search

Ons nieuws van vrijdag 5 januari 2024

Opvallend: Marvel komt dit jaar met meer tv-series dan bioscoopfilms
Series / Nieuws

Opvallend: Marvel komt dit jaar met meer tv-series dan bioscoopfilms

Wie zin had om naar veel Marvel-films te gaan in 2024 heeft helaas pech, dit jaar komen er vooral series uit.

Een nieuw jaar betekent nieuwe Marvel-projecten. Fans staan te trappelen om de bioscoop in te rennen voor de gloednieuwe films, maar verrassend genoeg komen er meer series uit dan bioscoopfilms.

Er komen in 2024 twee grote en langverwachte Marvel-films uit, namelijk Venom 3 en Deadpool 3. Hugh Jackman zal weer terugkeren als de iconische Wolverine en niemand minder dan Ryan Reynolds zal zijn MCU-debuut maken.

Films vs series


In de zomer zal ook Spider-Man-slechterik Kraven the Hunter zijn weg vinden naar het witte doek. Opvallend genoeg maakt Madame Web de lijst van bioscoopfilms af.

Er is echter een hele lange waslijst met nieuwe series die uitkomen in 2024. Als eerste zal Your Friendly Neighbourhood Spider-Man een nieuwe kijk geven op Spider-Man in een geanimeerde serie.

Nieuwe series


Daarnaast komen ook Echo, met Maya Lopez, Agatha: Darkhold Diaries, Eyes of Wakanda en de langverwachte X-Men ‘97 uit.In een post op Twitter legde Marvel uit dat bovengenoemde niet de enige films en series zijn die uit zullen komen in 2024. Met welke geheime projecten Marvel nog meer bezig is, is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze aangrijpende en mysterieuze 'coming-of-age'-serie zal vanaf 11 januari eindelijk te zien zijn op Netflix
Series / Nieuws

Deze aangrijpende en mysterieuze 'coming-of-age'-serie zal vanaf 11 januari eindelijk te zien zijn op Netflix

De langverwachte serie 'Boy Swallows Universe' is binnenkort eindelijk te zien op Netflix.

We hoeven nog maar heel even te wachten en dan komt op 11 januari eindelijk Boy Swallows Universe op Netflix! Deze Australische spannende dramaserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Trent Dalton.

De focus van de serie ligt op de jonge held, Eli Bell, een jongetje dat opgroeit in het Brisbane van de jaren '80. Eli wordt geconfronteerd met een wereld doordrenkt van criminaliteit en chaos. De dramatische wendingen in zijn leven beginnen wanneer hij getuige is van buitengewone gebeurtenissen die zijn kijk op de realiteit veranderen. Terwijl hij worstelt met zijn eigen identiteit en plek in deze onstuimige wereld, ontvouwt zich een episch avontuur dat zowel hartverwarmend als confronterend is.

Historie


Netflix heeft voor het eerst gesproken over de serie in maart 2022. Destijds gaven zij ook aan dat de serie al meer dan drie jaar in ontwikkeling is. Que Minh Luu, Netflix Director of Content in Australië en Nieuw-Zeeland, verklaarde in een persbericht het volgende.

"Boy Swallows Universe is echt iets bijzonders, en het is een enorm voorrecht om samen te werken met Trent Dalton, Joel Edgerton en Brouhaha Entertainment om dit authentiek iconische Australische verhaal naar Netflix te brengen. Als Australiërs weten we hoe belangrijk investeren in lokale content is. Boy Swallows Universe is een belangrijke mijlpaal in onze missie om unieke lokale verhalen te ontdekken die vreugde en verbinding brengen op onverwachte manieren bij ons publiek hier thuis en over de hele wereld."

Kijken


Wij kunnen in ieder geval niet wachten om deze nostalgische, duistere en spannende serie te gaan kijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Brothers Sun'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Brothers Sun'

Een verkenning van complexe familierelaties en de rol van loyaliteit in een actierijke misdaadserie.

Regie: Kevin Tancharoen, Viet Nguyen | Cast: Michelle Yeoh (Eileen Sun), Justin Chien (Charles Sun), Sam Song Li (Bruce Sun), Joon Lee (TK), Highdee Kuan (Alexis), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 47-69 minuten | Jaar: 2024

In The Brothers Sun volgen we de Taiwenese gangster Charles Sun naar de Verenigde Staten. Vader Sun is net neergeschoten en de dader is onbekend, waarmee het aan Charles is om zijn lieve huismoeder en onwetende broertje te beschermen. In acht nét iets te lange afleveringen zien we vervolgens familiebanden opbouwen, afbreken en veranderen. Dat alles vergezeld door creatieve gevechtsscènes en tandenknarsende humor.

The Brothers Sun is een verfrissende toevoeging aan het Netflix-aanbod, met een focus op Chinese familiewaarden. De serie wordt gedragen door Oscarwinnares Michelle Yeoh, die in deze gangsterkomedie wederom haar talent en charisma tentoonstelt. Haar personage is de drijfveer achter de emotie in het verhaal. Yeohs vertolking van een doodgewone huisvrouw evenals dodelijke leider is ongetwijfeld het hoogtepunt. Haar indrukwekkende aanwezigheid en genuanceerde vertolking, moeiteloos schakelend tussen momenten van intense actie en aangrijpende emotionele diepgang, maken zelfs de meest stille en uitgerekte scènes dragelijk.

De serie biedt een eclectische mix van humor, drama en actie, al is humor in dit geval een breed begrip. Je ziet de duidelijke pogingen tot humoristische uitspraken en verwijzingen, maar de grappen komen meer dan eens niet aan. De humor komt vooral goed tot zijn recht in de vele actie- en gevechtsscènes. De mix van elementen zorgt voor een veelzijdig verhaal dat het publiek geboeid houdt, maar tegelijkertijd snel verwarrend en onoverzichtelijk kan worden. Daarnaast is de toon van de serie niet meteen duidelijk.

Ook zijn er serieuze tempoproblemen, met onder meer een laatste aflevering die vrijwel alleen uit dialoog bestaat. Een kleine test wijst uit dat een aflevering van de serie op anderhalve keer snelheid net zo goed door kan gaan voor een normaal tempo en er is geen enkele reden dat deze serie afleveringen van meer dan een uur heeft. Een verder gevolg van die tempoproblemen zien we terug in de verhaallijnen. Ondanks de lengte voelen bepaalde subplots onderontwikkeld. Het verhaal zou baat hebben bij meer verkenning.

Visueel gezien valt de serie op door de cinematografie en actiescènes. De choreografie daarvan is minutieus uitgewerkt, met goed gebruik van de camera's om het visueel nog interessanter te maken. De levendige weergave van de criminele onderwereld voegt diepte toe aan het verhaal en dompelt kijkers onder in een wereld vol intrige en gevaar, waardoor je bijna vergeet dat je je achter de 'slechteriken' schaart.

★★★☆☆

The Brothers Sun is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Mooiste wat ik heb gezien," aldus 'Game of Thrones'-bedenker George R.R. Martin over nieuwe Netflix-serie
Series / Nieuws

"Mooiste wat ik heb gezien," aldus 'Game of Thrones'-bedenker George R.R. Martin over nieuwe Netflix-serie

De Amerikaanse schrijver is razend enthousiast over Netflix's nieuwste hit.

Het uiteinde van 2023 bracht animatie-liefhebbers Blue Eye Samurai. De Netflix-serie werd overladen met lovende kritieken. Ook George R.R. Martin sluit zich aan bij het leger aan bewonderaars.

Martin staat vooral bekend als de schrijver van A Song of Ice and Fire, de boekenserie waar Game of Thrones op gebaseerd is. De schrijver houdt echter ook enorm van animatie, zo blijkt.

Gewelddadig en emotioneel


'''Blue Eye Samurai' heeft de mooiste visuele stijl die ik ooit heb gezien,'' zei Martin op zijn persoonlijke blog. ''Het verhaal is ook geweldig. Gewelddadig, sexy en het raakt je diep. De actiesequenties zijn enorm goed, en de personages zijn goed uitgewerkt, kleurrijk, complex en realistisch.''

De schrijver legde ook nog een link met drie Game of Thrones spin-offs die in ontwikkeling zijn en ook animatieseries moeten worden. ''Ik hoop dat we die net zo mooi en pakkend kunnen maken als Blue Eye Samurai.''

Netflix


Wil je ontdekken of je het met George R.R. Martin eens bent? Bekijk dan Blue Eye Samurai op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'meest sexy vrouw van de wereld' Michelle Keegan brengt ons allemaal het hoofd op hol in Netflix-hit 'Fool Me Once'
Series / Nieuws

De 'meest sexy vrouw van de wereld' Michelle Keegan brengt ons allemaal het hoofd op hol in Netflix-hit 'Fool Me Once'

Alles over de prachtige Michelle Keegan uit Netflix-succes 'Fool Me Once'

Michelle Keegan speelt de hoofdrol in Netflix-succes Fool Me Once dat momenteel in de top 10 van de best bekeken series van de streamingsdienst staat. Keegan trekt met haar elegante voorkomen behoorlijk de aandacht van de kijkers. Wie is zij eigenlijk?

Michelle Keegan werd geboren op 3 juni 1987 en begon haar carrière in de schijnwerpers als Tina McIntyre in de Britse soapserie Coronation Street. Haar charismatische verschijning maakte veel indruk in het Verenigd Koninkrijk en maakte haar een nationale bekendheid.

Coronation Street


Na haar succes in Coronation Street, werd Michelle Keegan, met name in het Verenigd Koninkrijk zelf steeds beroemder en speelde ze bijvoorbeeld ook in de populaire serie Our Girl en films als Strangeways Here We Come.

De charmante actrice, die zowel bekend staat om haar acteertalent als om haar elegantie, heeft de harten van velen veroverd. Haar onweerstaanbare aanwezigheid voor de camera gaat hand in hand met haar vermogen om diepgaande personages tot leven te brengen.

Sexy


Keegan stond meerdere malen op de omslag van de Britse versie van het mannentijdschrift FHM en werd door dit blad tot de meest sexy vrouw van de wereld uitgeroepen.

Bekijk op instagram


Keegan had vanaf 2011 een relatie met de beroemde zanger Max George van The Wanted. Hun verloving kwam echter nooit tot een trouwerij en in 2013 kondigde ze haar verloving met voetballer Mark Wright aan, met wie ze in 2015 trouwde.

Kijken


Met Fool Me Once staat Keegan weer eens vol in de schijnwerpers! Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ongekende en sensationele mix van actie, komedie en gruwelijk geweld! Deze genre-overschrijdende serie zet Netflix volledig op zijn kop
Series / Nieuws

Ongekende en sensationele mix van actie, komedie en gruwelijk geweld! Deze genre-overschrijdende serie zet Netflix volledig op zijn kop

De serie 'The Brothers Sun' stormt direct de Netflix top 10 in.

De Amerikaanse Netflix-serie The Brothers Sun scoort direct uitstekend in haar eerste dagen op Netflix. De serie staat inmiddels in de top 10 van de best bekeken series en wij vermoeden dat de serie het daar wel even gaat uithouden!

De serie volgt Charles Sun (Justin Chien), een maffia-lid uit Taipei. De serie begint ook in deze Taiwanese hoofdstad, waar Sun, zoon van de leider van de lokale maffia, zichzelf moet verdedigen tegen een brute aanval door leden van een andere misdaadbende. Nadat dit volledig verkeerd voor Charles' vader afloopt, speelt de serie zich vervolgens voornamelijk in Los Angeles af.

Los Angeles


Sun verhuist hiernaar toe om zijn moeder (Michelle Yeoh) en zijn jongere broer en nietsnut Bruce (Sam Song Li) te beschermen voor de gangsters die het ook op de rest van zijn familie gemunt hebben.

De serie is hoogst vermakelijk, snelle verhaalwendingen en intens gefilmde actiescènes volgen elkaar in razend tempo op. Toch blijft het allemaal uitstekend te volgen. De serie bestaat uit acht afleveringen en weet steeds net op tijd even rustpunten in het verhaal te creëren waardoor je je weer kunt opladen voor nieuwe actie en humor.Kijken


Kijk deze serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er komt een nieuwe Sherlock Holmes-serie, maar Sherlock doet zelf niet mee
Series / Nieuws

Er komt een nieuwe Sherlock Holmes-serie, maar Sherlock doet zelf niet mee

De uitvoerend producent van 'Elementary' geeft opnieuw een eigen draai aan het legendarische detective-verhaal.

Craig Sweeny zette met Elementary een originele versie van Sherlock Holmes (Jonny Lee Miller) neer. Zijn assistent dokter Watson (Lucy Liu) was weliswaar arts, maar een vrouw en ook nog eens zijn verslavings-begeleider.

TVLine bericht nu dat Sweeny opnieuw in zee gaat met CBS. Deze keer komt er een serie met dokter Watson in het middelpunt, en speelt zich ook nog eens een jaar na Sherlocks overlijden af.

Nog niet klaar


De hoofdrol zal gespeeld worden door Morris Chestnut, bekend van onder andere The Enemy Within en The Resident.

Na Sherlocks dood heeft Watson zijn leven weer opgepakt. Hij is hoofd van een kliniek waar zeldzame ziektes worden behandeld. Moriarty is echter nog niet klaar en is vast van plan om Watson het leven zuur te maken.

Puntje van je stoel


Amy Reisenbach, Hoofd Amusement bij CBS zei in een verklaring het volgende: "Craig Sweeny's stoutmoedige visie op Watson combineert complexe personages met medisch mysteries waarbij je als kijker op het puntje van je stoel zit".Watson wordt in het tv-seizoen 2024 - 2025 verwacht op de Amerikaanse zender CBS.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze weinig geliefde Marvel-film uit 2021 was bijna een tv-serie geweest
Series / Nieuws

Deze weinig geliefde Marvel-film uit 2021 was bijna een tv-serie geweest

Deze Oscarwinnaar onthult zijn visie voor de Marvel-helden die in een matig gewaardeerde film eindigden.

John Ridley is scenarioschrijver en tv-maker die een Oscar won voor Twelve Years a Slave. Weinigen weten dat hij in 2015 een tv-serie ontwikkelde met Marvel-personages.

In de Comic Book Club podcast vertelt hij hoe de zender ABC hem de opdracht gaf om een serie te maken over de Eternals. Dit project kwam uiteindelijk niet van de grond en er kwam een matig gewaardeerde film in 2021.

Super raar


Ridleys versie was behoorlijk apart te noemen. Ridley: "Mijn serie was echt super raar, maar goed. Tenminste, ík vond het goed wat op zich ook niet veel zegt. En dan heb je de Marvel-film, die om verschillende redenen niet zo goed was".

Hij beschrijft vervolgens scènes uit zijn pilotaflevering. Hierin zet een tiener een drilboor aan, houdt die tegen zijn oor en begint vervolgens te boren. Ridley vervolgt: "Verder heb je een tiener die in de badkuip slaapt enzo, allemaal supervage en rare personages. Dingen die ik tof vind worden juist vaak gecanceld".

Net iets te apart


Aan de omschrijving te horen was The Eternals in serievorm net iets te apart voor een serie op een Amerikaanse tv-zender. Verder is een stripverfilming iets dat een groot publiek moet aanspreken, waarbij makers vaak kiezen voor formules die meer vertrouwd zijn.Ridley erkent dit zelf ook. "Waarschijnlijk was ik niet de juiste persoon om die serie te ontwikkelen. Dingen die ik leuk vind zijn vaak geen dingen die aftrek vinden bij het grote publiek," besluit de tv-maker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze vergeten Britse misdaadserie mag je niet overslaan: 98% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Deze vergeten Britse misdaadserie mag je niet overslaan: 98% op Rotten Tomatoes

'Happy Valley' is een realistische misdaadserie die zich afspeelt in landelijk Engeland.

Heb je zin in een goed crime drama, maar weet je niet welke? Dan is deze Britse misdaadserie een echte aanrader. De titel van Happy Valley klinkt misschien vrolijk, maar het verhaal is dat zeker niet…

Het eerste seizoen van Happy Valley verscheen in 2014. De serie werd enorm goed ontvangen, waardoor er in 2016 een tweede seizoen verscheen. Daarna moesten fans even geduld hebben, want het laatste seizoen werd pas in 2023 uitgezonden.

Heden en verleden


Happy Valley speelt zich af in het rustieke landschap van West Yorkshire in Engeland. Catherine Cawood (Sarah Lancashire) is een politieagent die worstelt met een persoonlijke tragedie in haar verleden, terwijl ze tegelijkertijd de orde in de stad probeert te behouden.

De stad waar de serie zich afspeelt, genaamd Calder Valley, wordt geteisterd door misdaad, van drugs tot moorden. Terwijl Catherine de misdaden in de stad onderzoekt, weet haar verleden altijd weer een manier te vinden om zich te verweven met het heden.

Indrukwekkende score


Happy Valley wordt volop geprezen voor zijn realistische setting en de geweldige acteerprestaties. Lancashire won voor haar rol als Catherine een BAFTA tv-prijs voor beste actrice. Op IMDB heeft de serie een indrukwekkende score van 8,5.Bekijk de drie seizoenen van Happy Valley op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'Wedding.con'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Wedding.con'

De verhalen over oplichtingspraktijken bij Indiase datingapps zorgen voor weinig originele documentaire.

Regie: Tanuja Chandra | Afleveringen: 5 | Speelduur: 28-31 minuten | Jaar: 2023

In India acht men het nog steeds zeer belangrijk om te trouwen, het liefst met een beetje een goede partij. Want hoe goed je het ook voor elkaar hebt, als je niet getrouwd bent heb je volgens de maatschappij hoe dan ook gefaald in het leven. En dus is het zaak iemand te vinden voordat het te laat is. Uithuwelijking is daarbij niet ongebruikelijk, maar tegenwoordig gaan ook veel Indiase vrouwen zelf op zoek naar een geschikte huwelijkspartner. Menig crimineel ziet daar brood in.

De vijfdelige documentaire Wedding.con draait om de misstanden bij Indiase datingapps. Er komen vijf vrouwen aan het woord die op zoek waren naar een geschikte man om mee te trouwen en deze online dachten te hebben gevonden. Ze werden alle vijf opgelicht, waarbij ze grote sommen geld kwijtraakten. Enkelen van hen zijn hun schulden nog steeds aan het afbetalen.

Wat opvalt is dat de geïnterviewde vrouwen, die grotendeels onherkenbaar in beeld komen, het verloren geld niet eens als het grootste probleem zien. De schaamte is voor hen vele malen erger. Doordat ze in de problemen raakten hebben ze hun hele familie te schande gemaakt. Er is in India vanuit de maatschappij immers weinig respect voor de slachtoffers van dit soort situaties.

Het doel van de documentaire is dan ook duidelijk: deze vrouwen dienen te worden gehoord en dit soort verhalen moet uit de taboesfeer worden gehaald. Logisch voor ons westerlingen, maar kennelijk niet vanzelfsprekend in India. De makers willen dat duidelijk veranderen en andere vrouwen laten zien dat ze zich niet hoeven te schamen voor dit soort situaties. Het is namelijk niet hun schuld dat ze daarin terecht zijn gekomen. Door wet- en regelgeving is het lastig de daders te vervolgen, zo vertelt een vrouwelijke jurist die duidelijk vrouwen wil waarschuwen en onderwijzen over dit onderwerp.

Wedding.con is een nuttige documentaire voor Indiase kijkers, maar voor een westers publiek worden er waarschijnlijk te veel open deuren ingetrapt om er iets van te leren. Hier zullen hopelijk wat sneller alarmbellen rinkelen wanneer je wordt gevraagd grote sommen geld over te maken naar het buitenland zonder ooit iemand te hebben ontmoet.

Van een entertainende factor is ook nauwelijks sprake. Het verhaal wordt bloedserieus en tot in detail verteld. Er is geen opbouw of opsmuk om voor wat extra spanning te zorgen. Het is puur een chronologisch, feitelijk verhaal dat wordt verteld. Doordat alle vijf de vrouwen zo hun verhaal uitgebreid vertellen is er veel overlap en herhaling, waardoor het geheel langdradig aanvoelt.

★★☆☆☆

Wedding.con is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De finale van 'House of the Dragon' was eerst veel onheilspellender
Series / Nieuws

De finale van 'House of the Dragon' was eerst veel onheilspellender

Het einde van House of the Dragon had veel dramatischer kunnen zijn; was dat einde beter geweest?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van House of the Dragon is steengoed. De serie is dynamisch, zit vol met actie en laat kijkers op het puntje van hun stoel zitten. Eerst waren er echter totaal andere plannen voor het einde van seizoen 1.

Op het einde van seizoen 1 vechten Lucerys met draak Arrax tegen Aemond en draak Vgahar. Vhagar is echter een monsterlijk en verslindt Arrax en doodt zo ook Lucerys. In de laatste scène krijgt Rhaenyra dit nieuws te horen.

Een ander einde


Nadat Rhaenyra (Emma D'Arcy) te horen heeft gekregen dat haar zoon overleden is, kijkt ze met een dodelijke blik recht de camera in. Dit was echter niet altijd het plan.

Storyboard kunstenaar Adam Pescott heeft in een Instagram-post het originele plan gedeeld. Daarin zit Rhaenyra op haar troon terwijl Daemon haar het nieuws vertelt. Vervolgens schreeuwt ze het uit van verdriet en is op de achtergrond een draak aan het brullen. Dan komt Syrax plotseling tevoorschijn uit de duisternis.

Veel subtieler


De scène is uiteindelijk veel subtieler dan het originele plan en focust op de acteervaardigheden van Emma D’Arcy. Haar blik verandert nu langzaam van verdrietig naar woedend, wat een perfecte afsluiting is voor dit dynamische seizoen.

Bekijk op instagram


Tot op dit moment was Rhaenyra namelijk redelijk terughoudend en probeerde ze een burgeroorlog juist te vermijden. Haar felle blik laat echter een verandering zien en is een voorbode van de verwoestende oorlog in seizoen 2 die ze nu wel wil voeren.

Te streamen op HBO Max


House of the Dragon is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel schrapte dit duistere plan jammer genoeg voor het tweede seizoen van 'What If...?’
Series / Nieuws

Marvel schrapte dit duistere plan jammer genoeg voor het tweede seizoen van 'What If...?’

Seizoen 2 van What If...? had nog veel duisterder kunnen zijn, maar de schrijvers waren bang dat het plan té heftig was.

Het tweede seizoen van de animatieserie What If…? kwam afgelopen weekend ten einde. De serie bestaat uit 9 fantastische afleveringen, maar eerst waren hier andere plannen voor bedacht.

De serie gaat over de Avengers en verkent verschillende scenario’s. Zo is er een aflevering waarin de Avengers in 1602 bij elkaar kwamen en één waarin Iron Man gecrasht is met de Grandmaster.

Andere plannen


De afleveringen zijn stuk voor stuk geweldig, maar ze hadden er heel anders uit kunnen zien. Er waren namelijk plannen om Spider-Man bij de serie te betrekken.

Hoofdschrijver en producent Ashley C. Bradley liet iets meer weten over de plannen: "Ik heb een aflevering geschreven die nooit gemaakt gaat worden. Het was heel erg donker."

Het duistere plan


Bradley schreef in 2020 de aflevering en volgens haar "voelde het alsof de wereld ten einde was". De schrijfster wilde dan ook liever een optimistische aflevering schrijven dan toevoegen aan de wrede realiteit.Stream What If...? op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de grootste series van Netflix krijgt strijdbare foto: 'Avatar: The Last Airbender'
Series / Nieuws

Een van de grootste series van Netflix krijgt strijdbare foto: 'Avatar: The Last Airbender'

Het duurt niet lang meer tot we de live-action remake van 'Avatar: The Last Airbender' kunnen gaan bekijken.

De release van de live-action versie van Avatar: The Last Airbender op Netflix komt steeds dichterbij. Fans beginnen steeds nieuwsgieriger te worden naar de nieuwe versie van de geliefde serie. Gelukkig is er nu een nieuwe foto beschikbaar waarin we de hoofdpersonages alvast in actie zien.

De live-action remake van Avatar: The Last Airbender is al een hele tijd in de maak bij Netflix. In 2018 werd al aangekondigd dat de serie er zou komen. De originele makers van de animatieserie, Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko, werkten in eerste instantie mee als showrunners. Maar vanwege creatieve meningsverschillen verlieten zij het project in 2020.

Spannend moment


Inmiddels is de taak van showrunner overgenomen door Albert Kim. In juni van 2023 kregen we een eerste kijk op de hoofdpersonages in de remake. De rol van Aang wordt gespeeld door Gordon Comier, Katara door Kiawentiio, Sokka door Ian Ousley en Zuko door Dallas Liu.

Afgelopen november verscheen de eerste officiële trailer voor de serie. En nu kunnen we de hoofdpersonages ook in actie zien op een nieuwe foto. De personages lijken zichzelf te verdedigen, wat erop wijst dat het een foto is van een spannend moment in de serie. Bekijk de foto hier.

Wanneer is de serie te zien?


