search
De finale van 'House of the Dragon' was eerst veel onheilspellender
Series / Nieuws

De finale van 'House of the Dragon' was eerst veel onheilspellender

Het einde van House of the Dragon had veel dramatischer kunnen zijn; was dat einde beter geweest?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van House of the Dragon is steengoed. De serie is dynamisch, zit vol met actie en laat kijkers op het puntje van hun stoel zitten. Eerst waren er echter totaal andere plannen voor het einde van seizoen 1.

Op het einde van seizoen 1 vechten Lucerys met draak Arrax tegen Aemond en draak Vgahar. Vhagar is echter een monsterlijk en verslindt Arrax en doodt zo ook Lucerys. In de laatste scène krijgt Rhaenyra dit nieuws te horen.

Een ander einde


Nadat Rhaenyra (Emma D'Arcy) te horen heeft gekregen dat haar zoon overleden is, kijkt ze met een dodelijke blik recht de camera in. Dit was echter niet altijd het plan.

Storyboard kunstenaar Adam Pescott heeft in een Instagram-post het originele plan gedeeld. Daarin zit Rhaenyra op haar troon terwijl Daemon haar het nieuws vertelt. Vervolgens schreeuwt ze het uit van verdriet en is op de achtergrond een draak aan het brullen. Dan komt Syrax plotseling tevoorschijn uit de duisternis.

Veel subtieler


De scène is uiteindelijk veel subtieler dan het originele plan en focust op de acteervaardigheden van Emma D’Arcy. Haar blik verandert nu langzaam van verdrietig naar woedend, wat een perfecte afsluiting is voor dit dynamische seizoen.

Bekijk op instagram


Tot op dit moment was Rhaenyra namelijk redelijk terughoudend en probeerde ze een burgeroorlog juist te vermijden. Haar felle blik laat echter een verandering zien en is een voorbode van de verwoestende oorlog in seizoen 2 die ze nu wel wil voeren.

Te streamen op HBO Max


House of the Dragon is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen