search
De ultieme spin-off: deze serie verslaat verrassend genoeg de originele serie

De ultieme spin-off: deze serie verslaat verrassend genoeg de originele serie

Deze spin-off is zo goed dat deze de originele serie overtreft in populariteit.

Adriënne Koolen
Vaak zijn series zo populair dat fans meer willen: meer verhalen, meer actie, meer diepgang, meer romantiek, noem het maar op. Er wordt dan soms gekozen om een spin-off te maken die over bekende personages gaat.

De spin-off moet ervoor zorgen dat er meer tijd vrijgemaakt wordt voor alle verhalen die nog verteld moeten worden. Soms vliegt de spin-off de originele serie voorbij in populariteit en dat is precies wat er gebeurde met Breaking Bad.

De spin-off


De originele serie was duister en intens en vertelde het verhaal van de metamorfose van Walter White. Hij was een scheikundeleraar, maar dealde tegelijk ook drugs. De spin-off, Better Call Saul, was eigenlijk heel anders dan Breaking Bad.

De spin-off ging over een advocaat met een moreel grijs karakter die langzaam maar zeker veranderde in zijn alter ego, Saul Goodman. De reden dat fans zo van de spin-off houden, zijn de karakterontwikkelingen van de personages. Op dat punt overtreft de spin-off namelijk de originele serie.

Heel populair


Breaking Bad was uiteraard heel erg populair, maar Better Call Saul kreeg meer positieve reacties en betere scores. Op het moment van schrijven heeft de spin-off zelfs een score van 98% op Rotten Tomatoes!Stream Better Call Saul op Netflix.

Aanbevolen artikelen