoen 2 van Outer Range een andere richting op willen gaan met de nieuwe afleveringen.

Aldus Brolin:
"We gaan een andere richting op. Het is een veranderende wereld en we moeten daar gevoelig voor zijn."

Het is nog onduidelijk wat de exacte releasedatum van Outer Range seizoen 2 is.
Meesterbrein Sherlock keert op een verrassende manier terug op BBC

Meesterbrein Sherlock keert op een verrassende manier terug op BBC

Het lijkt erop dat de bedenker van de serie nog geen afscheid kan nemen van het personage.

Glenn Walsh
BBC's Sherlock is misschien wel een van de meest geliefde adaptaties van het verhaal over meesterbrein Sherlock Holmes. Mark Gatiss, medebedenker van de serie, is voor één keer teruggegaan naar de wereld van schrijver Arthur Conan Doyle.

Voor de jaarlijkse spookverhalen rondom de Kerst schreef Gatiss voor de BBC een nieuwe bewerking van Conan Doyle's Lot No. 249 met Kit Harington en Freddie Fox in de hoofdrollen, en met een opmerkelijke cameo die in het oorspronkelijke verhaal niet voorkomt.

Terugkeer van Sherlock


Gatiss besloot namelijk om de geliefde rechercheur een cameo te geven in Lot No. 249. In de versie van Gatiss wordt een predikant uit het oorspronkelijke verhaal, een vriend van Abercrombie Smith (Harington), vervangen door een pijprokende "consultant" die praat over verhuizen naar Baker Street in Londen.

In een interview vertelt Gatiss over de Sherlock-cameo: "Ik kon het gewoon niet weerstaan. In het verhaal heet zijn vriend dominee Plumtree Peterson, en met zo'n naam belooft het niet veel en doet dan ook niet echt veel en opeens had ik een veel beter idee!"

Komt er een Sherlock seizoen 5?


BBC's Sherlock, met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol en Martin Freeman als John Watson, eindigde na het vierde seizoen in 2017, en er zijn geen plannen voor een terugkeer. Echter onthulde Steven Moffat, medebedenker van Sherlock, onlangs dat hij zou terugkeren naar de serie als de cast dat ook deed.Voorlopig hebben zowel Cumberbatch als Freeman het veel te druk voor een vijfde seizoen. Kijk desalniettemin alle afleveringen van Sherlock op Disney+.
Dit is de beste Netflix-film van het jaar 2023 volgens Rotten Tomatoes

Dit is de beste Netflix-film van het jaar 2023 volgens Rotten Tomatoes

Veel mooie films in de lijst van Rotten Tomatoes, met op plaats 29 de eerste Netflix Original.

Bram de Groot
De jaarlijstjes worden weer opgemaakt en op Rotten Tomatoes staat doorlopend het lijstje met beste films van het lopende jaar. Nu het 31 december is kunnen we ook zien welke Netflix Original het beste is ontvangen.

Op Rotten Tomatoes scoren jaarlijks slechts enkele films het volle pond. Bovenaan de lijst staat dit jaar de anime The First Slam Dunk, met als enige film dit jaar de volle 100 procent.

Beste Netflix-film


De beste Netflix Original in de lijst is The Wonderful Story of Henry Sugar de korte film van regisseur Wes Anderson. Na 92 recensies staat de komedie op een mooie 96 procent, met een 8,4/10 als gemiddelde beoordeling. Hiermee staat de film op plaats 29 in de lijst van Rotten Tomatoes.

De film gaat over Henry Sugar (Benedict Cumberbatch), een rijke man. Hij besluit een buitengewone uitdaging aan te gaan: hij wil een indrukwekkende vaardigheid onder de knie krijgen om vals te spelen tijdens het gokken.

Kort


De film duurt overigens slechts 39 minuten, dus je bent er redelijk snel klaar mee. Andere rollen komen van Ralph Fiennes als Roald Dahl / The Policeman, Dev Patel als Dr. Chatterjee / John Winston en Ben Kingsley als Imdad Khan / The Dealer.Wil je The Wonderful Story of Henry Sugar of Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier graag kijken, dan vind je de film uiteraard gewoon op Netflix.