search
De briljante openingsscène van 'The Last of Us' krijgt lovende woorden van expert
Series / Nieuws

De briljante openingsscène van 'The Last of Us' krijgt lovende woorden van expert

Deze wetenschapper is vol lof over 'The Last of Us' en de wetenschappelijke insteek ervan.

Van een post-apocalyptische zombie-serie verwacht je niet dat er complimenten komen van een wetenschapper hoe goed het allemaal klopt. Toch is dat wat onlangs gebeurde.

Tara Smith is epidemioloog aan Kent State University en was zeer te spreken over de openingsscène van The Last of Us. Hierin wordt een fictief programma op tv vertoond waarin een wetenschapper (John Hannah) de klimaatverandering koppelt aan een verhoogd risicio op epidemieën.

Colleges


Dit idee klopt in principe, geeft de wetenschapper aan aan National Geographic. Smith: "De scène is wetenschappelijk rigoreus. Deze clip gebruik ik in mijn colleges over infectieziektes"

Als gevolg van klimaatverandering passen schimmels zich aan. Hierdoor wordt het risico op nieuwe besmettelijke ziektes groter, waaronder ziektes die veroorzaakt worden door schimmels.

Zombies


In The Last of Us verandert een bepaalde schimmel de slachtoffers in zombies, wat overduidelijk niks met wetenschap van doen heeft. In de woorden van Smith: "De wetenschap eindigt bij de zombies". De serie is duidelijk fictie maar valt dus te herleiden tot verschijnselen in de realiteit.



The Last of Us seizoen 2 wordt in 2025 verwacht. Kijk ondertussen The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen