search
'Tyrion Lannister' stelde keiharde en ongewone eis voordat hij ja zei tegen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

'Tyrion Lannister' stelde keiharde en ongewone eis voordat hij ja zei tegen 'Game of Thrones'

Peter Dinklage speelde de rol van Tyrion Lannister subliem in 'Game of Thrones'. Hij nam de rol echter niemand zomaar aan.

Peter Dinklage is zeer bekend geworden door zijn rol in de fantasyserie Game of Thrones. Voordat hij aan deze rol begon, stelde hij wel een unieke eis en nam hij de rol niet zomaar aan.

Dinklage had eerder al een rol gehad in The Chronicles of Narnia: Prince Caspian. Hij vertolkte daarin de dwerg Trumpkin met zijn baard en puntige schoenen. Dinklage vond dat achteraf bezien wel erg stereo-typerend voor iemand met zijn kleine postuur.

Cliché


Dinklage omschreef zijn rol in Chronicles of Narnia achteraf als "een aangename maar tamelijk ongemakkelijke ervaring". Daarom stelde hij als voorwaarde voor zijn deelname aan Game of Thrones de noodzaak om af te wijken van de dwergclichés.

Dinklage wees de showrunners David Benioff en D. B. Weiss op de gebruikelijke kledingconventies en uitte teleurstelling over grappen zoals dwergwerpen in diverse films. Hij wilde graag een subtielere en levensechtere versie op het scherm laten zien.

Overtuigend


Nou, we kunnen wel stellen dat dat gelukt is. Tyrion Lannister werd misschien wel het populairste personage van de serie. Hij wordt vooral herinnerd om zijn overtuigingskracht, slimheid en sluwheid en niet om zijn geringe lengte. Precies zoal Dinklage dat voor ogen had.



Kijk deze serie op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen