search
Deze 'Star Wars'-serie deed iets dat George Lucas absoluut niet wilde, toch gebeurde het
Series / Nieuws

Deze 'Star Wars'-serie deed iets dat George Lucas absoluut niet wilde, toch gebeurde het

George Lucas had een uitgesproken visie wat dit onderdeel betreft.

Disney heeft in de afgelopen jaren de nodige spin-offs van Star Wars op het scherm gebracht. In een bepaalde serie gingen de makers echter tegen de uitdrukkelijke wensen van George Lucas zelf in.

We hebben het natuurlijk over het verschijnen van Qui-Gon Jinns (Liam Neeson) Force-geest. Lucas had eerder al duidelijk gemaakt dat Qui-Gon niet over de benodigde vaardigheden beschikt om in die hoedanigheid te verschijnen.

Zichtbaar


Lucas gaf in The Art of Star Wars: Revenge of the Sith het volgende aan: "We krijgen Qui-Gon niet te zien [in 'Revenge of the Sith']. Zo ver is hij niet gevorderd".

Obi-Wans (Ewan McGregor) mentor is in staat om via de Force met hem te communiceren en Obi-Wan op die manier te blijven begeleiden. Verder dan dat reiken zijn vermogens niet.

Feest op Endor


Het is om die reden logisch dat Qui-Gon niet te zien is in de oorspronkelijke trilogie. In Return of the Jedi zien we uitsluitend Yoda, Anakin Skywalker (Sebastian Shaw) en Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness) als Force-geesten verschijnen tijdens het feest op Endor.Door het tonen van Qui-Gon gaan de makers van Obi-Wan Kenobi niet alleen tegen Lucas' ideeën in. De mythologie van de wereld van Star Wars wordt hiermee ook nog eens opgeschud. Qui-Gons verschijning in Obi-Wan Kenobi heeft dus de nodige vragen opgeworpen wat de continuïteit van het overkoepelende verhaal betreft.

Waar te zien?


Kijk Obi-Wan Kenobi op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen