search
Deze vergeten Britse misdaadserie mag je niet overslaan: 98% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Deze vergeten Britse misdaadserie mag je niet overslaan: 98% op Rotten Tomatoes

'Happy Valley' is een realistische misdaadserie die zich afspeelt in landelijk Engeland.

Heb je zin in een goed crime drama, maar weet je niet welke? Dan is deze Britse misdaadserie een echte aanrader. De titel van Happy Valley klinkt misschien vrolijk, maar het verhaal is dat zeker niet…

Het eerste seizoen van Happy Valley verscheen in 2014. De serie werd enorm goed ontvangen, waardoor er in 2016 een tweede seizoen verscheen. Daarna moesten fans even geduld hebben, want het laatste seizoen werd pas in 2023 uitgezonden.

Heden en verleden


Happy Valley speelt zich af in het rustieke landschap van West Yorkshire in Engeland. Catherine Cawood (Sarah Lancashire) is een politieagent die worstelt met een persoonlijke tragedie in haar verleden, terwijl ze tegelijkertijd de orde in de stad probeert te behouden.

De stad waar de serie zich afspeelt, genaamd Calder Valley, wordt geteisterd door misdaad, van drugs tot moorden. Terwijl Catherine de misdaden in de stad onderzoekt, weet haar verleden altijd weer een manier te vinden om zich te verweven met het heden.

Indrukwekkende score


Happy Valley wordt volop geprezen voor zijn realistische setting en de geweldige acteerprestaties. Lancashire won voor haar rol als Catherine een BAFTA tv-prijs voor beste actrice. Op IMDB heeft de serie een indrukwekkende score van 8,5.



Bekijk de drie seizoenen van Happy Valley op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ga jij Happy Valley binnenkort kijken, of sla je deze over?

  • Staat nu op mijn watchlist, of je hebt de serie al gezien

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Ik skip deze toch maar even

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen