search
Dit is de beste Netflix-film van het jaar 2023 volgens Rotten Tomatoes

Dit is de beste Netflix-film van het jaar 2023 volgens Rotten Tomatoes

Veel mooie films in de lijst van Rotten Tomatoes, met op plaats 29 de eerste Netflix Original.

Bram de Groot
De jaarlijstjes worden weer opgemaakt en op Rotten Tomatoes staat doorlopend het lijstje met beste films van het lopende jaar. Nu het 31 december is kunnen we ook zien welke Netflix Original het beste is ontvangen.

Op Rotten Tomatoes scoren jaarlijks slechts enkele films het volle pond. Bovenaan de lijst staat dit jaar de anime The First Slam Dunk, met als enige film dit jaar de volle 100 procent.

Beste Netflix-film


De beste Netflix Original in de lijst is The Wonderful Story of Henry Sugar de korte film van regisseur Wes Anderson. Na 92 recensies staat de komedie op een mooie 96 procent, met een 8,4/10 als gemiddelde beoordeling. Hiermee staat de film op plaats 29 in de lijst van Rotten Tomatoes.

De film gaat over Henry Sugar (Benedict Cumberbatch), een rijke man. Hij besluit een buitengewone uitdaging aan te gaan: hij wil een indrukwekkende vaardigheid onder de knie krijgen om vals te spelen tijdens het gokken.

Kort


De film duurt overigens slechts 39 minuten, dus je bent er redelijk snel klaar mee. Andere rollen komen van Ralph Fiennes als Roald Dahl / The Policeman, Dev Patel als Dr. Chatterjee / John Winston en Ben Kingsley als Imdad Khan / The Dealer.Wil je The Wonderful Story of Henry Sugar of Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier graag kijken, dan vind je de film uiteraard gewoon op Netflix.

Aanbevolen artikelen