Gelukkig hoeven we niet meer lang te wachten op de release van de live-action Avatar: The Last Airbender. Vanaf 22 februari is de serie namelijk te bekijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het was helemaal niet de bedoeling dat 'The Big Bang Theory' over nerds zou gaan
Series / Nieuws

Het was helemaal niet de bedoeling dat 'The Big Bang Theory' over nerds zou gaan

'The Big Bang Theory'-bedenker Chuck Lorre vertelt dat jij in eerste instantie een andere insteek had voor de succesvolle serie.

Wij hebben twaalf seizoenen lang kunnen genieten van The Big Bang Theory. De sitcom over een groep nerdy wetenschappers, hun vrienden en hun familie. Wisten jullie dat het in eerste instantie helemaal niet de bedoeling was dat de serie over nerds zou gaan?

Chuck Lorre, één van de bedenkers van de serie gaf in een interview aan dat het nooit de bedoeling was geweest om van de mannen 'geeks' te maken. De serie moest vooral de absurditeit benadrukken van vier hoogbegaafde wetenschappers die verschrikkelijk slecht waren in de meest alledaagse dingen in het leven.

Quote Chuck Lorre


"Ik ben hier niet mee begonnen met het idee dat ze nerds waren. Echt niet, dat gebeurde min of meer later. Ik was gefascineerd door het idee dat ze briljant waren in de wetenschap, maar volledig onwetend van het dagelijkse leven," deelde Lorre. De obsessie met stripboeken, films en videospellen kwam later in de serie eigenlijk vanuit zichzelf naar voren.

Hoewel niet oorspronkelijk gepland, werd deze toevoeging met open armen ontvangen door fans. De nerdy obsessies van onze favoriete personages maakte de serie natuurlijk veel grappiger en leuker.

Kijken


Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie NPO Start-serie 'The Hunt for Raoul Moat'
Recensie

Recensie NPO Start-serie 'The Hunt for Raoul Moat'

Saaie verfilming over de klopjacht over een beruchte Britse crimineel kent weinig creativiteit.

Regie: Gareth Bryn | Cast: Sally Messham (Samantha Stobbart), Matt Stokoe (Raoul Moat), Gina Murray (Lesley Stobbart), Josef Davies (Chris Brown), Vineeta Rishi (Nisha Roberts), Dan Renton Skinner (David Rathband), Joe Blakemore (Karl Ness), Sonya Cassidy (Diane Barnwell), e.a. | Afleveringen: 3 | Speelduur: 43-46 minuten | Jaar: 2023

Het merkwaardige fenomeen van sympathiseren met misdadigers is eigenlijk van alle tijden. Toen de bende van Charles Manson huishield in Los Angeles was de afschuw enorm. Toch werden de seriemoordenaar en zijn bendeleden door sommigen geadoreerd. Andere beruchte moordenaars als Ted Bundy en Jeffrey Dahmer troffen een soortgelijk lot. Tamelijk recentelijk gebeurde iets vergelijkbaars met Raoul Moat, een gewelddadige Brit die op wraak zinde toen zijn ex-vriendin een ander kreeg.

Bodybuilder Moat zat al enkele maanden in de gevangenis vanwege de mishandeling van zijn eigen dochter, waarvan een vorige vriendin de moeder was. Moats meest recente vriendin Samantha had de relatie beëindigd ter bescherming van het kind dat ze zelf met Moat had. Toen de veroordeelde geweldenaar lucht kreeg van een nieuwe relatie die Samantha had aangeknoopt met karateleraar John was hij in alle staten.

Moat begon Samantha en haar nieuwe vriend te bedreigen terwijl hij nog in de gevangenis zat. Om Moat op afstand te houden hield ze haar ex voor dat John bij de politie zat. Helaas werkte die leugen als een rode lap op een stier. De autoriteiten negeerden het gevaar dat Moat vormde voor de samenleving en stelden hem op vrije voeten. Samantha en haar nieuwe vriend waren Moats eerste doelwit, maar hij had het ook voorzien op John fictieve beroepsgroep: de politie.

De klopjacht op Raoul Moat hield in juli 2010 de gemoederen in Groot-Brittannië flink bezig en fungeert als onderwerp van de toepasselijk genaamde miniserie The Hunt for Raoul Moat. In iets meer dan twee uur wordt op chronologische wijze de achtergrond van Samantha en Moat geschetst, gevolgd door het moment waarop Moat in woede ontstak en uiteindelijk op de vlucht sloeg.

Dat gebeurt helaas met niet veel creativiteit. De eerste aflevering, waarin Samantha in een buitenwijk van Newcastle weer wat van haar leven probeert te maken, is op dramatisch en emotioneel vlak veruit het meest gebalanceerd en uitgebreid. Wat voor psychopaat ze in het verleden samenleefde moet dan nog duidelijk worden.

De twee afleveringen die volgen vinden plaats nadat Moat zijn gruwelijkheid heeft uitgehaald en zich ergens in de omgeving schuilhoudt. Interessant gegeven is de berichtgeving door de media, die de op hol geslagen boef alleen nog maar kwader maakte. Sociale media was in die jaren in opkomst, maar voor Moat grotendeels onbereikbaar gezien de beperkte omvang en het gebrek aan een goed netwerk. Wel wist een Facebookpagina over het onderwerp in korte tijd dertigduizend volgers te verzamelen.

De makers van deze miniserie beginnen en eindigen met de verering van Raoul Moat een jaar nadat hij zijn misdaden pleegde. Het is een kant van de zaak die verder vrijwel onderbelicht blijft. Kennelijk vonden Moats fans dat hij het heft in eigen handen mocht nemen omdat Samantha het met een ander had aangelegd. Wat hen verder bewoog moeten we raden.

The Hunt for Raoul Moat bevat wel meer losse eindjes. Hoe sloeg de inschattingsfout van de reclassering op de organisatie en de maatschappij terug? Hoe kan het best worden omgegaan met een misdadiger die willens en wetens de media opzoekt en voor zijn karretje spant? Hoe kijken we ruim dertien jaar later aan tegen het vol in beeld brengen van de klopjacht op een misdadiger als popcornentertainment?

Veel vragen en teleurstellend weinig antwoorden. De scenaristen volgen slaafs de gebeurtenissen van die week in juli 2010, maar voegen helemaal niets toe. De (massa)psychologie achter Moats daden komt er uiterst bekaaid vanaf ten faveure van sensatiezucht. De en-toen-aanpak ontbeert niet alleen elke creatieve invalshoek en context, maar zorgt evenmin voor stof tot nadenken.

★★☆☆☆

The Hunt for Raoul Moat is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur schokt fans met alarmerende foto: gezicht volledig in puin
Series / Nieuws

Acteur schokt fans met alarmerende foto: gezicht volledig in puin

Robert McElhenney is compleet onherkenbaar in zijn meest recente Instagrampost.

Robert McElhenney heeft fans flink laten schrikken met een foto die hij een paar dagen geleden op Instagram plaatste. De acteur, bekend van It's Always Sunny in Philadelphia en Welcome to Wrexham, ziet er op de foto zo anders uit dat fans hem niet eens herkennen.

Om het nieuwe jaar in te luiden plaatste McElhenney vier dagen geleden een foto op Instagram waarop zijn gezicht compleet opgezwollen is. In de beschrijving van de foto geeft de acteur aan een allergische reactie gehad te hebben op noten.

Echt of make-up?


In de beschrijving schreef hij het volgende: "Afgezien van die lichte allergische reactie op de noten was 2023 een van de beste jaren uit mijn leven. Dank aan de mensen en plaatsen die dit mogelijk hebben gemaakt. Dankzij jullie is mijn leven vol liefde en vreugde. ❤️ Ik heb zo veel zin in 2024. Ik zal uit de buurt blijven van de noten".

Veel van zijn volgers waren in de war door de foto, en wisten niet of wat ze zagen echt was of gecreëerd met make-up. Gelukkig wisten fans van Its Always Sunny in Philadelphia er snel op te wijzen dat de foto achter de schermen van seizoen 16 van de serie was gemaakt.

Geschokt


In de eerste aflevering van dat seizoen had McElhenneys personage Mac een allergische reactie op pinda's, waardoor zijn gezicht volledig opzwol. Hoewel fans dit moment dus zouden moeten herkennen, wist de acteur toch erg veel mensen voor de gek te houden.

Bekijk op instagram


De make-upartiest van de serie kan alle verwarde reactie in ieder geval opvatten als een compliment. Bekijk Its Always Sunny in Philadelphia op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones': De keerzijde van de roem voor acteurs na het spelen van een schurk
Series / Nieuws

'Game of Thrones': De keerzijde van de roem voor acteurs na het spelen van een schurk

Sommige acteurs kunnen last krijgen van typecasting na het spelen van een indrukwekkende rol.

Het maakte hem in korte tijd wereldberoemd als de ultieme slechterik: de Welshe acteur Iwan Rheon maakte in HBO's hitserie Game of Thrones furore als de sadistische Ramsay Bolton, maar dat heeft volgens hem wel rollen gekost.

Het spelen van de gehate Ramsay Bolton leidde tot typecasting, waardoor Rheon beperkt werd in zijn mogelijkheden om verschillende personages te vertolken. Het weerhield hem ervan om de rol van een "aardige kerel" te spelen, wat hij graag wilde na zijn vertrek uit Game of Thrones.

Weerzinwekkend personage


Misschien heeft Rheon het personage wel iets te goed gespeeld. Zijn rol in het martelen en verminken van Theon Greyjoy (Alfie Allen) en het psychologisch misbruiken van Sansa Stark (Sophie Turner) maakten hem een van de meest gevreesde personages in de serie.

Rheon vertelde zelf: "Vanwege de grootte van de serie heeft het enorm veel voor mijn carrière gedaan, maar het bracht ook beperkingen met zich mee. Ik kreeg nooit de rol van goedzak aangeboden en ik vroeg me constant af 'Kan ik een keer een aardige gozer spelen alsjeblieft?"

Wellicht verandering in zicht


Gelukkig begon Rheon recentelijk zijn schurken-imago te doorbreken met rollen als die van Mick Mars in The Dirt en andere diverse projecten. Zijn optredens als Adolf Hitler in Urban Myths en als de slechterik in Marvel's Inhumans-series markeerden een keerpunt.Veel fans zien hem echter gewoon graag als de slechterik Ramsay Bolton. Kijk nog eens alle afleveringen van Game of Thrones op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bruce Willis verwoestte bijna één van de grootste moordscènes in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Bruce Willis verwoestte bijna één van de grootste moordscènes in 'Game of Thrones'

Sommige sterren zijn niet altijd even behulpzaam, laat staan collegiaal.

Hollywood-legende Bruce Willis, bij het grote publiek bekend om zijn iconische rollen in actiefilms en series, heeft volgens producenten ooit eens een conflict gehad met de crew van de populaire HBO-serie Game of Thrones.

In Game of Thrones vliegen de sterfgevallen je om de oren. Tijdens het opnemen van één van die iconische scènes scheen het luxueuze jacht van Willis herhaaldelijk in beeld te komen, mede door toedoen van Willis zelf.

Oberyn vs The Mountain


Veel fans van de hitserie, gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin, zullen zich de scène nog wel herinneren waar Oberyn Martell het in een conflict opneemt tegen de gigantische Ser Gregor Clegane, wat voor één van de heren niet bepaald goed afliep.

De scène zou zich afspelen op de open zee, maar er waren verschillende jachten aanwezig. Een van die jachten zou toebehoren aan Willis. Naar verluidt had Willis bepaald geen zin om zijn jacht te verplaatsen en begon in cirkels te varen om de opnames te verstoren.

Van zee naar slagveld


Uiteindelijk besloot de crew de scène op een andere manier te filmen en het zee-gedeelte van de strijd te verwijderen. In plaats van zich te concentreren op het uitzicht op zee kozen de producenten van Game of Thrones zorgvuldig voor meer persoonlijke en lage shots.Kijk alle afleveringen van Game of Thrones op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix heeft deze spannende thriller vandaag voor je klaargezet
Films / Nieuws

Netflix heeft deze spannende thriller vandaag voor je klaargezet

De horrorfilm The Hunt vol satire heeft rollen voor onder andere Hilary Swank.

Netflix zette in december al een flink aantal mooie, goede en vermakelijke films online en in januari komen er nog meer aan. Zo zie je vanaf morgen Society of the Snow en staat vanaf aankomende vrijdag The Hunt voor je klaar.

The Hunt is een satirische horrorthriller uit 2020 en werd geregisseerd door Craig Zobel, die je mogelijk kent van films als Z for Zachariah (2015) met Margot Robbie en de thriller Compliance uit 2012.

Spannende thriller


De film brengt twaalf personen samen in een bos. Ze worden daar wakker op een open plek en ze kennen elkaar niet en weten niet hoe ze daar terecht zijn gekomen. Het blijkt al snel dat ze onderdeel zijn van het spel 'The Hunt' van een groep rijke mensen.

De rijkelui komen er echter achter dat één van de personen waarop ze jagen een stuk slimmer is. Crystal draait de rollen om en maakt nu jacht op de leider van het spel.

Vrijdag


Aankomende vrijdag staat The Hunt op Netflix en je ziet in de film rollen voor onder andere Emma Roberts, Betty Gilpin, Ike Barinholtz en Hilary Swank.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De #5 in de IMDb 250 staat nog altijd op HBO Max: Topvermaak met slechts 5 afleveringen
Series / Specials

De #5 in de IMDb 250 staat nog altijd op HBO Max: Topvermaak met slechts 5 afleveringen

HBO leverde al vele mooie series op, maar deze miniserie is toch wel echt top.

Velen kennen de IMDb Top 250 met films. De bekende filmdatabase heeft echter ook een Top 250 voor tv-series. Een van de hoogst genoteerde series vind je op HBO Max, uiteraard de dienst die wel meer sterk ontvangen series heeft gelanceerd.

De nummer vijf in de IMDb Top 250 heet Chernobyl, een van de vele miniseries in de lijst. Chernobyl verscheen in 2019 en de titel verraadt uiteraard al waarover deze gaat.

Chernobyl


De serie werd geschreven door Craig Mazin (The Last of Us) en de regie lag in handen van Johan Renck (Spaceman, 2024). Er zijn fantastische rollen te zien van acteurs als Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson en Paul Ritter.

De vijfdelige serie debuteerde op de betaalzender HBO en de Britse zender Sky Atlantic en laat het verhaal zien van het nucleaire ongeluk in 1986 - een van de ergste door mensen veroorzaakte rampen in de geschiedenis - en van de dappere mannen en vrouwen die offers hebben gebracht om Europa te redden van een nog grotere ramp.

Prijzen


Chernobyl kreeg maar liefst 19 nominaties voor Emmy Awards en won de beeldjes voor Beste miniserie, Beste regie en Beste scenario. Harris, Skarsgård en Watson zagen hun nominaties niet verzilverd worden. Ook de Golden Globe werd gewonnen voor Beste miniserie of film voor televisie en Skarsgård kreeg het beeldje voor Beste acteur.De eerste aflevering werd tijdens de debuutuitzending op Sky Atlantic bekeken door zo'n 861 duizend kijkers. De laatste aflevering had maar liefst 2,1 miljoen kijkers op dezelfde zender.

Ontvangst


Met 95 procent op de Tomatometer is de serie ijzersterk ontvangen en op de IMDb staat de serie op een 9,3/10 na 839K stemmen. Wil je Chernobyl zien, dan vind je deze in zijn geheel op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.