search
Deze weinig geliefde Marvel-film uit 2021 was bijna een tv-serie geweest
Series / Nieuws

Deze weinig geliefde Marvel-film uit 2021 was bijna een tv-serie geweest

Deze Oscarwinnaar onthult zijn visie voor de Marvel-helden die in een matig gewaardeerde film eindigden.

John Ridley is scenarioschrijver en tv-maker die een Oscar won voor Twelve Years a Slave. Weinigen weten dat hij in 2015 een tv-serie ontwikkelde met Marvel-personages.

In de Comic Book Club podcast vertelt hij hoe de zender ABC hem de opdracht gaf om een serie te maken over de Eternals. Dit project kwam uiteindelijk niet van de grond en er kwam een matig gewaardeerde film in 2021.

Super raar


Ridleys versie was behoorlijk apart te noemen. Ridley: "Mijn serie was echt super raar, maar goed. Tenminste, ík vond het goed wat op zich ook niet veel zegt. En dan heb je de Marvel-film, die om verschillende redenen niet zo goed was".

Hij beschrijft vervolgens scènes uit zijn pilotaflevering. Hierin zet een tiener een drilboor aan, houdt die tegen zijn oor en begint vervolgens te boren. Ridley vervolgt: "Verder heb je een tiener die in de badkuip slaapt enzo, allemaal supervage en rare personages. Dingen die ik tof vind worden juist vaak gecanceld".

Net iets te apart


Aan de omschrijving te horen was The Eternals in serievorm net iets te apart voor een serie op een Amerikaanse tv-zender. Verder is een stripverfilming iets dat een groot publiek moet aanspreken, waarbij makers vaak kiezen voor formules die meer vertrouwd zijn.



Ridley erkent dit zelf ook. "Waarschijnlijk was ik niet de juiste persoon om die serie te ontwikkelen. Dingen die ik leuk vind zijn vaak geen dingen die aftrek vinden bij het grote publiek," besluit de tv-maker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen