search
Nieuwe 'Doctor Who' onder vuur: BBC doet een verklaring en neemt stelling
Series / Nieuws

Nieuwe 'Doctor Who' onder vuur: BBC doet een verklaring en neemt stelling

De 'Doctor Who'-specials zijn inmiddels te zien geweest, en natuurlijk viel er wat te klagen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
David Tennant was tot uitzinnige vreugde van de fans te zien in de drie jubileumspecials van Doctor Who. Met Donna Noble (Catherine Tate) stapte de Veertiende Doctor de Tardis weer in.

Kijkers klagen natuurlijk wel vaker, maar het ging niet over de bi-generatie: de Vijftiende Doctor (Ncuti Gatwa) is inmiddels verschenen terwijl de Veertiende er ook nog is. Fans die hier over klagen hebben een punt aangezien dit niet gebruikelijk is binnen het Whoniverse.

Cruciale rol


Het geklaag ging echter over Yasmin Finney, zelf een trans vrouw, die Donna's transdochter Rose speelt. We zien Rose Noble in The Star Beast waar haar personage een cruciale rol speelt binnen het verhaal.

De aflevering is niet moraliserend en ging voornamelijk over de ontmoeting tussen de Veertiende Doctor en Donna, wier geheugen gewist was.

Korte metten


De BBC heeft korte metten gemaakt met het geklaag over Rose Noble. Deadline bericht dat de Britse omroep een verklaring heeft uitgebracht.

LET OP!! Onderstaande clip bevat mogelijk SPOILERS!!



Hierin valt het volgende te lezen: "Zoals de kijkers van 'Doctor Who' allang weten heeft de serie altijd al een grote verscheidenheid gekend. Dit weerspiegelt de wereld waarin we leven, en als zender zijn we ons altijd bewust van de inhoud van onze programma's".

Waar te zien?


De Doctor Who-specials zijn te streamen op Disney+. Seizoen 14, ook wel seizoen 1 genoemd, zal vanaf mei 2024 op BBC One te zien zijn. Het is de bedoeling dat de overige seizoenen van Doctor Who ook op Disney+ zullen verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen