search
'Game of Thrones': De keerzijde van de roem voor acteurs na het spelen van een schurk
Series / Nieuws

'Game of Thrones': De keerzijde van de roem voor acteurs na het spelen van een schurk

Sommige acteurs kunnen last krijgen van typecasting na het spelen van een indrukwekkende rol.

Het maakte hem in korte tijd wereldberoemd als de ultieme slechterik: de Welshe acteur Iwan Rheon maakte in HBO's hitserie Game of Thrones furore als de sadistische Ramsay Bolton, maar dat heeft volgens hem wel rollen gekost.

Het spelen van de gehate Ramsay Bolton leidde tot typecasting, waardoor Rheon beperkt werd in zijn mogelijkheden om verschillende personages te vertolken. Het weerhield hem ervan om de rol van een "aardige kerel" te spelen, wat hij graag wilde na zijn vertrek uit Game of Thrones.

Weerzinwekkend personage


Misschien heeft Rheon het personage wel iets te goed gespeeld. Zijn rol in het martelen en verminken van Theon Greyjoy (Alfie Allen) en het psychologisch misbruiken van Sansa Stark (Sophie Turner) maakten hem een van de meest gevreesde personages in de serie.

Rheon vertelde zelf: "Vanwege de grootte van de serie heeft het enorm veel voor mijn carrière gedaan, maar het bracht ook beperkingen met zich mee. Ik kreeg nooit de rol van goedzak aangeboden en ik vroeg me constant af 'Kan ik een keer een aardige gozer spelen alsjeblieft?"

Wellicht verandering in zicht


Gelukkig begon Rheon recentelijk zijn schurken-imago te doorbreken met rollen als die van Mick Mars in The Dirt en andere diverse projecten. Zijn optredens als Adolf Hitler in Urban Myths en als de slechterik in Marvel's Inhumans-series markeerden een keerpunt.



Veel fans zien hem echter gewoon graag als de slechterik Ramsay Bolton. Kijk nog eens alle afleveringen van Game of Thrones op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen