search
10 jaar geleden was David Tennant's recente terugkeer naar 'Doctor Who' al bekend
Series / Nieuws

10 jaar geleden was David Tennant's recente terugkeer naar 'Doctor Who' al bekend

Iedereen was compleet verrast door de terugkeer van David Tennant, maar eigenlijk was dit al 10 jaar bekend.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het was voor iedereen een verrassing toen bekend werd gemaakt dat David Tennant terug zou keren naar Doctor Who. Eigenlijk was het helemaal geen verrassing, want de 50-jarige jubileumspecial had zijn terugkeer 10 jaar geleden al voorspeld.

David Tennant speelde de tiende Doctor en was ongelofelijk geliefd bij fans. Zijn Doctor heeft er dan ook voor gezorgd dat Doctor Who een niet eerder geëvenaarde populariteit kreeg. Fans waren zo gehecht aan Tennant en zijn Doctor, dat zijn vertrek zwaar was voor velen.

Tennant keert terug


10 jaar geleden keerde Tennant terug voor de speciale jubileumaflevering, The Day of the Doctor. Daar speelde hij samen met Matt Smith’s elfde Doctor. De hele aflevering was geweldig, maar één scène voorspelde Tennant’s recente terugkeer.

In de aflevering gingen de Doctors naar het National Gallery-museum in Londen om zo te voorkomen dat Zygons naar de moderne tijd zou komen. De museumconservator werd gespeeld door Tom Baker, de vierde Doctor.

Voorspelling


In één scène praat de conservator met de Elfde Doctor en doet hij een brutale voorspelling. Volgens hem zal de Doctor regenereren in eerdere incarnaties en "oude favorieten". Eerst werd gedacht dat deze uitspraak gewoon een leuke manier was om Baker een rol te geven in de jubileumspecial.



Nu is duidelijk dat er een diepere boodschap achter deze opmerking zat. Het ging namelijk over niemand minder dan David Tennant, de ultieme favoriet.

Te streamen op Prime Video


Stream Doctor Who op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen